• Informacje na temat:

    biszkopt z masa wisniowa

Artykuły na temat: biszkopt z masa wisniowa
  • ...śmietanę. Maczanym w wiśniówce nożem uformuj z masy kopiec. 4. Pokruszony biszkopt wymieszaj w misce ze startą na tarce czekoladą. Obsyp dekoracyjnie wierzch tortu. Czas ok. 30 min; porcja – 310 kcal, cena 1,80 zł. Pokruszony biszkopt (także ten lekko przesuszony) możesz wykorzystać do przygotowania bajaderek...

  • Składniki na 12-15 porcji: Na biszkopt: 2 jajka, ¼ szklanki mąki pszennej, po 5 i ½ łyżki kakao i cukru. Na spód: 20 dag herbatników typu petit beurre, 10 dag gorzkiej czekolady,3 dag masła. Na masę: 50 dag twarogu sernikowego, 30 dag śmietanki kremówki 30 proc., 10 dag ciemnej czekolady, 20 dag białej czekolady, 3 łyżeczki żelatyny, 3-4 łyżki cukru pudru. Ponadto: 25 dag wiśni, galaretka...

  • ...uszkodzić ładnych wiśni). Biszkopt posmarować kremem czekoladowym, a następnie nałożyć masę. Zwinąć w roladę. Resztą ubitej śmietanki obłożyć ciasto. Oprószyć kakao. Nasza rada Bita śmietana dłużej...

  • ...biszkopt. Odstaw na noc do lodówki. 3. Galaretki rozpuść w 600 ml wrzącej wody, wystudź. Na wierzch masy serowej wyłóż wiśnie, zalej tężejącą galaretką. Odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny...

  • ...sztywno białka. 2. Dużą tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Łyżką nakładaj na przemian masę serową i masę makową. Nie wyrównuj powierzchni. 3. Na biszkopt rozbij pozostałe 5 jajek. Żółtka utrzyj z resztą cukru i łyżką octu. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Połącz z żółtkami. Dodaj łyżkę oleju, mąkę pszenną, resztę mąki ziemniaczanej oraz proszek do pieczenia, wymieszaj. 4. Biszkopt wylej...

  • Składniki na 10 porcji. Biszkopt: ● 6 jaj ● cukier wanilinowy ● 6 łyżek cukru ● 6 łyżek mąki tortowej ● łyżka mąki ziemniaczanej. Masa: ● kostka masła ● 3 jajka ● galaretka agrestowa ● 4 banany. Pianka: ● 3 białka ● pół szkl. cukru pudru ● galaretka wiśniowa.

  • Składniki na 10 porcji. Biszkopt: ● 6 jaj ● cukier wanilinowy ● 6 łyżek cukru ● 6 łyżek mąki tortowej ● łyżka mąki ziemniaczanej. Masa: ● kostka naturalnego masła ● 3 jajka ● galaretka agrestowa ● 4 banany. Pianka: ● 3 białka ● pół szklanki cukru pudru ● galaretka wiśniowa.

  • Kajmakowa delicja

    Składniki: Biszkopt (na blaszkę 24 x 38 cm): 5 jajek • 1/2 szkl. cukru • szkl. mąki • łyżka kakao • łyżeczka proszku do pieczenia • łyżeczka octu. Krem: • kostka masła • puszka masy kajmakowej (krówkowej). Oraz: • słoik wiśni drylowanych w syropie • biszkopty • 3/4 szkl. kawy • 1/4 szkl. wódki • galaretka wiśniowa rozpuszczona w 1,5 szkl. wrzątku.

  • Składniki na 10 porcji. Biszkopt: 4 jajka • 1/4 szklanki mąki pszennej • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej • 3/4 szklanki cukru • czubata łyżka kakao • 2 łyżki soku z cytryny. Krem: 20 dag mrożonych wiśni • galaretka wiśniowa • 600 ml śmietany • 4 łyżki cukru pudru. Dekoracja: 40 dag dżemu wiśniowego.

  • Składniki na 10-12 porcji: Na biszkopt: 2/5 kostki do pieczenia Kasia (10 dag), 5 dag czekolady, 10 dag cukru, 12 dag mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 5 jajek. Na krem: 250 ml śmietanki 30 proc., 1 gala retka wiśniowa, 1 zagęstnik do śmietany, 1 łyżka cukru pudru, 30 dag wydrylowanych wiśni. Ponadto: 1/10 kostki do pieczenia Kasia (2 i ½ dag), 10 dag gorzkiej czekolady, 100 ml śmietanki...

Przepisy na temat: biszkopt z masa wisniowa
  • Wyjątkowo smaczne desery

    ...biszkoptu, białej bezy i kremu kawowo-makowego, nasączone dużą ilością migdałowego ponczu i dla przełamania smaków - dobrą domową konfiturą. Wspaniały miks świątecznych smaków, tort wilgotny i sycący, dla osób, które lubią klasyczne połączenia. Sposób przygotowania Wykonanie biszkoptu Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę, skrobię, kakao przesiać i odłożyć...

  • Szybkie torty ze świeżymi owocami

    ...: 1. Masło utrzyj z 15 dag cukru. Kiedy masa będzie puszysta, ucierając dalej, kolejno wbij jajka. Domieszaj orzechy i proszek do pieczenia. Tortownicę o śr. 26 cm wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj(...) i 150 ml wody. Wrzący płyn mieszaj i partiami wsypuj mąkę. Gotuj dalej energicznie mieszając, aż masa zbije się w kulę i zacznie odstawać od ścianek garnka. Wtedy zdejmij ją z ognia, chwilę przestudź...

  • Wielkanocne słodkości: Jak przyrządzić je taniej?

    ...°C). Zrób polewy. Margarynę rozpuść w rondelku, dodaj do niej mleko w proszku rozrobione odrobiną wody i cukier, podgrzewaj mieszając. Gdy masa będzie jednolita i gęsta, do połowy dodaj kakao. Ciasto posyp(...). Stale mieszając, podgrzewaj na wolnym ogniu (ale nie pozwól, by masa się zagotowała). Kiedy w masie zauważysz pęcherzyki powietrza, zdejmij rondel z ognia. Ostudź masę, od czasu do czasu ją mieszając...

  • Bananowiec

    Składniki na 8 porcji: - 1 i 1/2 paczki biszkoptów, - 1 i 1/2 kostki margaryny, - 3 jajka, - 1 szklanka cukru pudru, - 8 bananów, - 3 galaretki: truskawkowa, cytrynowa, - agrestowa lub kiwi Przygotowanie: Każdą galaretkę osobno rozpuścić w bardzo gorącej wodzie i pozostawić do lekkiego stężenia. Na spód blachy położyć biszkopty. Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę...

  • Cappuccino

    ..., szkl. cukru, - kostka margaryny, - 2 szklanki mleka w proszku, - 2 serki homogenizowane, - 3 łyżeczki żelatyny, - paczka biszkoptów, - galaretka wiśniowa, - 6 łyżeczek kawy cappucino(...) mleko w proszku, serki, żelatynę. Wymieszać. Masę wyłożyć na ciasto. Biszkopty namoczyć w kawie i układać na masie. Ciasto zalać galaretką. Porcja - 280 kcal Czas przygotowania.: 45 min

  • Wiśniak - pyszne ciasto - przysłała Gosia

    Ciasto biszkoptowe; 4jajka; 1szkl. cukru; 3/4szkl.maki pszennej; 1/4 szkl. maki ziemniaczanej; 1 łyżeczka proszku do pieczenia; 1 łyżka octu.