• Informacje na temat:

    camembert smażony sos

Artykuły na temat: camembert smażony sos
  • Składniki na 4 porcje: 20 dag świeżych pieczarek, 2 cebulki dymki, 3 łyżki masła, sól, świeżo zmielony pieprz, 4 okrągłe sery pleśniowe (typu camembert), garść orzechów włoskich, mix sałat, sos winegret, 1/2 kg ziemniaków, pół szklanki śmietany. Panierka: mąka, 2 jajka, bułka tarta.

  • ...5 dag sałaty masłowej, 1 mała szalotka, 1 łyżka białego octu winnego, sól, pieprz, 1 łyżka oliwy, 1 jajko, 3 dag mąki, 3 dag bułki tartej, 1 okrągły serek camembert, 3-4 łyżki oleju, 1 plaster ananasa, 1 plaster gotowanej szynki.

  • Składniki na 2 porcje: ● 2 sery camembert ● 10 truskawek ● łyżka masła ● 2 łyżki cukru ● łyżka octu balsamicznego ● listki mięty ● świeżo mielony czarny pieprz; Dodatkowo: ● świeża bagietka ● butelka czerwonego półwytrawnego wina...

  • Składniki na 4 porcje: 2 jajka, 4-5 łyżek bułki pszennej do panierowania, 4-5 łyżek bułki tartej do panierowania, 4 okrągłe sery pleśniowe (typu camembert), olej rzepakowy do smażenia.

  • Składniki na 4 porcje: 4 kotlety schabowe (po 15 dag każdy), 1 kg ziemniaków, 15 dag sera camembert, 1 niepełna szklanka (200 ml) mleka, 1 łyżka + 10 dag masła, 8 szalotek, 1 jabłko, 4 łyżki rodzynek, 3 gałązki tymianku, 100 ml cydru, 2 łyżki oleju, mielona gałka muszkatołowa, sól, pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: 4 plastry karkówki (po 15 dag), 8 dag sera camembert, 4 łyżeczki żurawiny, 500 ml bulionu, 1 cebula, 15 dag pokrojonego w kostkę wędzonego boczku, 70 dag ziemniaków, 1/4 główki kapusty, 2 łyżki sosu pieczeniowego, 2 łyżki masła, 2 łyżki słodkiej śmietany, sok z cytryny, olej do smażenia, sól, pieprz.

  • Składniki: 50 dag mąki pszennej chlebowej, 2 łyżeczki drożdży instant, szklanka wody, płaska łyżeczka cukru, płaska łyżeczka soli morskiej, pół łyżeczki suszonego tymianku. Sos beszamelowy: 2 łyżki masła,1,5 łyżki mąki pszennej, szklanka mleka, gałka muszkatołowa, sól morska, biały pieprz, tymianek. Dodatki: 20 dag camemberta, cukinia, listki świeżej mięty.

  • Składniki dla 2 osób: 30 dag świeżych grzybów • 2 łyżki sera gorgonzola • 10 dag sera camembert • 2 łyżki oliwy • 3 ząbki czosnku • 2 łyżki gotowej pasty truflowej • makaron wstążki • 1/2 szklanki śmietany kremówki • świeża natka pietruszki • sól • pieprz.

  • Szparagi uwielbiają towarzystwo ryb (łososia, a także halibuta). Dobrze smakują ze smażonymi na maśle krewetkami, pieczoną lub smażoną wołowiną, kurczakiem, dojrzewającą szynką, a nawet wędzonym boczkiem. Świetne są też z dodatkiem serów typu brie, camembert czy kozich. Najlepiej smakują polane roztopionym masłem z natką lub przyrumienioną bułką tartą oraz posiekanym jajkiem na twardo. A oto...

  • Pyszne zimne sosy

    Sos żurawinowy Żurawiny (250 g) opłucz, osusz. Zagotuj 100 ml wody z 1 łyżką cukru, dołóż żurawiny. Gotuj 5 minut. Odcedź i...

