• Informacje na temat:

    camembert por

Artykuły na temat: camembert por
  • Składniki na 4 porcje: 4 pojedyncze filety z kurczaka (po ok. 15 dag każdy), 1 por, 1 średnia czerwona papryka, 15 dag sera camembert, 2 łyżki oleju, 3–4 gałązki natki pietruszki, sól, pieprz.

  • Składniki (4-6 porcji): ciasto: ● 240 g mąki ● 160 g kostki do pieczenia Kasia Extra Maślany Smak ● 2 żółtka ● łyżka śmietany ● łyżeczka soli. Wierzch: ● 1 por ● 250 g boczku w plastrach ● 4 jajka ● 150 g żółtego sera ● 1 camembert naturalny ● 200 ml śmietany kremówki ● 150 ml mleka ● gałka muszkatołowa ● sól ● pieprz.

  • Pora na pora

    ...odpornościowy. Jest lekkostrawny, bogaty w witaminy i mikroelementy.  Jak wybierać Cebula pora nie może mieć zgrubień u podstawy ani żadnych żółtych lub czarnych plam. Jego liście powinny być zielone(...). Przycinamy i układamy w nasmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu. Posypujemy startym na tarce cheddarem (możemy go zastąpić serem tylżyckim) - nie przesadzamy z jego ilością, by nie zagłuszył smaku...

  • Składniki: opakowanie ciasta francuskiego (ok. 300 g), 125 g sera typu camembert, kilka gałązek świeżego tymianku, 6 jajek, szklanka mleka, średni por, łyżka masła, sól, pieprz.

  • Pora na dania z pora

    ...ugotowane trzymamy w lodówce maksymalnie dwa dni. Zapiekanka z pora Młode pory myjemy starannie pod bieżącą wodą. Przycinamy i układamy w nasmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu. Posypujemy startym na tarce cheddarem (możemy go zastąpić serem tylżyckim) - nie przesadzamy z jego ilością, by nie zagłuszył smaku porów. Zapiekamy do czasu, aż ser lekko zacznie się rozpuszczać. Tarta porowa...

  • Lepsze trawienie dzięki unikaniu cukrów

    .... Warzywa: por, szparagi, warzywa kapustne (np. brukselka), a także warzywa strączkowe (soczewica, ciecierzyca, groch) oraz cebula i czosnek - zawierają dużo oligosacharydów, które m.in. wywołują(...), owoce jagodowe, orzechy, bardzo dojrzałe banany. Nabiał bez lub z niską zawartością laktozy: sery żółte, brie, camembert, mleko migdałowe i ryżowe, masło, margaryna, jogurt grecki. Produkty zbożowe...

  • ...oliwę z oliwek kroimy pora, wkładamy go rozgrzaną patelnię Gdy por zmięknie solimy i wkładamy nań dzwonki łososia. Dusimy ok. 30 minut. Na koniec dodajemy białe wino. Powstanie sos. Można zagęścić mąką(...). Smażymy buraki 5 minut. Dodajemy pokrojony na plastry czosnek. Następnie łyzkę miodu. Solimy, pieprzymy. Dodajemy ser kozi typu camembert i perstki dyni. Posypujemy rukolą. Smacznego   

  • Nowe diety lepsze od Dukana

    ...w niewielkiej ilości - jabłko, kilka truskawek. Twaróg, jogurt, mleko i masło możesz jeść w umiarkowanych ilościach, czyli nie więcej niż dwie porcje dziennie. Inne zboża (gryka, proso, owies) oraz ryż(...) są prażone w soli, oblane miodem lub czekoladą - sery deska serów może zawierać każdego po trochu: camembert, brie, pleśniowy miękki kozi. Świetnie smakują z różnymi oliwkami - warzywa z dipem surowa...

  • Migrena coraz lepiej leczona

    Nieznośne pulsowanie skroni, zły nastrój, światłowstręt i odruch wymiotny pod wpływem byle zapachu to dolegliwości dobrze znane wielu kobietom! Na szczęście, mamy dużo możliwości, by sobie z nimi poradzić.

  • Jak skomponować idealne menu weselne?

    Niewiele osób wyobraża sobie udane wesele bez dobrej muzyki porywającej do tańca, smacznych dań i wybornych trunków. Jednocześnie każdy ma inne zwyczaje i upodobania kulinarne. Jak usatysfakcjonować wszystkich gości, a przy tym nadać swojemu przyjęciu indywidualny rys?

Przepisy na temat: camembert por
  • Pora na pomidora! Zobacz przepisy

    ...kaszy gryczanej, 1 mała papryka, 1 cebula, opakowanie serka pleśniowego typu camembert, 2 łyżki czarnych oliwek, 3 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz, ulubiona przyprawa - np. rozmaryn (łyżeczka(...) kapeluszami i przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Całość zapiekamy przez około 20 minut w temperaturze 180°C. Zapiekane muszle w pomidorowym sosie Prosty makaron...