• Informacje na temat:

    biszkopt z kokosami

Artykuły na temat: biszkopt z kokosami
  • Składniki na 20 porcji: Biszkopt: • 6 jajek • 8 łyżek mąki pszennej • 2 łyżki mąki ziemn. • 6 łyżek cukru • 2 łyżki kakao • polewa czekoladowa Krem: • 60 dag twarogu • 200 ml mleczka kokosowego • 2 łyżki żelatyny • 10 dag wiórków kokos.

  • Składniki na 12-14 porcji spód: 1 szkl. pokruszonych biszkoptów, 1/3 szkl. wiórków kokosowych, 3 łyżki rozpuszczonego masła,2 łyżki brązowego cukru; masa serowa: 70 dag twarogu kremowego, 3 duże jajka, 1 szkl. mleczka kokosowego, 15 dag cukru,1/2 szkl. wiórków kokosowych, 10 dag rodzynek, 1 łyżka skrobi kukurydzianej; do dekoracji: 15 dag czekolady mlecznej, bakalie...

  • .... Mieszamy ze spirytusem. Następnie odcedzamy wiśnie. Sok zagotowujemy. Kisiel mieszamy w małej ilości wody i wlewamy do gotującego się soku. Wrzucamy wiśnie. Mieszamy. 4. Biszkopt rozcinamy na dwa...

  • Składniki na 18 porcji. Zakupy na biszkopt: 6 jajek, 6 łyżek cukru, 4 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Masa i krem: 750 ml mleka, 30 dag wiórków kokosowych, 3/4 szkl. cukru, 50 dag masła, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 puszka masy krówkowej, 30 dag orzechów włoskich.

  • Składniki na 16 porcji: : •10 białek •2 szkl. cukru •40 dag wiórków kokosowych •2 łyżki mąki ziemniaczanej •1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: •1 budyń śmietankowy •4 łyżki cukru •2 szkl. mleka •1 puszka ananasów •1 kostka margaryny Biszkopt: •8 jajek •po 8 łyżek cukru i mąki •1 łyżka proszku do pieczenia...

  • Składniki biszkoptu makowego: 7 jajek, 7 łyżek cukru, 1,5 łyżeczki proszku, 4 łyżki mąki, 3 łyżki zmielonego maku. Blat kokosowy: 3 białka, 10 dag cukru, 15 dag kokosowych wiórków. Krem: 1 litr kremówki, 50 dag serka mascarpone, 4 łyżki cukru pudru, 2 śmietanfiksy, dżem brzoskwiniowy, płatki migdałowe do dekoracji.

  • Składniki: 60 dag truskawek, op. okrągłych biszkoptów, op. galaretki truskawkowej, op. bitej śmietany, 2/3 szklanki mleka + 3 łyżki, 2 tabliczki czekolady mlecznej, listki melisy do dekoracji, wiórki kokosowe do obtoczenia Przygotowanie: Formę wyłóż biszkoptami. Galaretkę truskawkową rozpuść w 2/3 szklanki gorącej wody. Bitą śmietanę ubij z 2/3 szklanki mleka. Wlej tężejącą...

  • Składniki na 4 porcje: 200 ml gorącego naparu mocnej kawy, 2 łyżki + 8 dag cukru, 2 łyżki likieru kawowego, 2 mango, po 50 dag mascarpone i mielonego tłustego twarogu, 2 łyżki drobnych wiórków kokosowych, 20 dag podłużnych biszkoptów (tzw. kocich języczków), 3–4 łyżki kakao do oprószenia deseru, 1 łyżka grubych wiórków kokosa, melisa do dekoracji.

  • Składniki Biszkopt: 5 jajek, 20 dag maku, 15 dag cukru pudru, 12,5 dag mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżeczki proszku do piecze nia, aromat migdałowy. Masa: 2 kostki masła, puszka mleka skondensowanego słodzonego. Ponadto: 2 pomarańcze, 1/3 szklanki wiórków kokosowych, 4 łyżki rumu...

  • Składniki: 50 dag porzeczek, 40 dag mąki, 25 dag masła, 2/3 szklanki cukru, jajko, sól, 4 białka szklanka drobnego cukru, 2 łyżki cukru waniliowego, 5 łyżek mąki kokosowej lub wiórków, 4 łyżki drobno, pokruszonych biszkoptów...

