• Informacje na temat:

    budyń z jajek

Artykuły na temat: budyń z jajek
  • Składniki. Krem: 500 ml mleka, 8 dag cukru, 40 ml rumu, 2 op. budyniu waniliowego, 25 dag miękkiego masła. Ciasto: 1,2 kg jabłek, 6 jajek, 15 dag cukru, 1 cukier wanilinowy, 15 dag mąki pszennej, 5 dag mąki ziemniaczanej, 2 łyżeczki proszku do piecz. Polewa: 20 dag gorzkiej czekolady, 20 dag śmietany kremówki.

  • Składniki ✓ 180 g tartego parmezanu ✓ pęczek małych cebulek ✓ 6 jajek + 2 żółtka ✓ 300 ml słodkiej śmietany ✓ 2 łyżki octu balsamicznego ✓ łyżeczka cukru ✓ łyżka oliwy ✓ łyżka soli morskiej ✓ 2 liście szałwii ✓ sól ✓ pieprz...

  • Składniki: 5 jajek, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 3/4 szklanka cukru, 1,5 szklanki mąki, łyżka mąki ziemniaczanej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4 łyżki oleju, 3 łyżki wody, 1,5 łyżki kakao. Masa: 25 dag kukułek, 500 ml mleka, 2 budynie czekoladowe, 2 łyżki cukru, 3/4 kostki masła, 3/4 kostki margaryny.

  • Składniki na 16 porcji: Na ciasto: 25 dag margaryny, 20 dag cukru, 1 op. cukru waniliowego, 6 jajek, 40 dag mąki pszennej, po 2 łyżki kakao i rumu, 4 łyżki mleka, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 40 dag wiśni bez pestek (mrożonych albo z kompotu); Na krem: 450 ml mleka, 1 op. budyniu śmietankowego, 5 łyżek cukru pudru, 25 dag masła roślinnego,1 tabliczka (10 dag) gorzkiej czekolady; Dodatkowo...

  • Składniki na 24 porcje: 2 kg truskawek, 4 opakowania budyniu waniliowego, 1 litr mleka, 2 szkl. śmietany kremówki, 2 tabliczki (20 dag) gorzkiej czekolady, 1 kostka (20 dag) masła, 5 jajek , 1 i 2/3 szkl. cukru, 2 szkl. mąki pszennej, 1 op. cukru waniliowego , 2 łyżeczki proszku do pieczenia, cukrowe perełki oraz czekoladowe ozdoby do dekoracji placka...

  • Składniki na 4 porcje: ● 20 dag czereśni ● 3 jajka ● 12 dag cukru pudru ● 450 ml mleka ● pół laski wanilii ● 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej ● płaska łyżeczka cynamonu

  • Składniki na 8-10 sztuk: Na ciasto: 25 dag mąki pszennej ½ kostki zimnej margaryny, 1 jajko, 1 żółtko, 2 łyżki cukru pudru, ½ łyżeczki proszku do pieczenia. Na budyń: 2 budynie śmietankowe, ½ szklanki cukru, ½ szklanki soku z cytryn, 3 żółtka, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, ½ łyżki mąki pszennej, 1 łyżka cukru wanilinowego, 40 dag śliwek...

  • Składniki: ● 1/2 kg mąki ● cukier wanilinowy ● 1/2 szklanki ciepłego mleka ● 4 dag drożdży ● 4 łyżki cukru ● 10 dag stopionego masła ● 2 jajka ● 1 żółtko ● szczypta soli Nadzienie: ● 2 budynie waniliowe ● 3 szklanki mleka

  • Budyń bez glutenowy, jest to możliwe dzięki różnym rodzajom mąki...

  • ...• 1/5 kostki tłuszczu do pieczenia (50 g) • 2 szklanki mąki (340 g) • 1/3 szklanki cukru (80 g) • 2/3 szklanki mleka (160 ml) • 2 duże jajka • 20 g drożdży • szczypta soli • 1 jajko do posmarowania bułeczek. Masa budyniowa: • 1 budyń śmietankowy (40 g) • 400 ml mleka • 2 łyżki cukru.

Przepisy na temat: budyń z jajek
  • ​Jaglany budyń z suszoną śliwką

    Budynie kojarzą się z mlekiem, czasem jajkiem i mąką ziemniaczaną. Niektórym tylko z torebką pełną dziwnych składników. Bez problemów można je zrobić samemu - pisze Weganon, czyli Paweł Ochman, autor książki "Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału".

  • Drożdżówka z budyniem

    Najlepiej smakuje latem.

  • Tarta z budyniem waniliowym

    Składniki: 1/4 szklanki cukru pudru roztrzepane jajko 1 i 1/4 szklanki mąki 90 g masła 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia budyń śmietankowy w proszku 1/2 kg truskawek Przygotowanie(...) budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu (można dodać trochę mniej mleka lub wody). Dodaj esencję waniliową. Wyłóż na ciasto. 4. Truskawki szybko opłucz, osącz na sitku, osusz ręcznikiem papierowym...

