• Informacje na temat:

    budyń z torebki

Artykuły na temat: budyń z torebki
  • ...3 jajka, 10 dag cukru, 2 torebki cukru waniliowego, skórka otarta z jednej cytryny, 3-3 i 1/2 łyżki mąki pszennej, 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 op. budyniu waniliowego, 350 ml mleka, 1 łyżka cukru pudru do posypania ew. kilka listków mięty do dekoracji.

  • Przekładaniec z budyniem

    Przygotowanie 90 min • Porcja 410 kcal • Koszt porcji 50 gr • Przepis na ok. 24 porcje 1. Z podanych składników zagniatam kruche ciasto.  Dzielę je na 2 porcje, wkładam do torebek foliowych i schładzam w zamrażalniku przez 30 min.  Rabarbar myję, kroję w kostkę, zasypuję 4 łyżeczkami cukru, odstawiam na kilka minut.   2. Masa budyniowa: białka ubijam z cukrami na sztywną pianę. Dodaję budyń...

  • Składniki na ciasto: 40 dag mąki, 20 dag margaryny, 20 dag cukru pudru, 4 żółtka, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, cukier waniliowy, 1 i 1/2 łyżki kwaśnej śmietany, ok. 2 kg kruchych jabłek. Na masę budyniową: 2 szklanki białego wina, 2 szklanki soku jabłkowego (z kartonu), 3-4 torebki budyniu. Na masę śmietanową: 1/2 l śmietany kremówki, 2-3 łyżeczki żelatyny, cukier puszka brzoskwiń...

  • ...papier i piecz jeszcze 8 minut. Z odciętych kawałków uformuj kulę, rozwałkuj i wytnij foremką kwiatki. Ułóż je na blasze z pergaminem. Piecz 8 minut w 200 st. C. Budyń wymieszaj z 60 ml mleka i 3 łyżkami cukru. Resztę mleka zagotuj i dodaj do niego budyń. Gotuj jeszcze minutę. Budyń rozsmaruj na spodzie tarty i odstaw na 30 minut. Sok wiśniowy zagotuj z 75 g cukru. Dodaj rabarbar i gotuj 3 minuty...

  • Składniki na 12 porcji: 2 jajka, nieco mniej niż szklanka cukru, opakowanie cukru waniliowego, szklanka i 4 łyżki mąki półgrubej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, mały kubek naturalnego jogurtu, 100 ml oleju, łyżka soku z cytryny, torebka budyniu malinowego w proszku, tłuszcz i mąka poznańska do wysypania formy. Polewa: 4 łyżki cukru pudru, 2 łyżki soku z cytryny, kwiatki marcepanowe do dekoracji.

  • Ciasta z budyniem

    .... Proszek budyniowy wymieszać z cukrem i 5 łyżkami mleka. Resztę mleka zagotować, wlać rozrobiony budyń. Gotować, mieszając, aż zgęstnieje. Przełożyć do miseczki, przykryć folią spożywczą (na kremie(...) Składniki: 150 g margaryny (masła), 80 g cukru pudru, 220 g mąki tortowej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 jajko. Krem:  600 ml mleka, 200 g drobnego cukru, 2 torebki budyniu waniliowego,250

  • Ciasta z budyniem

    ...masę syropem cukrowym gotowanym w zbyt wysokiej temperaturze. Dodanie do białek od razu całego syropu spowoduje warzenie się kremu. Krem budyniowy Gotujemy gęsty budyń waniliowy (weźmy o pół szklanki mleka mniej niż w przepisie na opakowaniu). Miksujemy z 3/4 kostki masła i 2-3 łyżkami cukru pudru. Łyżkami dodajemy wystudzony budyń, miksując masę na puszysty krem. Pod koniec dodajemy sok...

  • Składniki na 16 porcji: 40 dag mąki, 45 dag cukru, 2 torebki cukru wanilinowego, 2 łyżki kakao, 1 torebka proszku do pieczenia, sól, 4 jajka, 40 dag masła, rdzeń zeskrobany z 1 laski wanilii 3-4 łyżki wódki gruszkowej albo likieru z gruszek 2 łyżki bułki tartej 50 dag mielonego twarogu 1 budyń waniliowy, 1 kg twardych gruszek, mąka do oprószenia stolnicy...

  • Krem budyniowy: gotujemy gęsty budyń waniliowy (weź- my o pół szklanki mleka mniej niż w przepisie na torebce). Miksujemy z 3/4 kostki masła i 2-3 łyżkami...

  • Składniki na ciasto: 2 jajka, 15 dag cukru pudru, 5 łyżek miodu, 3 łyżki oleju, 30 dag mąki, pół torebki proszku do pieczenia, po 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich i daktyli, pół szklanki całych daktyli, tłuszcz i mąka do formy, cukier puder. Krem: duży budyń waniliowy, niecałe 2 szklanki mleka, 15 dag cukru kryształu, 2 kostki masła, 6 łyżek roztłuczonych orzechów, 2 pomarańcze.

Przepisy na temat: budyń z torebki
  • ​Jaglany budyń z suszoną śliwką

    ...można go rozcieńczyć mlekiem. Wyłożyć budyń do kubka lub miski. Posypać płatkami migdałowymi i ewentualnie polać syropem. Tu pasuje malinowy. Porady: Otrzymany budyń po wystygnięciu jest...

  • Torcik serowy z owocami

    Składniki: 150 g margaryny (masła), 200 g mąki tortowej, 60 g cukru pudru, 1 żółtko. Krem: 300 ml mleka, 40 g cukru kryształu, 1 budyń waniliowy, 250 g tłustego twarogu, 1 cukier wanilinowy, 300 g mandarynek z puszki, 200 g truskawek, 1 torebka galaretki truskawkowej.