Przepisy na temat: biszkopt z kokosami
  • Biszkopt z kremem i kokosem

    ...pół. 2. Żelatynę rozpuść. Twaróg zmiel kilkakrotnie, zmiksuj z mleczkiem kokosowym, żelatyną, wiórkami. Wyłóż na biszkopt, przykryj drugim blatem. Posyp wiórkami. Wstaw do lodówki na 2 godziny.

  • Kremówka „Trzy smaki”

    Sposób przygotowania 1. Biszkopt: oddzielam żółtka od białek. Białka ubijam z cukrem. Łączę z żółtkami.Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiewam. Dodaję porcjami do masy jajecznej.Mieszam ciasto łyżką. Blachę(33 x 23 cm) wykładam pergaminem. Na spodzie rozsmarowuję biszkopt. Piekę go 25 minut w 180 st. Studzę i rozcinam na 2 blaty. 2. Masa: mąkę ziemniaczaną mieszam z odrobiną mleka, resztę...

  • Kokosowe tiramisu

    Sposób przygotowania 1. Kawę mocno podgrzej, wymieszaj z brązowym cukrem i likierem, wystudź. Na spodzie tortownicy (śr. 18 cm) ułóż 8 biszkoptów. Skrop je połową ponczu i posyp połową wiórków kokosowych.  2. Jajka ubij z białym cukrem. Dodaj do nich mascarpone. Śmietanę ubij, domieszaj do masy serowej. Na biszkopty w formie wyłóż połowę kremu. Przykry go resztą ciastek. Skrop je pozostałym...

  • Torcik z kokosowym kremem

    Sposób przygotowania 1. Biszkopt: jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij, porcjami dosypując cukier i cukier waniliowy. Kiedy piana z białek będzie sztywna, kolejno domieszaj do niej(...).  2. Przełożenie: białą czekoladę grubo zetrzyj. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Odłóż kilka łyżek śmietany, resztę wymieszaj z kokosem oraz czekoladą. Biszkopty przełóż kokosowym kremem. Wierzch tortu...

  • Tiramisu w 4 wersjach

    ...udekoruj kakao, wiórkami czekoladowymi i wiśniami. Kokosowe z podłużnymi biszkoptami i mango Składniki: 200 ml gorącego naparu mocnej kawy 2 łyżki + 8 dag cukru 2 łyżki likieru kawowego 2 mango po 50 dag mascarpone i mielonego tłustego twarogu 2 łyżki drobnych wiórków kokosowych 20 dag podłużnych biszkoptów (tzw. kocich języczków) 3-4 łyżki kakao do oprószenia deseru...

  • Światowy Dzień Tiramisu

    ...- zapewniają - gwarantuje najwyższą jakość.   Oczywiście, jak się zauważa, choć najlepsza jest klasyczna wersja tiramisu - z biszkoptami maczanymi w kawie i z kremem z mascarpone oraz żółtek - to inspiruje(...) przepisów na ten przepyszny deser. Klasyczne tiramisu Składniki: 3 żółtka 3-4 łyżki cukru 400 g mascarpone 16 podłużnych biszkoptów 100 ml zimnej kawy espresso 2-3 łyżki likieru...

  • Tiramisu w sześciu odsłonach

    Klasyczne tiramisu  Składniki: 3 żółtka 3-4 łyżki cukru 400 g mascarpone 16 podłużnych biszkoptów 100 ml zimnej kawy espresso 2-3 łyżki likieru migdałowego 1,5 łyżki kakao Przygotowanie: Żółtka i cukier utrzeć za pomocą robota kuchennego na kremową masę. Dodać mascarpone. Biszkopty poprzekrawać, zanurzać w likierze wymieszanym z kawą. 4 połówki biszkoptów ułożyć na dnie salaterki...

  • Ule (ciasteczka bez pieczenia)

    ...i przyłożyć biszkopt lub wycięty z wafli krążek. 4. Foremkę położyć i otworzyć, przytrzymując kciukami z tyłu foremki.