• Informacje na temat:

    biszkopt z jagodami i śmietana

Artykuły na temat: biszkopt z jagodami i śmietana
  • Składniki na 6 porcji: ● 5 jajek ● 5 łyżek cukru ● 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ● 2 łyżki kakao ● 4 łyżki mąki pszennej typ 500; krem: ● 350 ml kremówki 30% ● 25 dag jagód ● 1/3 szkl. ciepłej wody ● 4 łyżki cukru ● 5 łyżeczek żelatyny ● 1/4 szkl ciepłej wody; dodatkowo: ● bita śmietana ● mięta...

  • Składniki na 12 porcji: 250 ml śmietany kremówki, 500 g serka mascarpone, 150 g cukru pudru,  1 opak. cukru waniliowego, 10 g żelatyny, 100 ml wody, 200 g jagód,  150 g biszkoptów, 40 g herbatników kakaowych, 100 ml brandy, olej.

  • Składniki na 10 porcji: 30 dag jagód, 1 płaska łyżeczka kawy rozpuszczalnej (w proszku), 75 dag tłustego mielonego twarogu, 10 dag śmietany kremówki, 10 dag cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 25 dag serka mascarpone, 12 dag podłużnych biszkoptów (tzw. kocie języczki), 2 łyżki grubo posiekanych pistacji, 75 ml likieru migdałowego, 1 płaska łyżka kakao, drobno starta skórka cytrynowa do...

  • ...szczyptę soli, opakowanie cukru wanilinowego oraz 5 dag cukru. Pianę z białka połączyć z żółtkiem. Potem wsypać obie mąki i delikatnie wymieszać ciasto na biszkopt łyżką. 2 Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć pergaminem. Na jej spodzie rozsmarować przygotowany biszkopt. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 stopni C. Piec około 12 minut. Wystudzić. 3 Limonki sparzyć, osuszyć, otrzeć ze...

  • Limonkowy sernik z jagodami

    ...wanilinowego oraz 5 dag cukru. Pianę z białka połączyć z żółtkiem. Potem wsypać obie mąki i delikatnie wymieszać ciasto na biszkopt łyżką. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć pergaminem. Na jej spodzie rozsmarować przygotowany biszkopt. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 stopni C. Piec około 12 minut. Wystudzić. Limonki sparzyć, osuszyć, otrzeć ze skórki i wycisnąć sok. Pozostałe...

  • Składniki : Na biszkopt: 3 jajka, po 1/2 szklanki mąki i cukru, łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao. Na nadzienie: szklanka jagód leśnych, łyżka cukru, łyżeczka mąki ziemniaczanej, ok. 750 ml lodów waniliowo-czekoladowych...

  • ...połącz. Ciasto wylej na blaszkę (37 na 42 cm). Piecz 10-15 min w 175°C. Ciepły biszkopt wyjmij na ściereczkę, zroluj. Ostudź. Krem: śmietanę ubij, dodając cukier puder i cukier waniliowy (3 łyżki odłóż do dekoracji). Galaretkę rozpuść w 1/3 szklanki wrzątku, ostudź. Gdy stężeje, wlej do śmietany, zmiksuj. Biszkopt rozwiń, posmaruj dżemem, posyp jagodami (kilka odłóż do dekoracji). Rozsmaruj...

  • Składniki na 6 porcji: po 1 op. truskawkowego i czekoladowego budyniu, cytryna, 200 ml kremówki, 40 dag śmietany 18 proc., 30 dag truskawek, jagody, 20 dag biszkoptów...

  • PIEROGI: 3 szklanki mąki, 2 łyżki oleju, szklanka ciepłej wody, szczypta soli, ok. 1,5 szklanki borówek amerykańskich (lub czarnych jagód), ok. 1/4 szklanki cukru, śmietana oraz cukier do smaku. SERNIK NA ZIMNO : 50 dag mielonego sera (wiaderko na serniki), 4 owocowe galaretki, paczka biszkoptów okrągłych lub podłużnych, szklanka borówek amerykańskich.

  • Składniki na 4 porcje: ■ 2 serki waniliowe homogenizowane ■ 330 ml śmietanki kremówki 30% ■ 2 łyżki cukru pudru ■ 3 galaretki wiśniowe ■ 3 szklanki jagód ■ opakowanie małych biszkoptów.

Przepisy na temat: biszkopt z jagodami i śmietana