• Informacje na temat:

    burgery z grilla

Artykuły na temat: burgery z grilla
  • Domowe burgery

    ...​Burgery wołowe to typowe danie kuchni amerykańskiej, które i u nas zyskuje coraz więcej zwolenników. Jego przygotowanie jest niezwykle proste...

  • Przygotowanie: Do miski przekładamy mięso mielone, śliwki kalifornijskie pokrojone na średniej wielkości kawałki i posiekaną kolendrę. Składniki dokładnie mieszamy, dzielimy na 4 porcje i formujemy kotlety o wysokości ok 1,5 cm. Dobrze rozgrzewamy ruszt, grillujemy kotlety po 3 minuty z każdej strony. W trakcie grillowania mięsa z boku grilla...

  • ...sojowy. Wymieszaj i odstaw na 15 minut. Rzodkiewki pokrój w plasterki. Pokrój łodygi dymki w paski długości ok. 4 cm. Ugotuj ziemniaki. W międzyczasie zwilżonymi dłońmi formuj burgery wielkości pięści, smaruj oliwą i układaj na kratce grilla. Grilluj z obu stron po ok. 3 minuty. Ugotowane ziemniaki pokrój w plastry. Rozpuść masło na patelni wraz z oliwą. Zdejmij z ognia, wymieszaj z octem...

  • ...grillu, piecz po 5 minut z każdej strony, pod koniec połóż na grillu papryczki i podpiecz je krótko. Do bułki wkrój dymkę, połóż upieczone burgery i papryczki oraz cebulę. Czas przygotowania: 40 minut 533 kcal/1 porcja Kilka porad - Żeby burgery nie „zbiegły się” na grillu, zrób w nich zagłębienie. Ułatwia to także równe wysmażenie mięsa. – Polędwica wołowa po zdjęciu z patelni powinna...

  • Przygotowanie: 1. Umyj, osusz 1 gałązkę rozmarynu i posiekaj. Obierz cebule i pokrój w piórka. Umyj szałwię i oderwij parę listków. 2. Obierz czosnek i pokrój w plastry. 3. Oscypki przekrój wzdłuż i upiecz w piekarniku z funkcją grilla lub na patelni grillowej. 4. W misce wymieszaj zioła, czosnek, cebule i oliwę. Włóż zgrillowane oscypki i marynuj pod przykryciem...

  • SKŁADNIKI: 20 dag polędwicy wołowej, mała cebula, ząbek czosnku, kawałek korzenia imbiru (5 cm), łyżeczka musztardy delikatesowej, 3 łyżki bulionu drobiowego (może być z kostki), olej, sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz

  • Składniki na 4 porcje: 1 żółta i 1 czerwona papryka, 1 cebula, 1 papryczka chili, 50 ml octu winnego, pieprz 250 ml soku pomarańczowego, 1 łyżeczka musztardy, sól, 1 puszka kukurydzy, 2 łyżki konfitury morelowej, 2-3 łyżeczki ketchupu, pół pęczka kolendry, 65 dag mieszanego mielonego mięsa, 1 jajko, 2 pomidory, 4 bułki, sałata

  • Składniki na 5-6 sztuk: 50 dag mielonego mięsa wołowego, np. łopatka, karkówka, antrykot, 1 mała cebula, jajko, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki ketchupu, 2 łyżki musztardy, olej do smażenia, sól, pieprz.

  • Burger jak marzenie

    Hamburgery - symbol amerykańskiej kuchni. To podstawowa pozycja na liście dań serwowanych podczas domowego barbecue.

  • Grillowa uczta

    W letnie popołudnia uwielbiamy biesiadować w ogrodzie. Zaskocz gości wyjątkowymi daniami z grilla.

Przepisy na temat: burgery z grilla
  • Grill idealny – jak zaskoczyć gości?

    Masz już dość tradycyjnego grilla, na którym można uświadczyć jedynie kiełbasę śląską i spaloną karkówkę? Sprawdź, jak zaskoczysz swoich gości!

