• Informacje na temat:

    biszkopt z masą kawową

Artykuły na temat: biszkopt z masą kawową
  • ...1. Białka ubij na sztywno. Dodaj żółtka, cukier, obie mąki, proszek. Wymieszaj. Piecz biszkopt 40 minut w temperaturze 180° C. Ostudź ciasto, przekrój na trzy krążki. 2. Z mleka, cukru, proszku budyniowego ugotuj budyń. Zimny budyń zmiksuj z masłem i cukrem pudrem. Połowę kremu wymieszaj ze stopioną czekoladą. Do drugiej części wciśnij sok z cytryny. Wymieszaj. 3. Krążki...

  • Składniki: 10 dag okrągłych biszkoptów, 40 dag jogurtu typu greckiego, szklanka kremówki, 3/4 szkl. cukru pudru, 4 łyżeczki rozpuszczalnej kawy, łyżeczka cukru kryształu, 5 łyżeczek żelatyny, 5 dag gorzkiej czekolady, 100 ml zaparzonej słodkiej kawy, starta czekolada.

  • Skład na 12 porcji: ● 375 g oleju kokosowego ● 3 jaja ● 200 g cukru pudru ● 6 łyżek kakao ● łyżka kawy rozpuszczalnej ● po 2 łyżki wódki i likieru kawowego ● cytryna ● paczka podłużnych biszkoptów ● orzeszki piniowe i pistacje...

  • Składniki na 20 porcji: 2 grube blaty jasnego biszkoptu • 75 dag mascarpone • 4 jajka • 5 łyżek cukru pudru • 200 ml mocnej kawy • 100 ml likieru amaretto • 2 łyżki kakao.

  • Rolada kawowa  bez pieczenia

    Składniki: 250 g mascarpone • 4 łyżki cukru • 300 ml śmietany kremówki 36 proc. • łyżeczka kawy rozpuszczalnej • 2 łyżki likieru kawowego lub wódki • 200 g podłużnych biszkoptów • 350 ml mocnej kawy (u mnie z 4 czubatych łyżeczek) • 2 łyżki likieru kawowego lub wódki (do kawy) • kakao do obsypania.

  • ...przykrytej pergaminem dużej blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 °C. Piecz około 20 minut. 2. Od razu po upieczeniu biszkopt przełóż na ściereczkę, usuń pergamin. Ciasto zwiń razem ze(...) z kąpieli wodnej i odstaw do wystudzenia. Masło utrzyj z cukrem pudrem na jasnokremową masę. W czasie ucierania powoli dolewaj stopioną czekoladę. Krem wymieszaj z likierem kawowym. Biszkopt rozwiń...

  • Składniki na biszkopt: 6 jajek, szklanka mąki ziemniaczanej, szklanka cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Składnik na masę: trzy opakowania serka mascarpone, 3 jajka, 2 i 1/2 szklanki cukru pudru, pół litra kremówki. Ponadto: 4 opakowania podłużnych biszkoptów, mocna kawa.

  • Składniki na 8 porcji: 500 g moreli, 50 ml nektaru brzoskwiniowego, 4 łyżki likieru morelowego, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, 500 g serka mascarpone, 1 torebka cukru wanilinowego, 125 g zwykłego cukru, 500 g tłustego mielonego twarogu, 250-300 ml mocnego zimnego naparu kawy, 200 g podłużnych biszkoptów, 2 łyżki kakao do posypania...

  • Składniki na 10 porcji : 25 dag sera mascarpone, 200 ml schłodzonej śmietany kremówki 36 proc., 2 opakowania podłużnych biszkoptów, 2/3 szkl. płatków migdałowych, 4 sparzone jajka, 3 łyżki cukru pudru, 2 łyżki kawy rozpuszczalnej instant, 3 łyżki likieru migda łowego, 2 opakowania cukru waniliowego, 2 opakowania zagęstnika do śmietany, grube czekoladowe wiórki do dekoracji tortu.

  • Składniki na 12 porcji: •28 podłużnych biszkoptów •25 dag mielonego twarogu •12 dag cukru pudru •5 łyżek likieru kawowego •1 szkl. śmietany kremówki •2 zagęstniki do śmietany typu śmietan-fix •200 ml przegotowanej ciepłej wody •4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej •kawa mielona do posypania •czekoladowe ozdoby oraz melisa do dekoracji...

