• Informacje na temat:

    całe śledzie solone w oleju

Artykuły na temat: całe śledzie solone w oleju
  • 24 sposoby na zdrowe święta

    ...wigilijnych smaków sprzed wieków. Kompot z suszu? Jakaś obrzydliwa breja. Śledzie śmierdzą, grzyby bleee. Najczęściej kończy się na tym, że jedzą tylko kawałek ryby, najchętniej łososia. A potem(...) dużo, bo nie zdążymy w porę poczuć sytości. Francuzi są natomiast mistrzami celebracji. Spędzają przy stole całe godziny. Jedzą wolno, bez pośpiechu. Dania są podawane po kolei, z przerwami. Bardzo ważna...

  • Ryby mają głos

    .... Unikaj smażenia. A jeśli już, to nie na oleju słonecznikowym. - Zawiera kwasy omega-6, które zmniejszają wchłanianie omega-3 z ryby - wyjaśnia dietetyczka. Lepszy jest rzepakowy, bogaty w ten sam(...) w tej postaci są dobre dla zdrowia. Wybieraj jednak mięso w dużych kawałkach, nierozdrobnione i w sosie własnym lub pomidorowym, a nie w oleju, najczęściej słonecznikowym (zwiększa kaloryczność produktu...

  • Opiekance - przysmak slaski i chyba nie tylko

    Slasku.Tam tez w oryginalnej wersji robi sie go z " zielonych sledzi". czemu zielonych nie mam pojecia... moze maja taki poblask ... sa to normalne swieze sledzie ( nie solone ). Ale ja robilam je tez(...) w krazki. Wszysto razem zagotowac az cebula zmieknie. Rybe nasolic. Obtoczyc w jajku i bulce tartej ( uwaga: to sie nazywa panierka ) i usmazyc na oleju. Wlozyc usmazona rybe do miski zalac marynata...

  • Dania ze śledziem

    Proste przekąski ze śledziem w roli głównej mogą urozmaicić menu wigilijnej wieczerzy.

  • Pomysłowe dania z... resztek

    ...natki, 5 łyżek bułki tartej, 2 łyżki oleju, łyżka tartego parmezanu lub innego twardego sera (dziugas, bursztyn, rubin), sok wyciśnięty i skórka otarta z 1 cytryny, sól, pieprz, masło do przygotowania(...) przybraną świeżymi ziołami, plastrami cytryny, posypaną czerwonym pieprzem. Przygotowanie: 30 minut Porcja: 325 kilokalorii Potrawka mięsno-warzywna Składniki na 6-8 porcji: 2 łyżki oleju, 70

  • Ryba - zdrowie na talerzu

    ...z lodówki, by było miękkie. Czosnek obierz z łupin i przeciśnij przez praskę. Następnie utrzyj miękkie masło z czosnkiem. 2. Pstrągi spraw, umyj i osusz. Natrzyj je całe (wewnątrz i z zewnątrz) solą(...) nie (dość ciasno) kolejno: boczek, paprykę, rybę, cytrynę, pieczarkę, cebulę i znów boczek, paprykę itd. Następnie oprósz je posiekaną zieleniną, solą i pieprzem. Smaż na oleju do zrumienienia...