  • Torcik ptysiowy z budyniem i mandarynkami

    Sposób przygotowania 1. Proszek budyniowy wymieszaj z 50 ml mleka. W garnku zagotuj 450 ml mleka z 3 łyżkami cukru, wlej rozrobiony budyń. Gotuj, aż masa zgęstnieje. Odstaw ją do wystudzenia. Podgrzej resztę mleka, dodaj 120 ml wody, masło i szczyptę soli. Na wrzątek wsyp mąkę pszenną. Energicznie mieszając, gotuj, aż masa zbije się w kulę i zacznie odstawać od dna i ścianek garnka. Gorącą masę...

  • Ciasto z budyniem - przysłała Ewa

    Przygotowanie: Budyń przygotować wg przepisu na opakowaniu, dodając troszkę mniej mleka. Jabłka obrać i pokroić w plastry. Jajka ubić z cukrem na biała pianę. Dodać do tego margarynę, mąkę, proszek do pieczenia i wymieszać - ciasto ma być gęste. Wszystko układać w formie warstwami, tj: 1/2 część ciasta, na to jabłka, lekko przestudzony budyń i na koniec resztę ciasta. POLECAM. Bardzo smaczne.

  • ...przepisu na opakowaniu, dodając zamiast 4 szklanek mleka - 3 szklanki. Podczas gotowania wsypać cukier. Ostudzić. Masło utrzeć na pulchna masę, ucierając nadal dodawać partiami zimny budyń. Formę...

  • Budyń po lwowsku z wątróbek drobiowych

    ...bułką tartą formy. Szczelnie zamknąć, Włożyć do większego naczynia z wrzątkiem i w kąpieli wodnej gotować około 50 minut. Gotowy budyń, wyjąć, przełożyć na półmisek udekorowany sałatą. Fantazyjnie...

  • Maślankowe racuszki

    Sposób przygotowania Krem: z proszku budyniowego, cukru oraz mleka ugotuj gęsty budyń. Wystudź go. Potem utrzyj z masłem oraz sokiem i skórką z cytryny...

  • Na ciasto: 3 szklanki mąki; 3 łyżki cukru; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; 5 żółtek; 1 zwykła margaryna. Na masę: 70 dag sera półtłustego; 1 kostka masła roślinnego; 3 duże jajka; 1 cała i 1/4 szklanki cukru; 1 budyń śmietankowy; 5 białek z jajek; 1 kisiel cytrynowy, duża puszka brzoskwiń...

  • Ciasto jagodowa poezja

    Składniki na 12 porcji: Na ciasto: 40 dag mąki, 20 dag cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 10 dag mielonych migdałów, jajko, 2 żółtka, 30 dag miękkiego masła lub margaryny, szczypta soli. Na krem: 40 dag gęstej kwaśnej śmietany, 3 jajka, 8 dag cukru, budyń śmietankowy, 50 dag jagód, 30 dag tłustego lub półtłustego twarogu zmielonego przynajmniej dwukrotnie. Ponadto: tłuszcz i bułka tarta do...

Dyskusje na temat: budyń z jajek
  • Re: sernik

    ja ostatnio piekłam sernik ale ser miałam swojski 2 *mielony,dodałam do 1,5 kg sera 12 jaj i budyń i zostawiłam w piecu do ostygnięcia ....naprawde nie opadł atym samym sposobem robiłam z sera kupnego 3*mielonego i niestety juz efekt nie ten.....więc myśle że ser to podstawa i jajek musi też być sporo aby ten ser był lekki( nie dawałam proszku do pieczenia)

  • Re: pijana śliwka

    "P i j a n a ś l i w k a" > ---------------------------- > > 50 dkg śliwek zalać 3/4 szkl. wódki lub rumu i pozostawić na 24 godz. > > Biszkopt: 6 jajek > 6 łyżek mąki tortowej lub pszennej > 1,5(...). mleka > 3/4 szkl. cukru > 1 margaryna Kasia > 1 żółtko > > Wykonanie: ugotowany budyń ostudzić, zmiksować z 1 żółtkiem i margaryną. > > Polewa: rozpuścić 2 tabliczki czekolady z 0,5 kostki margaryny

  • Re: Tort makowo-budyniowy

    Biszkopt: * 50 g margaryny do pieczenia * 160 g cukru pudru * 5 jajek * 130 g mąki pszennej typ 500 * 1 szkl. suchego maku * 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: * 250 g margaryny tortowej(...) budyniowy, wlać do gotującego się mleka i ciągle mieszając zagotować. Budyń przykryć folią spożywczą i ostudzić. Miękką margarynę tortową utrzeć do białości. Dodawać porcjami zimny budyń i ucierać .Krem

  • Re: Sernik mojego taty

    ja robię klasycznie, dobry ser z wiaderka, dodać 3/4 szklanki cukru kryształ i cukier waniliowy, wymieszać i odczekać aż się cukier rozpuści, potem po jednym zółtku z sześciu wiejskich jajek, potem roztopione masło tak pół kostki, potem jeden budyń waniliowy, na końcu piana z białek, godzina 170 - 180 stopni. pycha.

  • Re: Wieniec czekoladowo-żurawinowy

    Bo w tym kremie nie ma jajek a krem bez jajek to nie krem tylko budyń z dodatkiem wstrętnej margaryny.