• Informacje na temat:

    camembert na słodko

Artykuły na temat: camembert na słodko
  • Słodko-słone naleśniki gryczane

    ...ciepły jeszcze camembert i połóż na każdym naleśniku trzy plasterki. Zwiń naleśnik i podpiecz przez  2 minuty na patelni.

  • Camembert, orzechy i miód smakowo bardzo dobrze do siebie pasują. Te składniki połączyłam z mięsem schabowym i gruszką. Wyszły słodko-ostre roladki – na wykwintny obiad albo rodzinną imprezę.

  • Serwujemy sery

    .... Dozwolone dla maluchów od 2. roku życia. Pleśniowe - mogą być miękkie, o białej, aksamitnej, pleśniowej skórce (jak camembert i brie) albo kruche i pikantne, przerośnięte żyłkami niebieskiej lub(...) (w wersji light - z jogurtem), na słodko (np. z miodem, świeżymi lub mrożonymi owocami, posypany czekoladą). Można też przyrządzić twarożek na ostro z solą i ze szczypiorkiem, cebulką, rzodkiewką lub świeżymi...

  • Przysmaki z sera

    ...twarożek na słodko z dodatkiem świeżych sezonowych (lub mrożonych) owoców. • Całej rodzinie z pewnością przypadnie do gustu biały ser roztarty widelcem i połączony z pokrojoną rzodkiewką(...) sięgają po brie i camembert, ponieważ gatunki o wyrazistym, ostrym smaku, z przerośniętymi żyłkami pleśni (gorgonzola, roquefort) są dla nich jeszcze zbyt pikantne. • Z serów pleśniowych możesz...

Przepisy na temat: camembert na słodko
  • Aromatyczne zupy dyniowe

    ...5 dag sera camembert garść pestek dyni 25 dag marchewek 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 litr bulionu warzywnego 1/2 pęczka natki pietruszki 5 dag startego żółtego sera 100 ml oliwy 6 łyżek oleju dyniowego 2-3 łyżki octu winnego sól, pieprz, cukier Przygotowanie: 1. Na chipsy: schłodzony camembert zetrzyj na grube wiórki, wymieszaj z 1/3 pestek dyni. Blachę...

Dyskusje na temat: camembert na słodko
  • Re: pizza !

    Ja jedynie wzbraniałabym się przed pizzą na słodko. Na wierzch kładziemy różne rodzaje serów-także wędzony, camembert, z niebieską pleśnią. Dodatki mięsne są fakultatywne-odsączony tuńczyk na gorącą pizzę lub trochę pieczonego kurczaka.A dla jarosza -kilka kotlecików sojowych wczęsniej ugotowanych z przyprawami-wtedy kładę je przed pieczeniem.