• Informacje na temat:

    biszkopty po bokach tortu

Artykuły na temat: biszkopty po bokach tortu
  • Najczęściej do tego celu wykorzystujemy pokruszone biszkopty, płatki migdałowe lub starty kokos, ale możemy zastąpić je innymi słodkościami. Ciasto będzie miało oryginalny wygląd i ciekawy smak!

  • ...ciasto. Wylej je na dwie pokryte pergaminem blachy. Piecz w 175 stopniach 12-15 minut. Biszkopty zdejmij z blaszek. Krok czwarty. Z ciepłego jeszcze ciasta usuń pergamin. Biszkopty(...) i owijaj wokół pierwszego rulonika. Postępuj tak, do wyczerpania składników. Wierzch i boki tortu posmaruj resztą kremu, ozdób lawendą.

  • ...temu będą lepiej trzymały  pion) i ustaw po bokach tortownicy. Na spodzie rozłóż okrągłe biszkopty. Na nie wyłóż połowę masy serowej, rozłóż wiśnie (kilka odłóż do dekoracji). Przykryj pozostałą masą serową, na wierzchu rozłóż pozostałe podłużne biszkopty. Włóż do lodówki na ok. 2 godz. Pozostałą śmietankę ubij mikserem na sztywno dodając cukier puder oraz śmietan-fix. Rozłóż na biszkoptach. Oprósz...

  • ...tortownicy posmaruj olejem. Dno wyłóż papierem do pieczenia. Biszkopty zanurzaj w naparze kawy, ułóż na dnie tortownicy. Rozłóż na nich część kremu oraz połowę plasterków mango, a potem kolejną część kremu...

  • ...tortownicy 30 min w temp. 170 st. Z mleka, reszty cukru i proszku ugotuj budyń. Wystudź go, zmiksuj z masłem, podziel na pół. Krok czwarty Upieczone biszkopty przekrój na 2 blaty. Połowę kremu utrzyj...

  • Składniki na ok 10 porcji: ● 5 jajek ● 220 g drobnego cukru ● szczypta soli ●100 g mąki pszennej ● 100 g mąki ziemniaczanej ● 2 łyżki wody ● 2 łyżki oleju; ●250 g owoców (w sezonie – np. malin) ● kakao gorzkie ● podłużne biszkopty; Krem: ●500 g mascarpone ● 4 łyżki cukru ● gęsta śmietana 30 proc. ● 4 żółtka ●2 łyżeczki żelatyny ● filiżanka espresso ● 75 ml mleka; Poncz: ●2 filiżanki...

  • Tort biedronka

    Skład na 12 porcji: ● 5 jajek ● 3/4 szklanki cukru ● łyżeczka proszku do pieczenia ● 3/4 szklanki mąki pszennej ● łyżeczka mąki ziemniaczanej ● 2 łyżki kakao Krem: ● 500 g serka mascarpone ● 1/2 l śmietany tortowej ● szklanka cukru pudru ● czerwona galaretka owocowa ● biszkopty ● owoce ● płatki migdałowe do dekoracji...

  • .... Biszkopty nasącz ponczem i przełóż masą. Tort schłodź, wytnij rączkę wózka i kółka, uformuj całość. Dekoracja: większą część mleka ugotuj z cukrem, w reszcie rozmieszaj żółtka, mąki i budynie, zalej...

  • ...i kawałeczkami pomarańczy. Składniki ponczu połącz, skrop biszkopty. 3. Krem wymieszaj z kawałeczkami pomarańczy i rozsmaruj na biszkopcie. Pozostałe blaty przełóż konfiturą i połóż na placku z kremem śmietanowym. Schładzaj 2 godziny.  Pozostałą śmietanę ubij z drugim cukrem waniliowym oraz zagęstnikiem. 2/3 bitej śmietany posmaruj bok tortu. Marcepan rozwałkuj. Plackiem marcepanowym przykryj...

  • ...po cukrze kakao. Upiecz. Ostudzone biszkopty przekrój na dwa krążki. Sok z cytryny wymieszaj z niewielką ilością cukru i przegotowaną wodą. Kremówki ubij na sztywno. Ułóż jasny biszkopt, nasącz ponczem. Posmaruj kremem śmietanowym. Ułóż ciemny biszkopt, nasącz, ułóż śmietanę. Tak postępuj z resztą placków. Boki i wierzch tortu posmaruj śmietana. Boki obłóż rurkami, wierzch posyp...

Przepisy na temat: biszkopty po bokach tortu
  • Torcik z biszkoptami

    ...(śr. 26 cm) ułóż warstwami okrągłe biszkopty i piankę czekoladową. Wstaw do lodówki na 4 godziny. Od reszty biszkoptów odetnij końce (po ok. 2 cm). Marmoladę podgrzej. Posmaruj nią ciastka. Zdejmij obręcz tortownicy. Bok tortu obłóż ciastkami. Schładzaj 30 minut. Skrawki biszkoptów pokrusz, posyp nimi ciasto, ew. udekoruj (np. borówkami i kakao). 

  • Jogurtowe malibu z jagodami

    .... Dodaj jogurt i resztę likieru, wymieszaj. Krem podziel na 2 części. Do jednej dołóż mus z jagód, całe jagody i żelatynę, wymieszaj. Posmaruj tym dwa spodnie biszkopty, ułóż je jeden na drugim i przykryj wierzchnim plackiem. Lekko dociśnij i schłodź. Wierzch i boki tortu posmaruj kremem jogurtowym. Posyp wiórkami kokosowym.