• Informacje na temat:

    camembert panierowany

Artykuły na temat: camembert panierowany
  • Składniki na 2 porcjE: • 1 ser camembert • 1 główka zielonej sałaty • 2 jajka do sałatki • 6 pomidorków koktajlowych • 6 zielonych oliwek • olej słonecznikowy • 1 łyżka bułki tartej • 2 łyżki mielonych orzechów włoskich • 1 jajko do panierki • szczypiorek do dekoracji • 1 łyżka musztardy • 1 łyżka miodu • 3 łyżki oliwy z oliwek • pieprz do smaku • 1 łyżka octu balsamicznego...

  • Składniki: krążek sera (ze skórką, np. typu wiżajn lub camembert), 1/2 szklanki płatków kukurydzianych, jajko, 2 łyżki żurawiny do mięs, natka, olej, sól, pieprz.

  • ...5 dag sałaty masłowej, 1 mała szalotka, 1 łyżka białego octu winnego, sól, pieprz, 1 łyżka oliwy, 1 jajko, 3 dag mąki, 3 dag bułki tartej, 1 okrągły serek camembert, 3-4 łyżki oleju, 1 plaster ananasa, 1 plaster gotowanej szynki.

  • ...3 tosty pszenne, 4 kotlety schabowe (po ok. 17,5 dag każdy), 12,5 dag sera camembert, 1 jajko, 2 łyżeczki konfitury żurawinowej do mięs, sól, pieprz, 2 łyżki mąki, 3-4 łyżeczki oleju, roszponka i małe =pomidorki do dekoracji.

  • Skład na 4 porcje: 2 serki camembert, 50 g tartego żółtego sera, 1/2 czerwonej papryki, łodyga selera naciowego, jajko, bułka tarta, tłuszcz do smażenia, żurawina do mięs, sól, pieprz, słodka papryka w proszku...

  • Panierowany camembert

    Ser przekroić w poprzek, panierować w jajku i kruszonych płatkach kukurydzianych, smażyć krótko na rozgrzanym oleju. Podawać z żurawiną i natką pietru...

  • Składniki na 4 porcje: 2 jajka, 4-5 łyżek bułki pszennej do panierowania, 4-5 łyżek bułki tartej do panierowania, 4 okrągłe sery pleśniowe (typu camembert), olej rzepakowy do smażenia.

  • Składniki na 6 porcji: 70 dag mielonego mięsa wieprzowo-wo łowego, 1 op. sera camembert (wykorzystałam ten z bazylią), pół pęczka natki pietruszki, 1 jajko, 1 czerstwa bułka, 1 szklanka mleka, 1 szklanka bułki tartej do panierowania, olej do smażenia. Przyprawy: sól, mielony pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: 20 dag świeżych pieczarek, 2 cebulki dymki, 3 łyżki masła, sól, świeżo zmielony pieprz, 4 okrągłe sery pleśniowe (typu camembert), garść orzechów włoskich, mix sałat, sos winegret, 1/2 kg ziemniaków, pół szklanki śmietany. Panierka: mąka, 2 jajka, bułka tarta.

  • Wesele bez mięsa?

    ...zasmakuje w panierowanych boczniakach? Podobnie można postępować w przypadku kolacji - placki z kwaśną śmietaną, pierożki ruskie z masłem lub krokiety z kapustą na pewno nie spotkają się ze sprzeciwem nawet(...) szaszłyków w bałkańskim stylu. Z dań włoskich również mamy ogromny wybór - wystarczy wspomnieć ravioli, gnocchi, cannelloni... Kuchnię francuską reprezentuje choćby esencjonalna zupa cebulowa, panierowany...

Przepisy na temat: camembert panierowany
  • Panierowany camembert

    Składniki: - 2 szt. camembert, - 2 szklanki płatków kukurydzianych, - 1 jajko, - pieprz, - 4 łyżki żurawiny do mięs, - kilka listków natki pietruszki, - olej do smażenia Przygotowanie: Ser przekroić w poprzek, panierować w jajku i kruszonych płatkach kukurydzianych, smażyć krótko na rozgrzanym oleju. Podawać z żurawiną i natką pietruszki. Czas przygotowania 20 min. Przepis na 2 osoby.

  • Smażony camembert z żurawiną

    Składniki na 4 porcje: - 2 serki camembert, - 5 dag żółtego sera gouda, - 1/2 czerwonej papryki, - łodyga selera naciowego, - jajko, - bułka tarta, - olej, - żurawina ze słoiczka, - sól(...) kostkę. Paprykę oraz seler wymieszać z żółtym serem. Całość przyprawić do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Serki camembert wyjąć z opakowania, po czym przekroić je wzdłuż. Napełnić farszem warzywno...

Dyskusje na temat: camembert panierowany
  • Re: smażony syr:)

    w CZechach sa 2 rodzaje smażonego sera. Jeden to jest ser żólty a drugi to jest okrągły cammembert. Nawet jest "Sekret mnicha" w sprzedaży panierowany do smażenia. Lub też wystarczy kupić ser camembert i samemu smażyć. Wystarczy krótko aby tylko bułka się zrumieniła. Pycha.

  • Re: Borówka czy żurawina

    Ogólnie to raczej wedle smaku.. ale z reguły borówki dodawane są do mięs, do pieczeni, albo podsuszane, albo ze słoiczka, ale nawet świeże, do sosów mięsnych. A żurawina bardziej do serów np. pleśniowych. bardzo dobry jest camembert lub oscypek panierowany, podawany z żurawinką taką ze słoika albo świeżą tylko przesmażoną. Ale to nie są sztywne zasady, żurawinę do mięsa też podać można.

  • Re

    Re

    Znam te syropy, są naprawdę fajne, ale używałam ich do drinków. W życiu nie wpadłabym na to, że można to wykorzystać też w taki sposób :)

  • Ja bym to polała

    jeszcze syropem żurawinowym Elite. I dla urody i dla smaku :)

  • dobre, ale

    taka kaloryczna przekaske to tylko moge jak formo wezme, inaczej za duzo kalorii na raz a i tak sie nie najem takim drobiazgiem :)

  • -

    -

    Ja dzisiaj tez poszlam na latwizne. Panierowany camembert i ziemniaczki...Nie wysililam sie, oj nie.