• Informacje na temat:

    bułka z kremem

Artykuły na temat: bułka z kremem
  • Składniki na 12 porcji: Biszkopt: 10 dag maki tortowej, 10 dag cukru, 4 jajka, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, sól, masło i bułka tarta do formy. Krem i dekoracja: 50 dag truskawek, 2 szklanki mleka 3,2 proc., 25 dag masła, 2 galaretki truskawkowe, 1 opakowanie kremu do karpatki.

  • Składniki na 20 sztuk: Ciasto: 2 szklanki mąki krupczatki, 1/2 szklanki cukru, 20 dag masła, 2 żółtka, 2 łyżki śmietany 18 proc., 1 paczka cukru waniliowego, sól, masło i bułka tarta do formy, listki mięty. Krem: 1 puszka ananasów krojonych l 1 paczka budyniu waniliowego, 4 żółtka, 25 dag masła, 2 łyżki dżemu ananasowego , po 1 łyżce mąki i cukru...

  • Ciasto: kostka masła, ok. 1,5-1,7 szkl. cukru, 4 kopiaste łyżki kakao, ok. 2,5 szkl. mąki, kieliszek rumu, olejek migdałowy i arakowy, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia , 3 duże jajka (lub 4 małe), masło i tarta bułka do formy; na wierzch: 400 ml śmietany kremówki, 20 dag serka mascarpone, 2 łyżki cukru pudru, sól...

  • ...2 bułki z ziarnami, 4 rzodkiewki, wędzona ryba (łosoś, pstrąg), sałata. Krem chrzanowy: pół łyżki startego chrzanu, łyżka majonezu, łyżka śmietany 18-proc., łyżeczka soku z cytryny, sól, pieprz. 1. Krem chrzanowy: starty chrzan wymieszaj z majonezem, śmietaną i sokiem z cytryny, przypraw do smaku szczyptą soli i pieprzu. 2. Bułki przekrój na pół, kremem chrzanowym posmaruj...

  • Historia pewnej bułki

    Jak to paryżanka, jest szczupła i elegancka. Idealna powinna mieć złotą, chrupiącą skórkę, a wnętrze sprężyste i miękkie. Spory, czy bagietka jest wynalazkiem Francuzów, czy ulepszoną przez nich wersją wiedeńskiej bułki, trwają. Ale nikt nie przeczy, że to smakowite pieczywo, które można jeść solo lub podawać w interesującym towarzystwie

  • Z czerstwej bułki

    Wykorzystajmy na jeden z poniższych sposobów. 1. Przekrójmy, z dolnej części wydrążmy miąższ. Wbijmy jajko. Posypmy ziołami, posólmy i popieprzmy. Wsadźmy do piekarnika, pieczmy 20 min. w 180°C. Podajmy na śniadanie. 2. Pokrójmy w paski i dosuszmy w piekarniku w 180°C. Zmielmy w młynku do mięsa, przesypmy przez sitko. Bułka tarta gotowa. 3. Suchą bułką, pocierając, doczyścimy zamszowe buty...

  • Bułki z bitą śmietaną

    Składniki na 20 sztuk: 80 dag mąki, 20 dag cukru, 4 dag drożdży, 525 ml mleka, 15 dag masła, 1 jajko, 25 dag galaretki owocowej, 300 ml kremówki, sól, kardamon.

  • Krem z buraczków

    Składniki: 500 g buraków ●2 młode marchewki ●2 młode pietruszki ●500 ml przecieru pomidorowego ●2 cebule ●duże jabłko ●3 litry wody ●2 łyżki oleju ●3 listki laurowe ●sok z cytryny ●sól i pieprz do smaku ●opcjonalnie: śmietana oraz grzanki do podania, ew. do dekoracji listki botwiny.

  • Składniki na 10 sztuk: Na bezę:  2 białka, 125 g cukru pudru, szczypta skrobi kukurydzianej,  szczypta soli. Na krem: 100 ml soku z cytryny, 50 g cukru, 1 jajko, 2 żółtka, 80 g masła. Ponadto: 200 g herbatników, 50 g masła, 2 łyżki bułki tartej.

  • Zupa krem z pieczarek

    Zupę pieczarkową można podawać również z makaronem pełnoziarnistym lub z grzankami z bułki posypanymi startym parmezanem.

Przepisy na temat: bułka z kremem
Dyskusje na temat: bułka z kremem
  • Re: Składniki: 1 czerstwa bułka, 1 cebula, 2...

    Zapraszam na najsmaczniejsze ciasto z dżemem porzeczkowym i smacznym kremem, naprawdę wyśmienite ciasto. Zapraszam na http://obzarciuch.bloog.pl/id,337533757,title,Tort-porzeczkowo-czekoladowy,index.html