• Informacje na temat:

    camembert i konfitura z cebuli

Artykuły na temat: camembert i konfitura z cebuli
  • Skład na 4 porcje: ● 500 g mielonego mięsa wołowego ● 4 bułki ● jajo ● 3 cebule ● 3 łyżki bułki tartej ● 125 g sera typu camembert ● olej ● 30 g sałaty roszponki ● 3 łyżki musztardy francuskiej ● 4 łyżki konfitury żurawinowej ● sól i pieprz do smaku.

  • Składniki (na 4 porcje): Do kulek: 50 dag mielonego mięsa, 1 czerstwa bułeczka, jajko, 15 dag sera camembert, 3 łyżki oleju, sól, pieprz. Do sałatki: 80 dag ugotowanych ziemniaków, 2 czerwone cebule, 2 marchewki, 30 dag selera naciowego, 1/2 szkl. bulionu drobiowego, 4 łyżki octu winnego, 1 łyżka cukru, 10 dag roszponki, 3 łyżki oleju, 4 łyżki konfitury żurawinowej do mięs.

  • ...plasterków sera typu camembert • 4 jajka • sól, pieprz • kilka listków bazylii i łodyżek szczypiorku. Opcjonalnie konfitura z czerwonej cebuli: • 1 łyżeczka masła • 1 średnia czerwona cebula pokrojona...

  • Wielka księga smaków: Koper włoski

    ...miejsce włóż krewetki i smaż je minutę, obracając. Wymieszaj z fenkułem i smaż 2 minuty. Dodaj pokrojony ser camembert, dopraw świeżo zmielonym pieprzem, wymieszaj i odstaw z ognia. Połącz z makaronem...

  • Pomysł na kotleta

    ...i natkę. Włożyć kotlety i razem mocno podgrzać. Z serowo-żurawinową wkładką Składniki na 4 porcje: 3 pszenne tosty, 4 niewielkie kotleciki schabowe (po ok. 7,5 dag), 12,5 dag sera camembert...

  • Z serem pleśniowym

    Pleśniowe na gorąco - dobre rady Sos z camemberta Na bazie sera camembert można przyrządzić wyśmienity sos do grillowanych (pieczonych w folii) ryb i piersi kurczaka. Do rondla z grubym dnem wlać 5 łyżek mleka, doprowadzić do wrzenia. Wlać 150 ml śmietany typu cremefine. Podgrzewać na wolnym ogniu, by się nie zwarzyła. Dodać 120 g drobno pokrojonego sera camembert (naturalnego lub z pieprzem...

Przepisy na temat: camembert i konfitura z cebuli
  • Z gotowego ciasta francuskiego

    ...minut Jedna porcja zawiera: 880 kJ/210 kcal Talarki z camembertem Składniki na 6 sztuk: - ok. 90 g. ciasta francuskiego, - 6 sztuk mini camembertów do zapiekania, - 50 g konfitury żurawinowej...