• Informacje na temat:

    boczek pieczarki smietana

Artykuły na temat: boczek pieczarki smietana
  • Przygotowanie: ok. 130 minut. 1. Cielęcinę i boczek pokroić, podsmażyć na patelni z dodatkiem łyżki masła, dodać obraną i drobno posiekaną cebulę i pokrojone pieczarki. 2. Dolać bulion, gotować, dusić do miękkości. Wystudzić, zemleć trzykrotnie w maszynce, wymieszać z 3 łyżkami bułki tartej, śmietaną, jajkami i startym serem. Doprawić. 3. Keksówkę wysmarować masłem, oprószyć...

  • Muszelki z mięsem mielonym i pieczarkami

    ...1. Pieczarki umyj i osusz. Pokrój na półplasterki i wrzuć na suchą, rozgrzaną patelnię. Gdy się przyrumienią, dodaj łyżeczkę masła i podduś 2 min. Posól do smaku. Pieczarki przełóż do miseczki i na tej samej patelni rozgrzej łyżkę oleju. Podsmaż mięso i drobno posiekane cebulki. Po 5 minutach dodaj keczup i przyprawy. Wymieszaj z pieczarkami i wyłącz gaz. 2. Makaron ugotuj zgodnie ze...

  • Przygotowanie: W garnku zagotuj posoloną wodę, wrzuć stopniowo gnocchi, ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Kluseczki odcedź na sitku. Pieczarki oczyść, pokrój na połówki. Pomidory suszone potnij na kawałeczki. Wysmaż boczek i zdejmij z patelni (zostaw tłuszcz). Podsmaż pieczarki. Do grzybów dodaj gnocchi oraz suszone pomidory. Dodaj...

  • ...1. Ziemniaki gotujemy na półmiękko. Odcedzamy i kiedy wystygną, kroimy na pół. 2. Boczek kroimy w paski. Cebulę i pieczarki obieramy, pomidory myjemy. Cebulę kroimy w talarki, a pieczarki i pomidory na połowy. 3. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim boczek. Boczek wyjmujemy, a na wysmażonym tłuszczu podsmażamy ziemniaki z pieczarkami i cebulą. 4. Do podsmażonych...

  • Mięso wymieszaj z jajkami, śmietaną, solą i pieprzem. Boczek i pieczarki pokrój w kostkę, cebulę posiekaj. Na patelni rozgrzej masło. Podsmaż cebulę i boczek. Dodaj plasterki ugotowanej marchewki i pieczarki. Dopraw i podsmaż. Masę mięsną rozsmaruj na kawałku pergaminu. Wyłóż przygotowane nadzienie i zwiń. Następnie obtocz w natce pietruszki. Piecz 50 minut w temp. 180°C.

  • Składniki: 1 kg mielonej karkówki, 30 dag warzyw (marchewki, groszku, kalafiora), 6 plastrów boczku, 10 plastrów gotowanej szynki, cebula, 4 pieczarki, 2 łyżki masła, 2 jajka, sól, pieprz, mała śmietana.

  • Składniki: 1 kg mielonej karkówki, 30 dag warzyw (marchewki, groszku, kalafiora), 6 pla strów boczku, 10 plastrów gotowanej szynki, cebula, 4 pieczarki, 2 łyżki masła, 4 jajka, sól, pieprz, mała śmietana.

  • Przygotowanie: ok. 95 minut. 1. Ziemniaki zawinąć w folię aluminiową. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piec 90 minut. 2. Pieczarki i leśne grzyby oczyścić, pokroić na kawałki. Pomidorki umyć, pociąć na połówki. Boczek pokroić w słupki i wrzucić na rozgrzaną patelnię. Smażyć 3 minuty. Minutę przed końcem dołożyć pomidory. Zdjąć z patelni. Cebule obrać, posiekać. Do tłuszczu...

  • ...cebuli i wędzonego boczku (lub słoniny) oraz pokrojonego w paski ogórka (kiszonego albo konserwowego). Posmak wędzonki uzyskasz także, zastępując boczek parówką. Inne dodatki to czosnek, pieczarki(...) 1. Wołowinę opłucz starannie, osusz, pokrój na sześć plasterków. Przykryj je folią spożywczą i rozbij tłuczkiem do mięsa. Oprósz z dwóch stron solą oraz pieprzem. 2. Pieczarki...

