• Informacje na temat:

    c udka z kaczki w piekarniku

Artykuły na temat: c udka z kaczki w piekarniku
  • Składniki na 4 porcje: 4 kacze udka, 4 winne jabłka, 1 cytryna, 1/2 szklanki bulionu warzywnego z kostki, 1 kieliszek calvadosu, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki soku z cytryny, 4 łyżki masła, majeranek, tymianek, cukier, sól, pieprz .

  • Składniki: 6 udek confit z kaczki (udek długo duszonych lub pieczonych w niskiej temp.), 50 dag zielonego groszku, 2 ząbki czosnku, pieprz, 12 dymek, 15 dag masła, kilka liści laurowych, sól, kilka gałązek tymianku i natki, 6 gałązek estragonu.

  • Składniki: 6 udek kaczki, 2 duże soczyste pomarańcze, 20 dag surowego boczku, 2 duże cebule, 3 marchewki, olej, 1,5 cm korzenia świeżego imbiru, 1 łyżka naturalnego miodu, sól, pieprz...

  • Składniki: 4 udka kaczki ●80 dag mroż., oczyszczonych kurek ●olej, masło ●2 ząbki czosnku ●sól, pieprz, tymianek ●cebula...

  • Kaczka na trzy sposoby

    ...czerwonym winem. Możesz obok kaczki ustawić w piekarniku foremkę z wodą - mięso wtedy nie wyschnie. Aby skórka ładnie się przyrumieniła, tuszkę można posmarować miodem. Surówka z kapusty Świetnym dodatkiem do pieczonej kaczki jest czerwona kapusta - zasmażana lub w formie surówki (poszatkowana i zblanszowana kapusta, posiekana cebula, pokrojone w kostkę jabłko, nieco oleju, przyprawy). Rolada...

  • Niebo w gębie

    ..., tymianek, cukier, sól, pieprz Przygotowanie: 1. Udka umyj, oczyść, osusz. Sok z połowy cytryny wymieszaj z łyżką majeranku, ząbkami czosnku roztartymi ze sporą szczyptą soli, tymianku i pieprzu. Natrzyj nimi udka kaczki. Odstaw pod przykryciem do lodówki na 3 godziny. Jeśli masz świeże udka, obłóż je przyprawami, owiń folią i włóż do zamrażarki na 2 dni. 2. Po tym czasie rozmrażaj kaczkę powoli...