Przepisy na temat: camembert smażony sos
  • Pappardelle z camembertem i kurkami

    ...minutach), dodajemy serek topiony. Mieszamy do momentu, aż Camembert się rozpuści. W razie potrzeby dodajemy trochę wody. Sos doprawiamy pieprzem i solą, a następnie zmniejszamy ogień do minimum(...) na talerze oraz polewamy gotowym sosem. Całość dekorujemy natką pietruszki.

  • Spaghetti z grzybami i serem pleśniowym

    ...lub białym winem. 2. Chwilę trzymaj na ogniu, cały czas mieszając. Na koniec dodaj pastę truflową. Ugotowany makaron włóż do głębokich talerzy, polej gorącym sosem, dodaj kawałki sera camembert(...)Składniki na 2 porcje: 30 dag świeżych grzybów 2 łyżki sera gorgonzola 10 dag sera camembert 2 łyżki oliwy 3 ząbki czosnku 2 łyżki gotowej pasty truflowej makaron wstążki...

  • Sery na talerzach Europejczyków

    ...kojarzymy sery z wytrawnym menu, w niektórych częściach Europy niekoniecznie możemy się z tym spotkać.  Camembert i Brie – francuscy królowie Chyba nie ma osoby, która choć raz nie próbowała tych(...) istna kwintesencja tych serów. Oprócz kształtu różnią się również smakiem - okrągły camembert to kremowa konsystencja i ostry zapach, natomiast w trójkątnym Brie wyczujemy orzechową nutkę. Oba...

  • Pyszne sałatki ziemniaczane!

    ...jasnych i ciemnych winogron (bez pestek) 4 gałązki natki 15 dag sera camembert 1/2 główki czerwonej sałaty sól, pieprz Przygotowanie: 1. Ziemniaki obierz, zalej wodą, gotuj 25 minut. Cebulę(...). Wszystkie przygotowane wcześniej składniki sałatki wymieszaj. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Polej sosem majonezowym. Przemieszaj. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce. 3. Natkę opłucz, osusz...

  • Aromatyczne zupy dyniowe

    ...5 dag sera camembert garść pestek dyni 25 dag marchewek 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 litr bulionu warzywnego 1/2 pęczka natki pietruszki 5 dag startego żółtego sera 100 ml oliwy 6 łyżek oleju dyniowego 2-3 łyżki octu winnego sól, pieprz, cukier Przygotowanie: 1. Na chipsy: schłodzony camembert zetrzyj na grube wiórki, wymieszaj z 1/3 pestek dyni. Blachę...

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    Rolada z ciasta francuskiego z nadzieniem kapuściano-ryżowym i sosem holenderskim Składniki na 4-6 porcji: - opakowanie ciasta francuskiego (ok. 270g), - 125 g ryżu basmati, - sól, - cebula, - mała główka kapusty, - 4 łyżki oleju, - gałka muszkatołowa, - 200 g pieczarek, - 6 gałązek koperku, - łyżka jasnej bazy do sosów, - żółtko, - 3 łyżki śmietany Przygotowanie: Ciasto francuskie rozmrozić...

  • Kuchnia francuska

    ...goździkowo-cebulowych wywarów i sosów. Wszędzie smaży się cebulę, piecze różne gatunki drobiu, gotuje warzywa, produkuje i wykorzystuje sery, wszędzie pachnie tymiankiem i jałowcem. Różnorodność francuskiej(...), puszystej skórce, oddające zapach wilgotnej ziemi, mchu, grzybów lub ... obory (zalicza się do nich np. camembert, brie); - miękkie sery o gładkiej, pomarańczowej, wilgotnej skórce i niezwykle intensywnym...

Dyskusje na temat: camembert smażony sos
  • Re: Suszone pomidory

    więcej W sałatce z kurczakiem Smażony kurczak (na zimno), pomidorki koktailowe, awokado, suszone pomidory i ser camembert. Pokrojone składniki posyp ziarnami słonecznika i startym parmezanem, polej(...) suchej patelni prażymy słonecznik. Do ugotowanego makaronu dodajemy mięso, uprażony słonecznik, pokrojoną natkę pietruszki i suszone pomidory pokrojone w paski. Za świetny sos może służyć oliwa