• Informacje na temat:

    biszkopt z kremem z maku

Artykuły na temat: biszkopt z kremem z maku
  • Składniki na 15 porcji. Na biszkopt: 6 jajek, 6 łyżek cukru, 6 łyżek mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, ¼ szklanki maku, 1 łyżka kakao, czerwony barwnik spożywczy. Na krem: 1 l śmietanki kremówki 30 proc., 3 łyżki cukru pudru, 2 czerwone galaretki (truskawkowe lub malinowe), po 1 galaretce brzoskwiniowej, agrestowej i wiśniowej...

  • Biszkopt makowo-karpatkowy

    Biszkopt makowy: 3 jajka, 1/2 szkl. cukru, 3/4 szkl. mąki, 10 dag maku (ok. 2/3 szklanki), łyżeczka proszku do pieczenia. Masa karpatkowa: 1 i 1/2 szkl. mleka, 3/4 szkl. cukru , po 1 i 1/2 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej, kostka masła. Dodatkowo: 1 i 1/2 szklanki śmietany kremówki 30 proc., 2 łyżki cukru pudru, 5 dag płatków migdałowych.

  • Składniki biszkoptu makowego: 7 jajek, 7 łyżek cukru, 1,5 łyżeczki proszku, 4 łyżki mąki, 3 łyżki zmielonego maku. Blat kokosowy: 3 białka, 10 dag cukru, 15 dag kokosowych wiórków. Krem: 1 litr kremówki, 50 dag serka mascarpone, 4 łyżki cukru pudru, 2 śmietanfiksy, dżem brzoskwiniowy, płatki migdałowe do dekoracji.

  • BISZKOPT: •5 dag masła •16 dag cukru pudru •5 jajek •13 dag mąki pszennej •1 szkl. suchego maku •1 łyżeczka proszku do pieczenia KREM: •25 dag margaryny •3 budynie śmietankowe z cukrem (każdy na 500 ml mleka) •1 litr mleka •5 dag płatków migdałowych •1 pomarańcza •1 czerwony grejpfrut...

  • Składniki na 12-15 porcji: Na biszkopt: 6 jajek, ¾ szklanki cukru, 1 szklanka mąki, 15 dag maku, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Na krem: 10 dag białej czekolady, 400 ml śmietanki kremówki 30 proc. Do dekoracji: 25 dag śmietanki kremówki 30 proc, 1 śmietanowy fix, 2-3 łyżki cukru pudru.

  • Składniki: 6 jajek, 26 dag cukru kryształu,18 dag mąki, 300 ml mleka, 1 opakowanie budyniu waniliowego, 1 opakowanie cukru waniliowego, 10 dag masła, 5 dag zmielonego maku, 2 jabłka, cukier puder...

  • Składniki na ciasto: pół szklanki białek, po pół szklanki cukru, mąki i maku. Krem: budyń waniliowy, 1,5 szklanki mleka, łyżka mąki, kostka masła, żółtko, 4 brzoskwinie z puszki. Dekoracja: pół szklanki kremówki, 2-3 brzoskwinie z puszki...

  • Skład na 10 porcji: ● Ciasto: 6 jajek, 2/3 szklanki cukru, 200 g wiórków kokosowych, 1/2 szklanki maku, aromat migdałowy. Krem: po 1/2 szklanki mleka i cukru, opakowanie cukru waniliowego, 2–3 szklanki mleka w proszku, 230 g masła. Dodatkowo: brzoskwinie w puszce, paczka okrągłych biszkoptów, sos czekoladowy. Do ponczu: 1/4 szklanki wody, 150 ml likieru kokosowego...

  • Składniki na 14-16 porcji: 1 szkl. mąki pszen., 1 szkl. cukru, 3/4 szkl. maku, 3 jajka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia; krem: 400 ml śmietany kremówki, 50 dag serka waniliowego, 3 dag żelatyny; poncz: 1/3 szkl. ciepłej wody, aromat waniliowy, sok z 1/2 cytryny; lukier: 1 łyżeczka maku, 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżki serka mascarpone, 1 łyżka wrzątku; dodatkowo: 1 blat biszkoptowy.

  • Składniki na 12 porcji: 20 dag mąki, 6 dag cukru pudru, 1 torebka cukru wanilinowego, 14 dag masła, 2 żółtka Na krem: 200 ml mleka, 6 dag drobnego cukru, 20 dag mielonego maku, 10 dag biszkoptów,1 łyżka soku z cytryny, 2 białka, 3 gruszki...

Przepisy na temat: biszkopt z kremem z maku
  • Pyszności z serka mascarpone

    ...i wylać na nią masę. Piec w nagrzanym do 175 st. piekarniku przez 25-30 minut. Odstawić do ostudzenia. 12-16 malin odłożyć do dekoracji. Biszkopt przekroić, blaty skropić likierem, dolny posmarować(...) migdałowymi. Dekorować listkami melisy. Pozostałe wiśnie w kisielu serwować osobno. Czas przygotowania: 60 minut Jedna porcja zawiera: 4450 kJ/1063 kcal Słodka lasagne z kremem makowym i wiśniami...

Dyskusje na temat: biszkopt z kremem z maku
  • Re: Tort makowo-budyniowy

    Biszkopt: * 50 g margaryny do pieczenia * 160 g cukru pudru * 5 jajek * 130 g mąki pszennej typ 500 * 1 szkl. suchego maku * 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: * 250 g margaryny tortowej(...) minut. Upieczony biszkopt wystudzić, zimny przekroić na trzy krążki. Krem: Z jednej pomarańczy zetrzeć skórkę. Połowę mleka zagotować razem ze skórką pomarańczową. W reszcie mleka rozmieszać proszek