  • Krem z kawy z jabłkami i różyczkami jabłkowymi

    Sposób przygotowania 1. Zawartość torebki z budyniem rozpuść w 100 ml mleka. Torebki kawy zbożowej zalej 100 ml wrzątku i zaparz przez kilka minut i zalej pozostałym mlekiem. 2. W garnku umieść połączoną kawę zbożową z mlekiem, dodaję cukier i zagotowuj. Następnie dodaj rozpuszczony w mleku budyń i mieszaj całość do zgęstnienia. Garnek z budyniem przykryj szczelnie folią spożywczą i odstaw do...

  • ...temperatury 200 stopni C (termoobieg 180stopni C). Po upieczeniu ciasto wyjąć i schłodzić. Krem: Budyń rozmieszać z cukrem i niewielką ilością zimnego mleka na gładką masę. Resztę mleka zagotować, dodać budyń i krótko gotować, cały czas mieszając. Zdjąć masę z palnika, aby ostygła. Mieszać od czasu do czasu, aby nie utworzyła się twarda powłoka. Masło o temperaturze pokojowej ukręcić w misce na...

  • Jesienne menu w nietypowym wydaniu

    ...oczkach. Do głębokiej miski wbijamy jaja, cynamon, sodę, wodę i wsypujemy zawartość torebki z ciastem, a następnie miksujemy całość na najwyższych obrotach przez 4-5 minut. Pod koniec ubijania(...) z kawy z jabłkami i różyczkami jabłkowymi Przygotowania rozpoczynamy od budyniu: zawartość torebki rozpuszczamy w 200 ml mleka. Następnie, 3 torebki kawy zbożowej zalewamy 100 ml wrzątku...

  • Zupa brzoskwiniowo-cytrynowa

    ...gwiaździsty pół torebki budyniu waniliowego sól (ewentualnie) pieprz Sposób przygotowania: 1. Mirabelki umyj, przekrój na pół, wyjmij pestki. Połowę brzoskwiń i całą zalewę przełóż do(...), anyż i cynamon. Gotuj na malutkim ogniu przez 15 minut. 2. Budyń rozprowadź w odrobinie wody, dodaj do zupy. Gotuj na bardzo małym ogniu, aż zgęstnieje. Przed podaniem dopraw ewentualnie pieprzem...

  • Aksamitny sernik w czekoladzie

    Składniki: Ciasto: kg sera w wiaderku 6 jajek 25 dag cukru 1/2 kostki masła 2 torebki budyniu waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 10 dag rodzynek 10 dag kandyzowanych skórek(...) Przygotowanie: 1. Miękkie masło utrzyj z cukrem na gładką masę. Dodaj po jednym żółtku na przemian z łyżką sera, utrzyj. Wsyp budyń, ziemniaczaną mąkę, proszek do pieczenia, dalej ucieraj. Dodaj...

  • Ptysie z waniliowym kremem

    Składniki: 12 ptysiów bez nadzienia (do kupienia w cukierni) 10 dag masła 2 żółtka 1/3 szklanki cukru 4 łyżki cukru waniliowego po 1/2 torebki budyniu waniliowego i karmelowego puszka(...) podziel na dwie części. Do jednej dodawaj partiami ugotowany, przestudzony budyń waniliowy, a do drugiej karmelowy. Ucieraj na gładki krem. Dolną część ptysiów napełnij kremem waniliowym, na niego...

  • Szarlotka z winem

    Składniki na 12 porcji: - 40 dag mąki, - kostka masła, - łyżeczka proszku do pieczenia, - szklanka cukru, - 2 jajka, - 10 dag rodzynek, - 2 łyżki calvadosu, - 1 i 1/2 kg jabłek, - sok z cytryny, - szklanka białego wina, - cynamon, - 2 torebki cukru waniliowego, - 3 łyżki bułki tartej, - żółtko, - łyżka śmietanki kremówki, - budyń waniliowy. Przyrządzanie: Mąkę przesiać na...

  • Szarlotka z kremem

    ...do posmarowania formy do pieczenia, - 2 - 3 łyżki tartej bułki do posypania formy. Krem: - 2 torebki budyniu (jasnego, np. waniliowego lub śmietankowego), - cukier waniliowy, - szklanka cukru(...) stopniowo cukier oraz budyń. Otrzymaną masę wyłożyć delikatnie na warstwę jabłek. Resztę ciasta schłodzonego w lodówce pokruszyć (można je też zetrzeć na tarce o grubych oczkach) na wierzch masy kremowej...

Dyskusje na temat: budyń z torebki
  • Re: Kremówka w polewie

    mleko mąka ziemniaczana i cukier jak wymieszasz to razem to budyń nie trzeba już wsypywać tego z torebki i potem jak ta masa wystygnie dodajesz do tego masło i ucierasz

  • Re: Ciasta ze śliwkami

    nie rozumiem, jak można dawać budyń z torebki?

  • Re: Sernik z wiśniami z kompotu

    nie zawsze w ciastach budyń jest w takiej formie jak się przygotowuje wg przepisu na opakowaniu. Często dodaje się go prosto z torebki do ciatsa, sam proszek, zeby ciasto mialo odpowiednia konsystencję :)

  • -

    -

    mój sernki juz czeka na święta. składniki: 1 kg białego sera 8 jaj 1/2 margaryny( najlepiej kasi) 1 budyń śmietankowy rodzynki 1 cyryna 1 olejek cytrynowy 4 łyżki mąki zwykłej 40 dag cukru kryształu przygoptowanie: na drobnym sitku zmielić ser utrzeć 1/2 margaryny w makutrze dodać żółtka ,cukier i ucierać dodać ser, rodzyki (ilość ok. pół torebki), soku z połowy cytryny + otartą skórkę