• Informacje na temat:

    blachy do ciasta miodowego

Artykuły na temat: blachy do ciasta miodowego
  • ...gorącej wody i wymieszaj, by nie było grudek. Lukrem udekoruj wierzch wystudzonego ciasta. Przygotowanie: 100 minut. Porcja: 270 kilokalorii.

  • Ciasto miodowo-migdałowe z czekoladą

    Ciasto miodowo-migdałowe idealne na spotkanie z przyjaciółmi.

  • ...przestudzić. Następnie posmarować nią jeden płat ciasta. Blachy z oboma płatami ciasta wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piec około 30 minut. Zostawić na blachach do ostygnięcia. 3 Przygotować krem(...) koniec dodać mąkę przesianą wraz z sodą oczyszczoną. Ciasto podzielić na dwie równe części. Każdą rozwałkować na prostokąt (20x30 cm). Oba placki przenieść na blachy wyłożone papierem do pieczenia...

  • Składniki na 8 porcji : 1 puszka brzoskwiń, 4 łyżki likieru pomarańczowego, 1 jajko, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżki maku, 25 dag mascarpone, 3 łyżki miodu, 20 dag gęstej kwaśnej śmietany, 10 dag śmietany kremówki

  • Składniki na 16 porcji: 450 g masła, 2 jajka, 400 g cukru pudru + 6 łyżek, 2 łyżeczki sody jadalnej, 4 łyżki mleka półtłustego, 340 g miodu,900 g mąki pszennej, ok. 400 g skondensowanego mleka słodzonego, 3 łyżki ciemnego rumu,1 łyżka soku z cytryny

  • Czas przygotowania: 85 minut (bez czasu oczekiwania). 1 porcja: 310 kcal. Cena porcji: 60 gr 1. Połowę margaryny i miód włóż do garnka, podgrzewaj, mieszając, aż się stopią. Mąkę przesiej z proszkiem do miski. Dosyp cukier. Wbij jajka. Dodaj margarynę z miodem. Zagnieć ciasto. Trzy jednakowe blachy wyłóż pergaminem. Ciasto rozdziel na 3 porcje. Każdą rozwałkuj. Placki...

  • Placek miodowo-cytrynowy

    Składniki na 12 porcji: 450 g miękkiego masła, 250 g cukru, 4 jajka, skórka otarta z 1,5 cytryny, 4 łyżki miodu, sok wyciśnięty z 3 cytryn, 250 g mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 400 g cukru pudru, tłuszcz do posmarowania blachy, skórka z 1/2 cytryny pokrojona w cieniutkie słupki. Utrzyj 250 g miękkiego masła z cukrem na puszystą, jasnokremową masę. Następnie kolejno wbijaj po jednym jajku...

  • Składniki na 12 porcji: 450 g miękkiego masła, 250 g cukru, 4 jajka, skórka otarta z 1,5 cytryny, 4 łyżki miodu, sok wyciśnięty z 3 cytryn, 250 g mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 400 g cukru pudru, tłuszcz do posmarowania blachy, skórka z 1/2 cytryny pokrojona w cieniutkie słupki.

  • Miodowy sernik z wiśniami

    Sposób przygotowania: Wiśnie odcedzamy z syropu. Przesiewamy 200 g mąki, dodajemy posiekane 100 g masła, szczyptę soli, 100 g cukru, cukier waniliowy, jajo, siekamy nożem i zagniatamy ciasto, by składniki się połączyły. Z ciasta formujemy kulę, owijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na pół godziny.  Twaróg mielimy, dodajemy miód, śmietanę, budyń i cukier waniliowy, 2 jaja. Miksujemy...

  • ...o średnicy ok. 26 cm. Placki przenieś na blachy wyłożone papierem do pieczenia. Piecz je ok. 8 minut w 170 °C. Odetnij krawędzie tak, aby powstały koła o średnicy 24 cm. Odcięte kawałki ciasta...

Przepisy na temat: blachy do ciasta miodowego
  • Tiramisu miodowe z brzoskwiniami

    Nietypowa wersja tiramisu, ciekawe połączenie smaków. Warto spróbować!

  • Kokosowa krajanka z miodową nutą

    Łatwe do wykonania ciasto o kokosowym smaku

  • Przepisy Ani Starmach na dania w 25 minut

    ...lepiej po zapieczeniu. Składniki (dla 4 osób) 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (ok. 200 g) 1 cukinia 1 kabaczek 1 bakłażan 1 pomidor 100 g koziego sera 150 ml śmietanki kremówki(...) razem upominając się o figowo-śliwkowy podwieczorek. Składniki (4 sztuki): 1 opakowanie gotowego kruchego ciasta (ok. 300 g) lub: 200 g mąki, 75 g masła, 1 jajko, 2 łyżki cukru pudru,  250

  • Flammkuchen (tarte flambée) z ziołami serkiem kozim i figami

    ...wyrobić. Każdą porcję ciasta rozwałkować na krążek o średnicy ok 20 cm. Na wyłożonych papierem blachach układać po 2 placki, smarować je twarożkiem i piec w piekarniku nagrzanym do 225 st. C przez 10

  • Rolada makowa

    Zamiast tradycyjnego makowca.

  • Nie jedz indyka w święta!

    ...i pieprzem. Kluski ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Sos z blachy zlać do naczynia, na blachę wylać bulion i zlać do naczynia. Z sosu zebrać tłuszcz. Sos zagotować, zagęścić bazą do sosów(...) lekko skropić osoloną wodą i podnieść temp. do 200 st. C. Sos z blachy przelać przez sito do rondelka. Zebrać tłuszcz i dolać 300 ml bulionu, zagotować. 100 ml bulionu zmieszać z mąką, Wmieszać do...