• Informacje na temat:

    budyniowiec waniliowy

Artykuły na temat: budyniowiec waniliowy
  • Składniki na 10-12 porcji: 18 dag mąki krupczatki, po 5 dag zmielonych orzechów i cukru pudru,1 duże jajko, 5 dag rodzynek, 10 dag masła, 1 budyń waniliowy, 300 ml mleka, 2 jabłka, syrop klonowy...

  • Składniki: 2 op. budyniu waniliowego, 500 ml mleka, 4 łyżki cukru, 20 dag masła, kilka kropli olejku rumowego, 40 herbatników maślanych, 5 dag mlecznej czekolady do dekoracji

  • Składniki na ok. 12 porcji. Na biszkopt: 4 jajka, 4 łyżki cukru, 4 czubate łyżki mąki,1 łyżeczka proszku do pieczenia Na krem: 370 ml mleka, 6 żółtek, 1 opakowanie budyniu waniliowego, 6 łyżek cukru, 3 łyżki mąki pszennej, 25 dag masła Do dekoracji: 1 opakowanie okrągłych biszkoptów, 125 ml słodkiego białego wina lub soku z winogron, 2 łyżki masła, 4 łyżki cukru, 3 łyżki kakao, 5 łyżek śmietanki 30 proc., 2-3 łyżki rodzynek

  • Czas przygotowania: 50 minut (bez chłodzenia ciasta). 1 porcja: 375 kcal. Cena porcji: 1,25 zł Przygotowanie: 1. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywno. Żółtka utrzyj razem z cukrem oraz cukrem waniliowym. Delikatnie połącz z pianą z białek, obiema mąkami oraz proszkiem do pieczenia. Ciasto wlej do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 30 minut w temperaturze...

  • Przygotowanie: 75 min (plus chłodzenie). Porcja: 350 kcal. Cena porcji: ok. 1,30 zł. 1. Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszysty krem. Następnie wbijaj po jednym jajku, po każdym dokładnie miksując. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do masy maślanej. Zmiksuj. Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj przygotowane ciasto. Wstaw do piekarnika...

  • Składniki na 10 porcji: ● 8 paczek herbatników ● 3 opakowania budyniu waniliowego ● 2 garści rodzynek i garść orzechów włoskich ● łyżka margaryny ● szklanka mleka ● 3 torebki polewy czekoladowej ● 3-4 łyżki wiórków kokosowych ● kolorowe cukierki

  • Składniki (na 12 porcji) 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej, /2 kostki masła, 1/2 szkl. cukru, skórka starta z 1/2 cytryny, 4 żółtka, szczypta soli, 2 łyżki kwaśnej śmietany, 6–8 łodyg rabarbaru, 2 op. budyniu waniliowego, 4 szkl. mleka, cukier puder do posypania