• Informacje na temat:

    camembert

Artykuły na temat: camembert
  • Zapiekany camembert

    Ser zawiń w folię aluminiową, ściskając jej końce ku górze (tzw. paczuszki). Zostaw przerwę lub nakłuj folię tak, aby para mogła się wydostać. Następnie...

  • Składniki: ser camembert, garść orzeszków piniowych, garść malin lub innych owoców , awokado, 4 łyżki miodu, miks sałat, sok z cytryny, grzanki czosnkowe.

  • Smażony camembert

    Olej wlej do wysokiego garnka i mocno rozgrzej. Kawałki sera obtocz najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Wrzuć na głęboki tłuszcz i smaż około minuty.  Krążki wyjmij i układaj na papierowym ręczniku, by odsączyć tłuszcz. Na patelni rozpuść masło. Dodaj całe gałązki natki pietruszki i krótko podsmaż. Oprósz solą i pieprzem.  Usmażony camembert podawaj na ciepło...

  • Camembert pieczony z bakaliami

    Poznaj prawdziwie francuski smak.

  • Zapiekany camembert z orzechami

    Ekspresowa przekąska.

  • Składniki na 2 porcje: 15 dag sera camembert, 15 dag korniszonów, 6 jajek, 4 łyżki mąki, oliwa,1/2 pęczka koperku, sól, pieprz...

  • Składniki dla 2 osób: 2 okrągłe serki camembert w drewnianym opakowaniu • 2 plastry okrągłego sera żółtego • 2 łyżki bułki tartej • jajko • liście rukoli • orzechy laskowe • kilka czarnych oliwek i winogron • ostra papryka w proszku • 2 łyżki oleju • łyżka oliwy • sól • pieprz.

  • Składniki na 2 porcje: 2 serki camembert, 5 dag żółtego sera, 1 pęczek natki pietruszki, 1 jajko, 4 łyżki bułki tartej, 1/2 szklanki oleju do smażenia, żurawina ze słoika, sól, mielona słodka papryka, czerwony pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: ■ camembert ziołowy ■ świeża figa ■ 2 świeże orzechy włoskie ■ tymianek. Chutney: ■ 10 śliwek ■ plasterek świeżego imbiru ■ cebulka ■ 3 świeże figi ■ po 2 łyżki octu balsamicznego i porto ■ cukier ■ sól ■ chili ■ tymianek.

  • Składniki: 2 serki camembert, garść orzeszków piniowych i słonecznika, 4 figi , 4 duże truskawki, 4 łyżki miodu, sól, kilka liści sałaty.

Wideo na temat: camembert
  • Zmysłowe smaki: Makaron z kurkami

    Z kurek - najsmaczniejszych grzybów lata - można wyczarować mnóstwo pysznych dań. My proponujemy Wam makaron (spaghetti, ale możecie go zastąpić każdym innym) z rewelacyjnym sosem kurkowym z dodatkiem sera camembert i świeżego tymianku. Koniecznie wypróbujcie nasz przepis! Makaron z kurkami – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Zmysłowe smaki: Makaron z kurkami

    Z kurek - najsmaczniejszych grzybów lata - można wyczarować mnóstwo pysznych dań. My proponujemy Wam makaron (spaghetti, ale możecie go zastąpić każdym innym) z rewelacyjnym sosem kurkowym z dodatkiem sera camembert i świeżego tymianku. Koniecznie wypróbujcie nasz przepis! Makaron z kurkami – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Warzywa i sery w słoiku, czyli nauka kiszenia i piklowania

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" David Gaboriaud przygotował słoiki pełne kiszonych i piklowanych warzyw. Są one nie tylko smaczne, lecz także zawierają dużo potrzebnych nam probiotyków. Jak idealnie je przygotować? Na stole pojawiły się pikle z grillowanych warzyw, kiszone warzywa i „nakładany hermelin”, czyli czeski pikantny camembert w zalewie z oliwy z oliwek. (Dzień Dobry TVN)

Przepisy na temat: camembert
  • Camembert na ciepło

    Sposób przygotowania  Camembert można krótko zapiec na ruszcie (lub tacce) bez oleju i przypraw lub posmarować olejem, obtoczyć  w przyprawach i upiec w folii aluminiowej. Ser innego typu warto piec w folii - nie ma miękkiej skórki, która "chroni" przed przywieraniem do rusztu. 

