• Informacje na temat:

    cal ze szpinakiem

Artykuły na temat: cal ze szpinakiem
  • Indyk ze szpinakiem

    Oliwa, musztarda, miód, przyprawy – wystarczy kilka składników, by przygotować aromatyczne marynaty. Dzięki nim mięsa nabiorą wyjątkowego smaku.

  • Składniki na 4 porcje: 4 jaja • 2 łyżki wody • garść liści szpinaku • tłuszcz do natłuszczenia patelni • sól, pieprz.

  • Składniki na 8 porcji: 1,5 kg schabu bez kości, 1 l mleka, 1 pęczek natki pietruszki, 2 ząbki czosnku, 200 ml bulionu warzywnego, 50 ml śmietany kremówki 36 proc., sól, pieprz. Nadzienie: 50 dag świeżego szpinaku, 1 duża cebula, 3 ząbki czosnku, po 1 łyżce oleju i masła klarowanego, 15 dag sera feta, sól, pieprz mielony.

  • Ze szpinakiem i jajkiem

    ...1. Natkę umyć, drobno posiekać. Papryki umyć, 4 przygotować do faszerowania, odcinając górę i delikatnie wycinając gniazda nasienne. Dwie pokroić w kostkę. Całe papryki wrzucić na osolony wrzątek, gotować ok. 5 minut, wyjąć. 2. Cebule i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na łyżce oleju z dokładnie umytym szpinakiem. Zabielić śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Osobno na reszcie oleju podsmażyć...

  • Tort makaronowy ze szpinakiem

    ...ogniu 5 min. Lekko przestudzić. Do sosu wkruszyć ser ricotta, rozmieszać, wlać żółtka roztrzepane z mlekiem. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową. 3. Makaron zalać połową sosu, przykryć szpinakiem...

  • ...małej ilości oleju, doprawiam solą i ostrą papryką. Natłuszczoną blachę wyklejam ciastem, smaruję je szpinakiem, na którym układam cebulę i pokrojone pomidory. Posypuję kukurydzą. Piekę około 20 minut...

  • ...1. Natkę umyć, drobno posiekać. Papryki umyć, 4 przygotować do faszerowania, odcinając górę i delikatnie wycinając gniazda nasienne. Dwie pokroić w kostkę. Całe papryki wrzucić na osolony wrzątek, gotować ok. 5 minut, wyjąć. 2. Cebule i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na łyżce oleju z dokładnie umytym szpinakiem. Zabielić śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Osobno na...

  • Składniki: 4 plastry schabu, 10 dag świeżego szpinaku, cebula, 3 ząbki czosnku, kulka sera mozzarella, 3 łyżki oleju, kilka orzechów włoskich, sól, pieprz.

  • Składniki na 10 sztuk: szklanka mleka, 2 jajka, 1,5 szklanki mąki pszennej, ok. szklanki wody, szczypta soli, olej rzepakowy do smażenia. Farsz: duża cebula (albo dwie średnie), łyżka masła, 3 ząbki czosnku, paczka mrożonego szpinaku (najlepiej nie rozdrobnionego), sól, pieprz, 100 g sera pleśniowego typu lazur albo serka topionego, płaska łyżka otrąb pszennych albo ow sianych, ewentualnie 100 g sera feta, łyżka podprażonego sezamu.

  • Składniki na 10 porcji: 19 jajek, 30 dag łososia, 40 dag szpinaku świeżego lub mrożonego (całe listki), 1 duża cebula, 1 pęczek rzeżuchy, 1–2 łyżki posiekanego szczypiorku, 4 łyżki bułki tartej, 2 łyżki gęstej śmietany 18%, olej, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, gałka muszkatołowa.

Wideo na temat: cal ze szpinakiem
Przepisy na temat: cal ze szpinakiem
  • Warto jeść szpinak!

    C, E, K, B1, B2, B6 oraz składniki wspomagające prawidłowe działanie organizmu, czyli jod, mangan czy karoten, to argumenty przemawiające za tym, by z uśmiechem zajadać się szpinakiem! Wspiera również...

  • Omlet ze szpinakiem

    Jaja i wodę roztrzepać, dodać łyżkę listków szpinaku i doprawić do smaku.

  • Roladki ze szpinakiem, czosnkiem i papryką

    Pierś umyj, rozkrój tak, by powstał jeden duży płat mięsa.

  • Przepis na 1 osobe: szpinak siekany - ok. 1 szklanka (może byc mrożony); makaron (wstążki, penne, kokardki); starty ser żółty; mleko; mąka; sól

  • Osiem modnych wege przekąsek po treningu

    ...posyp lody cynamonem. Sałatka ze szpinakiem Szpinak jest doskonałym źródłem białka. Umyj go dokładnie i przygotuj na jego bazie sałatkę, do której możesz dodać fasolę lub ciecierzycę jako źródło...

  • Jak odmienić smak kanapek? Sekret tkwi w pastach i smakowym maśle

    ...mamy w lodówce.  Masło czosnkowe ze szpinakiem Sposób przygotowania Do miękkiego masła dodaj szpinak - świeży lub odciśnięty mrożony. Składniki zmiksuj na jednolitą masę. Pod koniec miksowania...

  • Smoothies – moda na zdrowie i urodę!

    Moda na smoothies, czyli zblendowane na gładko koktajle z owoców i warzyw, podbiła cały świat. Jak grzyby po deszczu wyrastają kolejne lokale specjalizujące się w tych pysznych dietetycznych napojach. Dobra wiadomość jest taka, że aby spróbować kultowego smoothie, nie trzeba już wychodzić z domu. Na bazie mrożonek można samodzielnie stworzyć całą gamę wyjątkowych smaków, które dostarczają ogromnej dawki wiosennej energii i pomagają odzyskać perfekcyjną figurę!

  • Zielono mi!

    Idealne wiosenne menu jest lekkie i wartościowe, bo na naszych talerzach coraz częściej zaczynają gościć zielone warzywa. Kreatywne przepisy na dania w kolorze natury przedstawiają Proste historie.

  • Makaron i ser - doskonała para na talerzu

    ...w smaku sos. Ricotta ze względu na swą konsystencję to idealny składnik farszu cannelloni, czyli grubego makaronu do nadziewania. Wystarczy połączyć ją ze szpinakiem lub ze zgrilowanym miąższem...