• Informacje na temat:

    cała pieczarka mielonym

Artykuły na temat: cała pieczarka mielonym
  • Składniki na 5-6 porcji: 1 kg schabu lub szynki, 30 dag pieczarek, 1 duża cebula, 3 ząbki czosnku, 4 łyżki masła, 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki, sól, pieprz

  • Składniki: 60 dag ziemniaków, jajko, 40 dag mielonej wieprzowiny, 1 cebula, sól, 2 łyżki koncentr. pomid., 25 dag pieczarek, cukinia, 1 puszka kukurydzy, pieprz, 2 pomidory, 10 dag żółtego sera, masło.

  • Przygotowanie 120 min • Porcja 330 kcal • Koszt porcji ok. 1,80 zł • Przepis na 20 porcji Magdalena Sławicka z Dąbrówki 1 Ryż gotuję, studzę. Z kapusty włoskiej wycinam głąb i całą główkę parzę we wrzątku. Sparzone liście oddzielam od główki. 2 Mięso mielone mieszam z ryżem, pokrojonymi w plastry pieczarkami i posiekanym czosnkiem. Wbijam jajka, dodaję sól, resztę...

  • Wieprzowy zawijaniec

    Składniki na 8 porcji: • 1 kg szynki wieprzowej • 20 dag mięsa mielonego mieszanego • 3 jajka • 5 łyżek mąki • 2 łyżki śmietany • 1 ugotowana marchew • 8 pieczarek • 3 ząbki czosnku • sól • pieprz • majeranek

  • Zimowe grzybobranie

    ..., 1/2 szklanki śmietany 18 proc., 4 łyżki mąki, 6 łyżek oliwy lub oleju, sól, pieprz, zioła prowansalskie Przygotowanie: 1. Bułkę kajzerkę namoczoną w 1/2 szklanki mleka odciśnij, połącz z mielonym(...) rondelka z pieczarkami włóż usmażone pulpeciki. Duś na bardzo małym ogniu około 10 min. Pod koniec duszenia do garnka dodaj śmietanę połączoną z mąką. Podgrzewaj i mieszaj, aż sos zgęstnieje (śmietanę...

  • Pyszne z pieca

    .... Pieczona łopatka wieprzowa Mięso opłukać, osuszyć, skórę lekko ponacinać w kratkę. Łopatkę oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Posmarować musztardą. Zawinąć w folię spożywczą i wstawić do macerowania na(...) opłukać, osuszyć. Zamarynowaną łopatkę posypać solą. Ułożyć w brytfance. Obłożyć warzywami, pieczarkami, tymiankiem oraz listkami laurowymi. Warzywa poprószyć solą i pieprzem. Całość podlać 1/8 litra...

  • Lubię zbierać egzotyczne przyprawy. Przynajmniej raz do roku mam okazję wykorzystać swoją kolekcję, komponując aromatyczną mieszankę do pierników. Najważniejsze...

  • Przyjemna dieta dla osób, które mają cukrzycę

    Gwarantujemy, że twoja dieta nie będzie nudna. Wprost przeciwnie! Możesz sobie pozwolić także na… chrupiące bułeczki i coś słodkiego!

  • Potrawy wigilijne inaczej

    Jeśli tradycyjne potrawy wigilijne nieco się znudziły, proponujemy drobną odmianę. I nie liczymy kalorii!

  • Przepisy na świąteczne przysmaki

    Jeśli tradycyjne potrawy wigilijne nieco się znudziły, proponujemy drobną odmianę. I nie liczymy kalorii!

Przepisy na temat: cała pieczarka mielonym
  • Indycza pierś faszerowana pieczarkami

    Składniki: 1 i 1/4 kg fileta z piersi indyka, sól l pieprz, sok z cytryny, szałwia suszona, pęczek natki pietruszki, łyżka miodu, łyżeczka słodkiej mielonej papryki, 20 dag pieczarek, 15 dag żółtego sera, jajko, 2 łyżki bułki tartej, olej, suszona jarzębina do mięs, sałata, natka pietruszki i skórka z cytryny do dekoracji.

  • Obiad jak z... rękawa

    ...ząbek czosnku. Na koniec wlewamy łyżę oleju, jeszcze raz mieszamy. Cała mieszankę przekładamy do rękawa do pieczenia, zamykamy z dwóch stron. Pieczemy potrawę ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do...

  • Kasza gryczana - królowa kasza

    Witamy w królestwie kasz! Tutaj każdy znajdzie coś dla siebie. W drzwiach kłaniają się z gracją damy dworu: kasza manna i jaglana. W buduarze czekają księżniczki: kasza jęczmienna i kukurydziana. Na tronie jednak, od wielu lat, zasiada dumnie kasza gryczana. Dlaczego?

  • Co na świąteczny obiad?

    ..., przestudzić polewając zimną wodą, dobrze osączyć. 2. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, ponacinać tak, aby powstał duży płat, lekko rozbić. Posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem. Kukurydzę...

  • Kolacje z pięciu stron świata

    Pogoda nie zachęca do spacerów, ale zamiast nudzić się w domu, możesz wyruszyć w pełną przgód kulinarą podróż. Przygotuj jedną z 5 kolacji i rozkoszuj się smakami świata.

  • Nie jedz indyka w święta!

    ...z szalotkami i pieczarkami, zebrać tłuszcz, zagotować, dodać bazę do sosów, a następnie creme fraiche i doprawić solą i pieprzem. Gęś transzować, nadzienie ostrożnie wyjąć i pokroić w plastry. Nakładać...