  • Camembert w karmelu z kolorowym pieprzem

    Idealna przystawka na chłodne dni to ser camembert zapieczony w karmelizowanym kolorowym pieprzu. Jesienią łatwiej wybaczamy sobie kaloryczne potrawy, spróbujmy więc czegoś niebanalnego.

  • Pappardelle z camembertem i kurkami

    ...minutach), dodajemy serek topiony. Mieszamy do momentu, aż Camembert się rozpuści. W razie potrzeby dodajemy trochę wody. Sos doprawiamy pieprzem i solą, a następnie zmniejszamy ogień do minimum...

  • Cukiniowe roladki z camembertem

    Składniki: 3-4 młode cukinie kilka łyżek bazyliowego pesto 20 dag sera camembert oliwa sok z cytryny 1-2 ząbki czosnku orzeszki pini sól, pieprz pół pęczka bazylii Przygotowanie: 1. Cukinie wyszoruj starannie pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Odetnij końcówki. Za pomocą noża szczelinowego pokrój warzywa wzdłuż tak, by powstało 12

  • Ser camembert w chrupiącym cieście francuskim i bakaliowej posypce

    Zapiekany ser z bakaliami, który sprawdzi się jako idealna przystawka

  • Ser typu camembert w sosie rodzynkowym z figami i rukolą

    Życie w pośpiechu nie musi oznaczać rezygnacji ze smacznych i zdrowych posiłków. Proponujemy danie, które można przygotować w łatwy i przyjemny sposób. Idealne połączenie sera i słodyczy owoców sprawdzi się zarówno jako szybki obiad, ale będzie też doskonałą propozycja na kolację w gronie znajomych. Kompozycja aromatycznej figi, słodkich i soczystych rodzynek z serem camembert z pewnością...

  • ​Naleśniki z camembertem

    Składniki: 2 jajka 125 g mąki 0,25 l mleka Szczypta soli 200 g sera Camembert 100 ml oleju ½ pęczka natki pietruszki 100 g konfitury żurawinowej Przygotowanie: Jajka rozdzielić. Mąkę(...) camembert i opiekać pod funkcja grill przez 2 minuty. Na pozostałym oleju przesmażyć natkę pietruszki. Naleśniki podawać z pietruszką i konfiturą żurawinową.  

  • Pizza z ananasem i topionym Camembertem

    Sposób przygotowania Drożdże mieszamy z cukrem i ciepłą wodą, a następnie dodajemy resztę składników i zgniatamy ciasto. W razie potrzeby dodajemy więcej wody lub mąki. Formujemy 2 kule i wałkujemy je cienko, nadając okrągły kształt. Brzegi zawijamy tworząc grubsze boki. Na pizzy rozsmarowujemy przecier pomidorowy, a następnie kładziemy pokrojonego Camemberta, szynkę oraz pokrojoną w cienkie...

  • Panierowany camembert

    Składniki: - 2 szt. camembert, - 2 szklanki płatków kukurydzianych, - 1 jajko, - pieprz, - 4 łyżki żurawiny do mięs, - kilka listków natki pietruszki, - olej do smażenia Przygotowanie: Ser przekroić w poprzek, panierować w jajku i kruszonych płatkach kukurydzianych, smażyć krótko na rozgrzanym oleju. Podawać z żurawiną i natką pietruszki. Czas przygotowania 20 min. Przepis na 2 osoby.

Dyskusje na temat: camembert