Przepisy na temat: biszkopt z masą kawową
  • Tort kawowy

    Sposób przygotowania 1. Białka ubij, dodając cukier i żółtka. Wsyp mąki i wymieszaj. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę i piecz 30 minut w temp. 170 st. C. Kawę i 1,5 łyżki cukru rozpuść w pół szklanki wody. Biszkopt przekrój na 2 blaty i nasącz kawą.  2. Czekoladę rozpuść. Śmietanę ubij. Serek zmiksuj z cukrem i kawą. Wlej przestudzoną czekoladę i zmiksuj. Dodaj śmietanę...

  • Rolada z likierem kawowym

    ...przykrytej pergaminem dużej blasze. Wstaw dopiekarnika rozgrzanego do temp. 180 °C. Piecz około 20 minut.  2. Od razu po upieczeniu biszkopt przełóż na ściereczkę, usuń pergamin. Ciasto zwiń razem ze(...) wodnej i odstaw do wystudzenia. Masło utrzyj z cukrem pudrem na jasnokremową masę. W czasie ucierania powoli dolewaj stopioną czekoladę. Krem wymieszaj z likierem kawowym. Biszkopt rozwiń. Posmaruj...

  • ​Czekoladowo-kawowy sernik na zimno

    Składniki: 400 g gorzkiej czekolady 45 g masła 100 g biszkoptów 300 g bitej śmietany 500 g kremowego twarożku Opakowanie cukru waniliowego 2-3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki kakao(...) posiekać i roztopić w gorącej kąpieli. Masło roztopić. Biszkopty pokruszyć, zmieszać z masłem i czekoladą i ułożyć w formie, docisnąć, aby powstał spód ciasta. Odstawić w chłodne miejsce. 350 g czekolady...

  • Biszkopt cappuccino

    ...nagrzanym piekarniku. Budynie ugotować w 1/2 l mleka, przestudzić, dodać kostkę masła, rodzynki, ucierać na puszystą masę. Masę wyłożyć na wystudzony biszkopt. Zagotować mleko, rozpuścić w nim kawę, "Śnieżki" zmiksować. Dodać żelatynę rozpuszczoną w wodzie. Masę kawową wylać na masę budyniową, schłodzić. ozdobić polewą. 1 porcja: 370 kcal Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić...

  • Rolada cappuccino z bananami

    Delikatny biszkopt z pyszną kawową masa i bananową.

  • Tort cappucino

    Delikatny biszkopt z kawowym kremem.

  • Biszkopty z kremem

    Delikatne i leciutkie jak piórko ciasto w duecie z aksamitną masą to deser wymarzony na letnie dni. Gdy jeszcze dodasz soczyste owoce, pokusie nie oprze się żaden łasuch!

  • Malinowe tiramisu

    ...serka mascarpone. Masę zdejmij z kąpieli wodnej, jeszcze chwilę ubijaj trzepaczką, by wystygła. Śmietanę ubij na sztywno i delikatnie połącz z masą serową.  2. Napar kawowy wymieszaj z pozostałą nalewką. Spód prostokątnej formy (ok. 15 x 20 cm) wyłóż połową ciastek. Skrop je połową kawy z nalewką. Na ciastkach rozsmaruj połowę kremu. Posyp startą czekoladą i przykryj pozostałymi biszkoptami...

  • Wiosenne przysmaki

    .... Pianę delikatnie wymieszaj z lekko przestudzoną masą kakaowo-kawową. 3. Foremki napełnij do połowy wysokości przygotowaną masą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. i piecz ok. 25 minut(...). Białka ubij z 10 dag cukru. Obie masy połącz z mąką. Ciastem napełnij tortownicę, piecz około 45 min w 170 st. Wystudzony biszkopt przekrój na dwa blaty. Jeden ułóż ponownie w tortownicy, posmaruj...

  • Mrożone tiramisu

    ...wrzątkiem, dodaj likier kawowy.  4. Ubij śmietanę z drobnym cukrem. Wymieszaj z mascarpone, zmiksowaną praliną oraz z połową ostudzonej kawy.  5. Resztą kawy nasącz biszkopty. Połowę ułóż na dnie formy. Wylej masę do formy, wyrównaj wierzch. Przykryj resztą biszkoptów, nasączonych kawą. Przykryj folią i wstaw do zamrażalnika na noc. 6 Wyjmij ostrożnie tiramisu z formy, ułóż na paterze, posyp kakao...

Dyskusje na temat: biszkopt z masą kawową
  • Re: biszkopt!!!!

    Biszkopt owocowy nasączam miksturą przygotowaną z wody przegotowanej i świeżego soku cytrynowego, biszkopt z masą np czekoladową, orzechową, kawową itp. nasączam tak samo lecz do kremu dodaję odrobinę alkoholu np.rumu lub wódki. Pozdrawiam. Vika