• Informacje na temat:

    biszkopt z masa jablkowo-budyniowa

Artykuły na temat: biszkopt z masa jablkowo-budyniowa
  • Biszkopt: 3 jajka, 12 dag cukru, 10 dag mąki, pół łyżeczki proszku do pieczenia, kisiel truskawkowy, 2 łyżki kakao. Masa jabłkowa: 1 kg jabłek, pół szklanki cukru, galaretka truskawkowa, galaretka agrestowa. Masa budyniowa: pół litra mleka, pół szklanki cukru, cukier waniliowy, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki ziemniaczanej, kostka margaryny. Polewa: pół kostki margaryny, 3 łyżki cukru pudru...

  • Jabłkowa  pyszotka

    Składniki na 20 porcji: Biszkopt: 6 jajek, 6 łyżek gorącej wody, 180 g cukru, 180 g mąki, szczypta soli, szczypta proszku do pieczenia. Masa jabłkowa: 1 kg jabłek, 5 łyżek cukru, 2 galaretki cytrynowe. Krem budyniowy: 4 szklanki mleka, 8 łyżek cukru, 3 budynie waniliowe, 200 g masła.

  • ...1. Białka ubij z 6 łyżkami cukru. Dodaj żółtka, 6 łyżek mąki, łyżkę proszku do pieczenia i łyżkę oleju. Ciasto wymieszaj, wylej na pokrytą pergaminem blachę. Piecz około 30 min w 180 st. 2. Biszkopt przełóż na ściereczkę, zroluj. Odstaw na kilka godzin. Rozwiń i posmaruj marmoladą jabłkową. Ponownie zroluj. Pokrój w plasterki...

  • Słodka niespodzianka

    Marmurkowy przekładaniec Składniki na 16 porcji: Na biszkopty: 12 łyżek cukru, 4 i 1/2 łyżki mąki pszennej, 4 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 kisiel wiśniowy(...), 1/2 szklanki cukru, 1 cukier waniliowy, po 2 łyżki mąki pszennej oraz ziemniaczanej, 1 kostka margaryny Przygotowanie: 1. Zrób biszkopty. Ubij 4 białka, dodaj 4 łyżki cukru, 4 żółtka oraz po...