• Informacje na temat:

    boeuf strogonow z pieczarkami

Artykuły na temat: boeuf strogonow z pieczarkami
  • Składniki (na 4 porcje): 60 dag chudej wołowiny, 25 dag pieczarek, 2 łyżki masła, 2 cebule, 2 łyżki smalcu, 1/2 szkl. śmietany kremówki, 1 łyżka mąki pszennej, 2/3 szkl. bulionu wołowego, 1–2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżka musztardy, mielona słodka i ostra papryka, sól, pieprz.

  • Wesele bez mięsa?

    ...z warzyw. Przyprawione w umiejętny sposób wręcz przewyższają smakiem mięsne odpowiedniki! Boeuf Strogonow i flaczki można przyrządzić również z boczniaków, a kurczaka w szaszłykach zastąpić tofu(...) oraz tradycjach polskich wesel, zauważyłam że na wegańskim weselu nadal główną inspiracją pozostaje kuchnia polska. Nie trudno przygotować aromatyczny bigos z wędzoną śliwką czy gęsty strogonow...

  • Nie nasze gulasze

    Węgierski boeuf Strogonow Składniki: 80 dag polędwicy wołowej, 25 dag małych pieczarek, 2 łodygi selera naciowego, zielona papryka, łyżka sosu worcester, szklanka śmietany, łyżka mąki, 2 szklanki bulionu, łyżeczka tymianku, słoiczek koncentratu pomidorowego, 2 łyżki musztardy, liść laurowy, sól, pieprz, 1/3 szklanki słodkiego sherry, duża biała cebula, olej. Przygotowanie...

  • Przekąski w sam raz na imprezę

    ...i przygotować imprezowy przebój, czyli - boeuf Strogonow . Składniki to 50 dag wołowej polędwicy, szklanka kwaśnej śmietany, ok. 30 dag pieczarek, 1-2 cebule, szklanka tartego żółtego sera, kilka łyżek(...), a gdy się zrumieni, przekładamy do garnka z grubszym dnem. Następnie powtarzamy tą operację z pieczarkami i mięsem, w międzyczasie uzupełniając olej. Wszystkie składniki podlewamy w garnku rosołem...

Dyskusje na temat: boeuf strogonow z pieczarkami
  • Re: Boeuf Strogonow

    wlewam do mięsa z pieczarkami i cebulą. Dodaję przyprawy.Duszę do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia (około 10 min.)dodaję kocentrat pomidorowy, ewentualnie jeszcze trochę doprawiam lubię ostre

  • Re: Boeuf Strogonow

    wlewam do mięsa z pieczarkami i cebulą. Dodaję przyprawy.Duszę do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia (około 10 min.)dodaję kocentrat pomidorowy, ewentualnie jeszcze trochę doprawiam lubię ostre