• Informacje na temat:

    biszkopt z kremem malinowym i bezami

Artykuły na temat: biszkopt z kremem malinowym i bezami
  • .... Nałóż do niej przygotowane ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz przez 30 minut. Gotowy biszkopt wystudź, a następnie rozetnij na dwa placki o równej grubości. 2. Maliny przebierz, kilka odłóż do dekoracji, resztę zmiksuj na gładko, przetrzyj przez sitko. Czekoladową śmietanę wymieszaj z zagęstnikiem i musem malinowym. Ubij na sztywno. Biszkoptowe blaty przełóż...

  • Bezowe łakocie

    Sernik jogurtowy z bezą Składniki na 15 porcji: Na sernik: opakowanie okrągłych biszkoptów, 70 dag waniliowego serka homogenizowanego, 4 łyżki cukru pudru, 250 ml śmietanki kremówki 30 proc(...) 40 min w 140° C. 3. Tortownicę o średnicy 24-25 cm uszczelnij folią aluminiową. Spód i boki tortownicy ciasno wyłóż biszkoptami. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości gorącej wody i lekko przestudź...

  • Z porzeczkową nutą

    Torcik jagodowo-porzeczkowy Składniki na 12 porcji: Na biszkopt: 6 jajek, 12 łyżek cukru, 6 łyżek mąki pszennej, 6 łyżek mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,  tłuszcz i bułka tarta(...) podziel na dwie części. Do jednej z nich dodaj mus porzeczkowy oraz połowę malin, jagód oraz pozostałych porzeczek. Wszystko wymieszaj. 4. Biszkopt przekrój na dwa blaty. Pierwszy włóż do tortownicy...

Przepisy na temat: biszkopt z kremem malinowym i bezami
  • Tort rabarbarowy z bezą

    ...formy (26 cm O) 3 białka i sok z cytryny ubić na sztywną pianę, wsypując 120 g. Masę bezową delikatnie nałożyć na biszkopt, zostawiając 1 cm wolnego brzegu. Piec w 175 st. C 30-35 minut. Wyjąć(...) wymieszać z 5 łyżkami zimnej wody. Dodać do gotującego się rabarbaru i gotować 1 minutę, ciągle mieszając. Odstawić, po ok. 10 minutach wmieszać żelatynę. Biszkopt przekroić tak, aby powstały 2 blachy...