  • ...boczek. Mieszając, smaż go 4 minuty, aż będzie rumiany i chrupiący. Zdejmij z patelni, osącz na papierowym ręczniku. Na tym samym tłuszczu podsmaż pieczarki. 3 Czosnek obierz, przeciśnij przez(...) 1 Pieczarki...

Przepisy na temat: boczek pieczarki smietana
  • Przyrządzanie: Boczek pokrajać w kostkę, stopić. Cebule pokrajać w drobną kostkę i przesmażyć razem z boczkiem. Dodać obrane, umyte i posiekane pieczarki oraz kiełbasę pokrajaną w grubsze plasterki. Dusić razem 10 minut, podlewając rosołem. Doprawić solą i papryką. Wymieszać ze śmietaną i przed podaniem posypać natką pietruszki.

  • .... Obrać 2 cebule pokroić w kostkę. Boczek pokroić w kostkę, wysmażyć na skwarki, po czym wrzucić pokrojoną cebulę i całość poddusić. C. Dodać szpinak i dusić jeszcze około 10 minut od czasu do czasu(...) ściereczki zwinąć ciasto w roladę, końce ściereczki zawiązać. Całość włożyć do osolonego wrzątku i gotować około 30 min. E. Trzecią cebulę obrać i posiekać. Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić na połówki...

  • Tanie dania z ziemniaków

    ...z ziemniaków Ziemniaki, pokrojoną cebulę, boczek i paprykę podsmaż. Roztrzep 4–6 jajek, wlej na patelnię. Po dwóch minutach podważ brzeg i zlej jeszcze płynną masę pod spód. Dosmaż pod przykryciem...

  • Nadziewane ziemniaki z pieca

    .... C piekarniku. Pieczarki i pomidorki poprzekrawać na pół. Cebulę obrać i pokroić w kawałki. Boczek pokroić w paseczki. Boczek smażyć na patelni przez ok 3 minuty pod koniec dodać pomidorki, przesmażyć minutę i wszystko zdjąć z patelni. Następnie przesmażyć cebulę i pieczarki, dodać osączone kurki. Posypać mąką i zalać śmietaną. Zagotować ciągle mieszając. Stopniowo dolewać bulion. Wmieszać...

  • ...solimy, pieprzymy, oprószamy papryką i kolendrą. W rondlu rozgrzewamy oliwę i zesmażamy na niej boczek. Wkładamy pokrojoną karkówkę, papryczkę chilli i mocno przysmażamy. Dodajemy czosnek, cebulę, pieczarki i paprykę. Smażymy 10 minut, zalewamy bulionem i czerwonym winem. Dodajemy przyprawy, fasolę szparagową, kukurydzę, przecier pomidorowy, ostry ketchup, pikantny sok pomidorowy i dusimy do...

  • Proste dania z gotowanych ziemniaków

    ...i ostudzić. Najlepiej ugotować ziemniaki poprzedniego dnia. Zmielić i dobrze wyrobić z jajkami i mąką. Ugotować. Na łyżce oleju przesmażyć boczek pokrojony w drobniutką kosteczkę, dodać do niego zioła(...). Oddzielić białka od żółtek. Masę ziemniaczaną dokładnie wymieszać z żółtkami, 1 łyżką masła, 2 łyżeczkami soli i mąką. Pieczarki oczyścić, pokroić. Cebulę drobno posiekać. Cebulę i pieczarki dusić 10 minut na...

  • Obiad w pół godziny

    ..., pokroić w plastry. Boczek pociąć w paseczki, podsmażyć, dodać olej. Cebule obrać, posiekać, zeszklić na tłuszczu. Do patelni włożyć plastry ziemniaków, obsmażyć ze wszystkich stron na złoty kolor. Szynkę(...) pieczarek, - szczypta cukru, - olej, - parmezan Przygotowanie: Warzywa obierz, oczyść. Posiekaj cebulę i czosnek. Marchewkę i seler pokrój w maleńką kosteczkę, pieczarki w plasterki. Na oleju...