• Informacje na temat:

    boczek panierowany

Artykuły na temat: boczek panierowany
  • ...oleju (powinny być rumiane). 3. Boczek kroję w dość drobną kostkę i delikatnie rumienię na niezbyt mocno rozgrzanej patelni. Usmażone kotlety podaję okraszone boczkiem i wytopionym tłuszczykiem...

  • Talia osy: Zrzucamy boczki

    Szczuplejsza talia to marzenie każdej z nas. Im mniej zbędnych kilogramów, tym serce lepiej pracuje.

  • Składniki na 2-3 porcje 60 dag ugotowanych ziemniaków, 1 cebula, 15 dag tartego żółtego sera, 1 jajko, 2 łyżki mąki, 15 dag wędzonego boczku w plasterkach, olej do smażenia, bułka tarta, pieprz

  • ...rozgrzanym na patelni tłuszczu. Odstawiamy w ciepłe miejsce. Pokrojony w paseczki boczek wysmażamy na chrupko. Kotlety układamy na talerzach, dekorujemy boczkiem i podajemy na przykład z ziemniakami...

  • Wczoraj na naszym wloskim stole / nasladujac Stefane/ na kolacje:swiezy tunczyk panierowany w grysiku kukurydzianym a pozniej zatopiony w klasycznym sosie...

  • Przepis przysłała Katarzyna Bądos z Turki 1. Kurczaka pokrój w kostkę, przypraw, obsmaż na oliwie. Pieczarki przekrój na pół. Paprykę, boczek i cebulę w kostkę, cukinię w plastry. Składniki nadziej na przemian na patyczki do szaszłyków, przypraw. Piecz 10-15 min w temp. 180°C. 2. Sznycle rozbij, posmaruj pesto. Owiń szaszłyki, wyjmij patyczki. Panieruj...

  • Przygotowanie: Ziemniaki obierz, ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź, wystudź. W tym czasie posiekaj cebulę. Boczek i paprykę pokrój w kostkę (kilka kawałków papryki odłóż do dekoracji). Warzywa wraz z boczkiem podsmaż na łyżce oleju. Dopraw solą i pieprzem. Ziemniaki przepuść przez maszynkę lub praskę. Dodaj jajka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Wyrób...

  • Przygotowanie 25 min • Porcja 416 kcal • Koszt porcji 3 zł • Przepis na 2 porcje 1. Cebulę kroję i duszę na rozgrzanym oleju. Dodaję pokrojone pieczarki, a kiedy puszczą sok, pokrojoną kapustę. Podsmażam, aż kapusta zacznie się złocić. Doprawiam pieprzem. 2. Karkówkę rozbijam. Na każdym kotlecie układam boczek, farsz kapuściano-pieczarkowy i zwijam w roladki. Mąkę mieszam...

  • Przygotowanie 30 min • Porcja 360 kcal • Przepis na 8 porcji 1. Składniki na ciasto miksuję i odstawiam na kwadrans. Kapustę kiszoną zalewam wrzątkiem i gotuję przez 10 minut. 2. Boczek i cebulę kroję w kostkę, podsmażam, a następnie wrzucam pokrojone w plasterki pieczarki. Smażę razem kilka minut. Dodaję pokrojoną kapustę kiszoną, przyprawiam i podsmażam razem...

  • ...1. Umyte mięso kroimy w kostkę, prószymy solą i pieprzem. Panierujemy w mące i obsmażamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Przekładamy do większego garnka. 2. Na pozostałym tłuszczu podsmażamy posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek. Na koniec dodajemy pokrojony w kostkę boczek, rumienimy, całość dajemy do mięsa. 3. Mięso zalewamy dwiema szklankami wody, dodajemy liście laurowe, majeranek...

Przepisy na temat: boczek panierowany
  • Parówki panierowane

    Gotowe w 15 minut.

  • Naleśniki z kapustą kiszoną i pieczarkami

    .... Kapustę kiszoną zalewam wrzątkiem i gotuję przez 10 minut. 2. Boczek i cebulę kroję w kostkę, podsmażam, a następnie wrzucam pokrojone w plasterki pieczarki. Smażę razem kilka minut. Dodaję...

  • Pieczone skrzydełka na 4 sposoby

    Idealne na rodzinny obiad.

  • Najsmaczniejsze niedrogie kotlety

    ...posiekaj. Boczek pokrój w kosteczkę, wysmaż go na chrupko. Dodaj posiekaną cebulę i groszek. Duś 5 minut, wymieszaj z beszamelem. Ziemniaki i seler odcedź. Dolej mleko z masłem i utrzyj na piure...

  • 8 propozycji dodatków z ziemniaków

    Z ziemniaków można wyczarować mnóstwo pysznych dań głównych, ale doskonale sprawdzają się one jako dodatki. Podajemy 8 propozycji dodatków z ziemniaków i przepis na pieczeń, z którą można je podać.

  • Szybkie obiady z różnych stron świata

    ...g boczku, - 3 jajka, - 200 g śmietany, - pieprz, - 4 łyżki tartego parmezanu, - 1-2 łyżki oleju, - pietruszka do dekoracji Przygotowanie: Makaron gotować w osolonej wodzie ok. 10 minut. Boczek pokroić w kostkę, jajka roztrzepać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem, wmieszać parmezan. Olej rozgrzać na dużej patelni i przesmażyć boczek. Dodać makaron przesmażyć. Zalać roztrzepanymi jajkami...

  • ...awokado, - 1-2 łyżeczki soku z cytryny, - sól, - 4 kromki białego chleba Przygotowanie: Boczek uprażyć na patelni bez tłuszczu, paprykę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Chili pokroić...

  • Obiad w pół godziny

    ..., pokroić w plastry. Boczek pociąć w paseczki, podsmażyć, dodać olej. Cebule obrać, posiekać, zeszklić na tłuszczu. Do patelni włożyć plastry ziemniaków, obsmażyć ze wszystkich stron na złoty kolor. Szynkę...