• Informacje na temat:

    cale jajko w miesie

Artykuły na temat: cale jajko w miesie
  • ..., 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 1 marchewka, 1 pietruszka, 1 jajko, sól, pieprz, 4 łyżki majeranku, 4 łyżki sezamu, 1 słoik żurawiny, olej, 2 łyżeczki masła. Przygotowanie: Mięso ugotuj z do datkiem(...), odciśniętą bułką i warzywami pozostałymi z gotowania. Dodaj jajko i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przypraw solą, pieprzem i majerankiem, dokładnie wymieszaj. Podłużną formę wysmaruj masłem i obsyp...

  • Szkockie kotleciki z jajkami

    ...1. Jedno jajko odłóż, a pozostałe włóż do wrzącej, lekko posolonej wody. Gotuj około 5 minut, aby żółtka nie całkiem się ścięły. Jajka odcedź, przestudź, polewając zimną wodą, obierz ze skorupki(...) kajzerkę i musztardę. Do mięsnej masy wbij surowe jajko. Przypraw ją do smaku solą, pieprzem, słodką papryką, cząbrem oraz suszoną natką i gorczycą. Dobrze całość wyrób. 3. Z masy uformuj 10 cienkich...

  • Kotleciki całe w ziołach

    Mięso mielone ma tę cudowną właściwość, że z jego pomocą możemy wyczarować wspaniałe dania obiadowe.

  • Jajka: Jak je przechowywać?

    ...4 tygodnie od daty zniesienia ich przez kurę. Po tym terminie jajko wcale nie staje się od razu zepsute. Dobrze przechowywane może leżeć jeszcze przez kilka dni w lodówce, jednak szybciej zacznie tracić(...) 4 stopni Celsjusza. Dzięki niskiej temperaturze jajko dłużej zachowa świeżość i nie będzie wyparowywało wody. Unikajmy trzymania ich w bliskim sąsiedztwie cebuli, serów lub dań o intensywnym aromacie...

  • Składniki: 20 dag mięsa wołowego, po 10 dag mięsa wieprzowego i cielęcego, cebula, 2 szklanki śmietanki kremówki, bułka, jajko, pieprz, sól, olej, 3 łyżki masła.

  • Cała prawda o puddingu

    Klasyczne angielskie puddingi przygotowuje się najczęściej z mleka, jajek, masła, mąki, proszku do pieczenia, ryżu, kaszy albo bułek, pieczywa tostowego, chleba.

  • Składniki: 80 dag zmielonej cielęciny, torebka białego ryżu, czerstwa bułka, cebula, 2 jajka, sól, pieprz, olej do smażenia, tarta bułka, 3 łyżki mleka, świeże zioła.

  • Składniki: 4 jajka, sól, 400 ml mleka, 25 dag mąki, 1 cebula, 30 dag mięsa mielonego, po 1 pomidorze i papryce, 50 ml śmietany, bułka tarta, 3 łyżki mleka , słodka mielona papryka, natka, olej, pieprz.

  • Dobrze przyprawione, podsmażone mielone mięso z dodatkami owijamy w ciasto francuskie i pieczemy! Cała tajemnica tego efektownego dania tkwi w tym, że ciasto zos tało odpowiednio ponacinane, a następnie... zaplecione.

  • Składniki: 80 dag zmielonej cielęciny, torebka białego ryżu, czerstwa bułka, cebula, 2 jajka, sól, pieprz, olej do smażenia, tarta bułka, 3 łyżki mleka, świeże zioła.

Przepisy na temat: cale jajko w miesie
  • Cała prawda o jajkach

    Pierwsza była kura czy jajko? Czy to w sumie ważne? Ważniejsze jest ile jaj można zjeść, aby nie przesadzić i zachować zdrowie.

  • Cała prawda o jajkach

    Pierwsza była kura czy jajko? Czy to w sumie ważne? Ważniejsze jest ile jaj można zjeść, aby nie przesadzić i zachować zdrowie.

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Pierś indyka z rękawa Składniki: - duży filet z piersi indyka - ok. 8 dag sera pleśniowego lub feta - 20 dag mrożonego szpinaku - 2 ząbki czosnku - 2-3 łyżki śmietany 12 proc. - jajko - sól i pieprz - 2/3 szkl. bulionu drobiowego - roszponka i małe pomidory do dekoracji Sposób przygotowania: - W garnku rozmroź szpinak, dodaj posiekany czosnek, śmietanę, jajko, dopraw solą...

  • Domaradzki pasztet z królika

    Mięso i pozostałe składniki pasztetu zmiel tylko raz, potem masę zmiksuj blenderem, a przygotowanie dania będzie mniej pracochłonne.

  • Drobiowy pasztet z borowikami

    Domowe pieczenie pasztetu to tradycja od setek lat znana w wielu polskich domach. W okresie świątecznym na pasztety przygotowywano najlepsze mięsa, bakalie, grzyby i przyprawy, które zgodnie z domową recepturą zamieniały się w wykwintny rarytas. Dziś gotowe pasztety można kupić, ale ten jedyny, niepowtarzalny i wyjątkowy smak uzyskamy, piekąc własny pasztet. Nie jest to wcale takie trudne jak nam...

  • 3 pomysły na dodatki do chłodników

    Sezon na chłodniki w pełni. Na wakacyjnych stołach króluje chłodnik litewski, ogórkowy, czy chłodniki owocowe. Z czym, poza klasycznym jajkiem czy makaronem, podawać tę letnią potrawę, aby urozmaicić jej smak oraz wygląd?

  • Indycza pierś faszerowana pieczarkami

    Składniki: 1 i 1/4 kg fileta z piersi indyka, sól l pieprz, sok z cytryny, szałwia suszona, pęczek natki pietruszki, łyżka miodu, łyżeczka słodkiej mielonej papryki, 20 dag pieczarek, 15 dag żółtego sera, jajko, 2 łyżki bułki tartej, olej, suszona jarzębina do mięs, sałata, natka pietruszki i skórka z cytryny do dekoracji.

  • Placek z gulaszem

    Posiłek bogaty w białko

  • Fasolowe kulki z sezamem

    ...mielenia mięsa. Połącz z podsmażoną cebulą, połową sezamu, jajkiem. Przypraw solą i pieprzem. 2. Bułkę tartą wymieszaj z pozostałym sezamem. Jajko dokładnie roztrzep widelcem. Z masy fasolowej formuj...

  • ​Roladki z kapusty

    Autor: Rose Agostino. Liczba porcji: 6-8.