• Informacje na temat:

    camembert kozi

Artykuły na temat: camembert kozi
  • Składniki: • 2 małe kozie sery typu camembert • 2 kwiaty cukinii • 2 garście rukoli • 10 truskawek • mała kiść białych winogron bezpestkowych • pestki słonecznika; SOS: • 5 łyżek oliwy z oliwek • łyżka miodu • pół szklanki malin • czerwony pieprz...

  • ...●2 pomidory ●bakłażan ●ser (do wyboru: mozzarella, kozi lub camembert) ●olej ●sól, pieprz ●listki bazylii...

  • Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, 50 dag szpinaku, masło, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 3 jajka, ser kozi typu camembert, 10 truskawek...

  • Składniki na ok. 12 sztuk: 1 opakowanie ciasta francuskiego (świeżego lub mrożonego), 1 średnia cebula, 2 ząbki czosnku, 4 plasterki szynki (ok. 10 dag), 10 dag sera żółtego, 25 dag śmietany 18 proc., 2 jajka, 1 łyżeczka suszonego tymianku, 1 łyżka masła, 10 dag sera koziego dojrzewającego (ze skórką miękkiego w środku) lub sera pleśniowego np. camembert, sól, pieprz.

  • Składniki na ciasto: 3/4 szklanki mąki, 6 łyżek oliwy, spora szczypta soli morskiej . Nadzienie: 4 jajka, 1/3 szklanki śmietany kremówki, 4 łyżki tartego sera camembert, 20 dag koziego serka, pęczek zielonych szparagów, sól, pieprz.

  • Składniki na 6 porcji: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 30 dag marchewki, 5 jajek, 25 dag śmietanki kremówki 30 proc., 1-2 ząbki czosnku, 10 dag serka koziego lub serka typu pleśniowego, np. camembert, 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki, gałka muszkatołowa, sól, pieprz.

  • Szparagi uwielbiają towarzystwo ryb (łososia, a także halibuta). Dobrze smakują ze smażonymi na maśle krewetkami, pieczoną lub smażoną wołowiną, kurczakiem, dojrzewającą szynką, a nawet wędzonym boczkiem. Świetne są też z dodatkiem serów typu brie, camembert czy kozich. Najlepiej smakują polane roztopionym masłem z natką lub przyrumienioną bułką tartą oraz posiekanym jajkiem na twardo. A oto...

  • Sery typu camembert Pokryte są warstwą białej pleśni. Mają lekko wyczuwalny kozi aromat. Najlepsze z pszenną bułką. A’la Mozzarella Młode kozie sery przypominające nieco mozzarellę świetnie nadają się jako dodatek do sałatek. Można je także stosować do zapiekanek. Twarogi Można przygotować z nich sernik (zarówno w wersji słodkiej, jak i pikantnej) oraz farsz do...

  • Kiedy mleko i jego produkty odchudzają?

    ..., pomidorem, papryką), nasycisz się na długo, a kaloryczność tego sera nie jest wysoka: 200 kcal w 10 dag. Co ciekawe, wiele innych serów też ma IG 0, np.: kozi miękki, mozzarella, brie oraz camembert(...). Niektóre osoby uczulone są zaś na białko, ale dobrze tolerują mleko kozie oraz owcze. Niski indeks glikemiczny Większość produktów mlecznych ma indeks glikemiczny średnio 0-30. Co to znaczy? Są to...

  • Tarta z marchewką

    Składniki na 6 porcji 1 opakowanie ciasta francuskiego, 30 dag marchewki, 5 jajek, 25 dag śmietanki kremówki 30 proc., 1-2 ząbki czosnku, 10 dag serka koziego lub serka typu pleśniowego, np. camembert, 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki, gałka muszkatołowa, sól, pieprz Przygotowanie Ciastem wyłóż dno oraz boki formy do tarty. Spód w kilku miejscach nakłuj widelcem. Przykryj papierem i wysyp...

Przepisy na temat: camembert kozi
  • Sery na talerzach Europejczyków

    ...kojarzymy sery z wytrawnym menu, w niektórych częściach Europy niekoniecznie możemy się z tym spotkać.  Camembert i Brie – francuscy królowie Chyba nie ma osoby, która choć raz nie próbowała tych(...) istna kwintesencja tych serów. Oprócz kształtu różnią się również smakiem - okrągły camembert to kremowa konsystencja i ostry zapach, natomiast w trójkątnym Brie wyczujemy orzechową nutkę. Oba...

  • Dojrzeć do sera

    ...- roquefort i camembert, a także belgijski limburger. Oczywiście świata serów nie tworzy tylko siedem gatunków, ale pozostałe odmiany powstają najczęściej przez nieznaczne modyfikacje technologii wytwarzania tych podstawowych. Czasami dotyczą tylko odmiennego kształtu gotowego produktu lub rodzaju użytego mleka: krowiego, owczego albo koziego. Tak ceniona przez znawców różnorodność smaków i zapachów...

  • Kuchnia francuska

    ...jest ich więcej niż dni w roku. Wytwarza się je zarówno z mleka krowiego, jak i koziego lub owczego. Można je podzielić na osiem głównych rodzin: - sery świeże (lub białe); - miękkie sery o jasnej, puszystej skórce, oddające zapach wilgotnej ziemi, mchu, grzybów lub ... obory (zalicza się do nich np. camembert, brie); - miękkie sery o gładkiej, pomarańczowej, wilgotnej skórce i niezwykle intensywnym...