• Informacje na temat:

    boczek zwijany parzony

Artykuły na temat: boczek zwijany parzony
  • Przygotowanie 120 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 12 porcji 1 Boczek parzę, kroję w kostkę. Pieczarki i marchew kroję w słupki, czosnek siekam. Podsmażam na oleju razem z mięsem. Studzę, doprawiam, mieszam z ugotowaną kaszą, natką, posiekanymi ogórkami. Dobrze wyrabiam. 2 Kapustę parzę. Na każdy liść nakładam farsz, zwijam gołąbki. Obrumieniam je...

  • Gołąbki: Kapusta z niespodzianką

    .... Przygotowanie: Kapustę przygotowujemy według rady naszego eksperta. Ryż gotujemy na pół miękko. Boczek drobno kroimy, podsmażamy razem z posiekaną cebulą. Wyrabiamy z ryżem na jednolitą masę, doprawiamy do...

Przepisy na temat: boczek zwijany parzony
  • Smaki Litwy

    ...zaliczają się cepeliny, zwane na suwalszczyźnie kartaczami. Głównym składnikiem cepelinów są gotowane i surowe ziemniaki, mięso głównie wieprzowe, niezbyt chude, smażony boczek z cebulą jako omasta oraz...

  • Smaki Litwy

    ..., zwane na suwalszczyźnie kartaczami. Głównym składnikiem cepelinów są gotowane i surowe ziemniaki, mięso głównie wieprzowe, niezbyt chude, smażony boczek z cebulą jako omasta oraz zioła, głównie...