• Informacje na temat:

    cal ze szpinakiem

Artykuły na temat: cal ze szpinakiem
  • Indyk ze szpinakiem

    Oliwa, musztarda, miód, przyprawy – wystarczy kilka składników, by przygotować aromatyczne marynaty. Dzięki nim mięsa nabiorą wyjątkowego smaku.

  • Składniki na 4 porcje: 4 jaja • 2 łyżki wody • garść liści szpinaku • tłuszcz do natłuszczenia patelni • sól, pieprz.

  • Składniki na 8 porcji: 1,5 kg schabu bez kości, 1 l mleka, 1 pęczek natki pietruszki, 2 ząbki czosnku, 200 ml bulionu warzywnego, 50 ml śmietany kremówki 36 proc., sól, pieprz. Nadzienie: 50 dag świeżego szpinaku, 1 duża cebula, 3 ząbki czosnku, po 1 łyżce oleju i masła klarowanego, 15 dag sera feta, sól, pieprz mielony.

  • Ze szpinakiem i jajkiem

    ...1. Natkę umyć, drobno posiekać. Papryki umyć, 4 przygotować do faszerowania, odcinając górę i delikatnie wycinając gniazda nasienne. Dwie pokroić w kostkę. Całe papryki wrzucić na osolony wrzątek, gotować ok. 5 minut, wyjąć. 2. Cebule i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na łyżce oleju z dokładnie umytym szpinakiem. Zabielić śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Osobno na reszcie oleju podsmażyć...

  • Tort makaronowy ze szpinakiem

    ...ogniu 5 min. Lekko przestudzić. Do sosu wkruszyć ser ricotta, rozmieszać, wlać żółtka roztrzepane z mlekiem. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową. 3. Makaron zalać połową sosu, przykryć szpinakiem...

  • ...małej ilości oleju, doprawiam solą i ostrą papryką. Natłuszczoną blachę wyklejam ciastem, smaruję je szpinakiem, na którym układam cebulę i pokrojone pomidory. Posypuję kukurydzą. Piekę około 20 minut...

  • ...1. Natkę umyć, drobno posiekać. Papryki umyć, 4 przygotować do faszerowania, odcinając górę i delikatnie wycinając gniazda nasienne. Dwie pokroić w kostkę. Całe papryki wrzucić na osolony wrzątek, gotować ok. 5 minut, wyjąć. 2. Cebule i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na łyżce oleju z dokładnie umytym szpinakiem. Zabielić śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Osobno na...

  • Składniki: 4 plastry schabu, 10 dag świeżego szpinaku, cebula, 3 ząbki czosnku, kulka sera mozzarella, 3 łyżki oleju, kilka orzechów włoskich, sól, pieprz.

  • Składniki na 10 sztuk: szklanka mleka, 2 jajka, 1,5 szklanki mąki pszennej, ok. szklanki wody, szczypta soli, olej rzepakowy do smażenia. Farsz: duża cebula (albo dwie średnie), łyżka masła, 3 ząbki czosnku, paczka mrożonego szpinaku (najlepiej nie rozdrobnionego), sól, pieprz, 100 g sera pleśniowego typu lazur albo serka topionego, płaska łyżka otrąb pszennych albo ow sianych, ewentualnie 100 g sera feta, łyżka podprażonego sezamu.

  • Składniki na 10 porcji: 19 jajek, 30 dag łososia, 40 dag szpinaku świeżego lub mrożonego (całe listki), 1 duża cebula, 1 pęczek rzeżuchy, 1–2 łyżki posiekanego szczypiorku, 4 łyżki bułki tartej, 2 łyżki gęstej śmietany 18%, olej, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, gałka muszkatołowa.

Wideo na temat: cal ze szpinakiem
Przepisy na temat: cal ze szpinakiem
  • Warto jeść szpinak!

    C, E, K, B1, B2, B6 oraz składniki wspomagające prawidłowe działanie organizmu, czyli jod, mangan czy karoten, to argumenty przemawiające za tym, by z uśmiechem zajadać się szpinakiem! Wspiera również...

  • Omlet ze szpinakiem

    Jaja i wodę roztrzepać, dodać łyżkę listków szpinaku i doprawić do smaku.

  • Roladki ze szpinakiem, czosnkiem i papryką

    Pierś umyj, rozkrój tak, by powstał jeden duży płat mięsa.

  • Przepis na 1 osobe: szpinak siekany - ok. 1 szklanka (może byc mrożony); makaron (wstążki, penne, kokardki); starty ser żółty; mleko; mąka; sól

  • Osiem modnych wege przekąsek po treningu

    ...posyp lody cynamonem. Sałatka ze szpinakiem Szpinak jest doskonałym źródłem białka. Umyj go dokładnie i przygotuj na jego bazie sałatkę, do której możesz dodać fasolę lub ciecierzycę jako źródło...

  • Jak odmienić smak kanapek? Sekret tkwi w pastach i smakowym maśle

    ...mamy w lodówce.  Masło czosnkowe ze szpinakiem Sposób przygotowania Do miękkiego masła dodaj szpinak - świeży lub odciśnięty mrożony. Składniki zmiksuj na jednolitą masę. Pod koniec miksowania...

  • Smoothies – moda na zdrowie i urodę!

    Moda na smoothies, czyli zblendowane na gładko koktajle z owoców i warzyw, podbiła cały świat. Jak grzyby po deszczu wyrastają kolejne lokale specjalizujące się w tych pysznych dietetycznych napojach. Dobra wiadomość jest taka, że aby spróbować kultowego smoothie, nie trzeba już wychodzić z domu. Na bazie mrożonek można samodzielnie stworzyć całą gamę wyjątkowych smaków, które dostarczają ogromnej dawki wiosennej energii i pomagają odzyskać perfekcyjną figurę!

  • Placki warzywne – nie tylko z ziemniaka!

    Czy myśląc o plackach, przed oczami stają ci wyłącznie poczciwe placki ziemniaczane? Choć pyszne, ich przygotowanie potrafi być czasochłonne, a efekt – nieprzewidywalny. Nawet, jeśli jesteś mistrzem lub mistrzynią patelni, warto abyś raz na jakiś czas dał ziemniakom odpocząć, a sam wypróbował nowe przepisy – zwłaszcza takie, które wymagają znacznie mniej pracy! Rozsmakuj się w warzywnych plackach z orientalną nutą. Każdy z przepisów sprawdzi się jako przekąska, a w odpowiednim towarzystwie –...

  • Zielono mi!

    Idealne wiosenne menu jest lekkie i wartościowe, bo na naszych talerzach coraz częściej zaczynają gościć zielone warzywa. Kreatywne przepisy na dania w kolorze natury przedstawiają Proste historie.