  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    W sezonie grillowym podniebienie jest kuszone przez karkówkę z rusztu, przypieczone kiełbasy, szaszłyki z kawałkami grillowanego karczku i wiele innych marynowanych mięs, które – choć są aromatyczne i smakowite – należą też do kalorycznych i wcale nie pomagają w utrzymaniu diety. Gdyby tak urządzić grilla w stylu fit i zjeść równie smacznie, ale zdrowo?

  • Anna Starmach poleca burgery z... jajecznicą!

    Choć fast foody kojarzą się z niezdrową kuchnią, użycie zdrowych zamienników może pozwolić spokojnie cieszyć się tymi daniami serwowanymi na szybko. Jedną z propozycji Anny Starmach są burgery z... jajecznicą, które zrobić będą potrafiły nawet dzieci.

  • Hamburger - Maciej Kuroń

    Klasyczny amerykański zestaw do Giant Burgera - klasyczny również rozmiarami.

  • Majówkowe grillowanie – zaskocz swoich gości

    ...sos zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia i przekładamy do miseczki. Odkładamy do wystygnięcia. 2. Wołowinę przyprawiamy i formujemy z niej burgery. Układamy na ruszcie. Każdą ze stron grillujemy przez 10(...) liść sałaty, smarujemy sosem żurawinowym. Potem układamy gotowe burgery i plastry sera. Ponownie nakładamy sos i liść sałaty. Przykrywamy drugą połówką bułki. Szaszłyki z suszoną wiśnią owiniętą...

  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    Śródziemnomorskie burgery wołowe Wszyscy uwielbiamy burgery, a można je jeść również na diecie. Jeśli do mięsa dodamy startą cebulę i cukinię, burgery wydadzą się znacznie większe, a zyskają tylko(...) części. Uformuj z każdej kulę i spłaszcz ją, tworząc burgera o grubości około 2 cm. Posmaruj olejem dużą nieprzywierającą patelnię i postaw ją na małym ogniu. Powoli smaż burgery przez około 10 minut...

  • Made in USA

    ...połówkami bułki i przebij patyczkami. W wersji na lunch burgera można podawać z frytkami. Przepis na domowe hamburgery Hamburger Macieja Kuronia Teksańskie burgery z sosem Amerykańskie...

Dyskusje na temat: burgery z grilla
  • Re: Burgery

    Może faktycznie wypowiadam się trochę zbyt pochopnie ale nie wierze po prostu że niema ani szczypty soli czy jakiejś przyprawy, bułki tartej czy mąki.... a wyjść ma z tego tak przepyszny burger :) Z doświadczenia wiem że mięso się rozpadnie przy próbie przewrócenia na drugą stronę lub zdjęcia z patelni/grilla, wyparuje woda, wytopi się trochę tłuszczu i mięso stanie się sypkie :) tak więc proszę

  • Re: Burgery

    przez prawioe 2 lata pracowałam w Stanach w restauracji, w której przyżądzali najlepsze hamburgery w okolicy szef kuchni zdradził mi przepis, amianowicei... Bierzesz mieśo mielone wołowe (to najważniejsze) formujesz kotleeciki, wrzucasz na grilla i tyle!!! Zadnych przypraw, cebulki, panieerki, i czym tłuściejsze tym lepsze (tłuszczyk wytopi się na grillu a będa bardziej soczyste) do tego

  • Re: Co na grilla?

    domowej roboty hamburgery z mięskiem z grilla i z papryczką grillowaną są prze-pysz-ne i zdrowsze na pewno niż te z fast foodów. bułki na grill kupilam dzisiaj w polo markecie (pyszne!), mięsko na burgery sama doprawiłam i zmielilam - bez żadnych gotowców! do tego jakiś sosik albo samemu albo w polo markecie też na promocji widziałam gotowe i jest pychotka grillowa ;))

  • Re: Jajecznica z boczkiem

    Od kiedy steki, czy burgery, skrzydełka na grilla robi się w "sous vide" a później tylko dopieka z wierzchu? Od kiedy włosy z szyi i tyłu łba na dole, dociąga maszynką elektryczną? Od momentu, kiedy ludzie znaleźli łatwiejszy system o wiele lepszych efektach. Tak, jak napisałem- możesz dociągać garnek do temperatury i go zdejmować na 3 min, co 2 minuty, jak kiedyś żabojady robiły. Tylko po co