-
Informacje na temat:
c o z mleczkiem kokosowym
-
-
...z mlekiem kokosowym i curry. 3. Dodaj dynię i cebulę z imbirem. Gotuj do miękkości składników i zmiksuj. 4. Dopraw zupę cukrem, solą, pieprzem i sokiem z limonki. 5. Rozlej krem na talerze. Udekoruj papryczką i mleczkiem kokosowym.
-
-
Szybko znika i zachwyca nawet wybrednych smakoszy. Ale uwaga, muszę zastrzec, że uzależnia!
-
-
...pieczenia i wiórkami kokosowymi. 2. Szpinak rozmrozić, osączyć (świeże liście umyć, osuszyć), zmiksować z mleczkiem kokosowym, octem, olejem na jednolicie gładką masę, wymieszać z suchymi składnikami...
-
Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi. Szpinak rozmrozić, osączyć (świeże liście umyć, osuszyć), zmiksować z mleczkiem kokosowym, octem, olejem na jednolicie gładką masę, wymieszać z suchymi składnikami. Do silikonowych foremek do muffinek włożyć papilotki. Zieloną masę rozłożyć w papilotkach do wysokości 2/3. Wstawić...
-
Składniki dla 4 osób: 50 dag schabu • kilka pieczarek • 2 buraki • 8 średnich ziemniaków • 20 dag brukselki • pół puszki (lub jedna mała) mleka kokosowego • ćwierć szklanki mąki • łyżka oleju kokosowego • mielony imbir • mielona kolendra • sól • pieprz
-
...1. Piersi oczyść z błon i umyj. Papryczkę drobno poszatkuj, ząbki czosnku przeciśnij przez praskę, a sok z limonki wyciśnij (zostaw skórkę). Całość wymieszaj z sosem sojowym. Zanurz w nim piersi i odstaw na noc do lodówki. 2. Wiórki kokosowe upraż w rondlu, po czym zalej mleczkiem kokosowym. Dodaj startą skórkę z limonki z imbirem i dosyp kurkumę. Gotuj 15 minut. Na koniec...
-
-
-
-
Zupy owocowe to doskonała propozycja na upalne dni. Lekkie, delikatne w smaku, najlepiej smakują lekko schłodzone. Chłodnik przygotowany na bazie porzeczek, nie tylko zachwyca swoim kolorem, ale również smakiem, który zawdzięcza połączeniu owoców z delikatnym mleczkiem kokosowym i chrupiącymi orzechami włoskimi Chandler.
-
-
-
-
-
-
-
...i czekoladę, wciąż ucierając ciasto. Białka ubij na sztywną pianę, połącz z ciastem. 2. Foremkę wyłóż pergaminem lub posmaruj olejem kokosowym i posyp odłożoną mąką migdałową. Ciasto przelej do formy i piecz w 180 st. C przez 45-50 minut. Sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest już suche w środku. 3. Dekoracja: mleczko lekko ubij. Czekoladę stop, połącz z mleczkiem. Polej ciasto, posyp płatkami...
-
-
-
-
-
Dostałam kiedyś przepis na zupę tunezyjską z curry,chilli, papryką, pulpetami, ryżem i mleczkiem kokosowym. Kiedyś może dodam, ale chwilowo nie mam czasu. A tak poza tym to z tego, co mi koleżanka opowiadała to zwykła szara masa "wcina" tam bardzo mało mięsa,za to dużo ryb i warzyw. Przyczyna prosta-bieda.
-
-
-
-
-