• Informacje na temat:

    chili con carne w miseczkach

Artykuły na temat: chili con carne w miseczkach
  • .... Gorące chili con carne nałóż do miseczek z tortilli. Podawaj z czerwoną cebulą, sałatą oraz sosem guacamole. czas ok. 40 min; porcja – 310 kcal cena 5,20 zł...

  • Składniki na 8 porcji: 80 dag mielonego mięsa mieszanego, 80 dag kapusty kiszonej, 5 dymek ze szczypiorkiem, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 1,5 l bulionu warzywne go, po 1 strączku czerwonej i zielonej papryczki chili, 7 dag drobno startego sera żółtego, np. gouda, 1/2 pęczka natki pietruszki, 150 ml naturalnego jogurtu greckiego, 3 łyżki oleju, sól, pieprz czarny, chili w proszku, pieprz...

  • Składniki: 6 dużych podłużnych ziemniaków, 1 cebula, sól, 30 dag mielonej wołowiny, 1 papryka, po puszce kukurydzy i czerwonej fasolki, 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego, pieprz, kumin, olej, kolendra , sól, pieprz.

  • Kulinarny Dzień Dziecka !

    Co jakiś czas pytam mojego chłopaka cudnego co chciałby z mamą ugotować i co zjeść? Zazwyczaj zaczyna wyliczankę od frytek ewentualnie od chili con carne....

  • Księga smaków: Cynamon

    ...warzywny i wrzuć dwie laski cynamonu. Zagotuj wszystko, mieszając. Gotuj sos, aż trochę się zredukuje, po czym wlej śmietankę i dodaj mielony cynamon. Mięso pokrój w plastry i polej sosem. Chili con carne inaczej Klasyczną już potrawę z mielonego mięsa z fasolą i chili też doprawia się cynamonem. Na gotowym już daniu połóż 2 laski cynamonu. Przykryj i duś na małym ogniu ok. 45 minut, co jakiś...

  • Czerwona, żółta, zielona

    ..., dopraw solą i pieprzem, gotuj jeszcze 10-15 min. 5. Chili con carne podawaj na ciepło z chrupkami nachos lub pieczywem. Ozorki paprykowe Składniki na 4 porcje: 3-4 ozorki, 2 duże papryki(...) papryki. Formę wstaw do piekarnika na około 25 minut i zapiekaj w temperaturze 180°C. Papryki faszerowane podawaj na ciepło z pozostałym ajvarem.  Chilli con carne Składniki na 5 porcji: 1 puszka...

  • Jeden za wszystkich

    ...tradycyjnej meksykańskiej potrawy jednogarnkowej - chili con carne - jadłam przed trzydziestu laty w Nowym Jorku. Mieszkałam wtedy u Niki Hazelton, jednej z wybitnych amerykańskich "wine and food writers(...), prawdziwą gwiazdę kuchni tex-mex. Była wielką kucharką i nigdy nie szła na ustępstwa. Wiedziała świetnie, że chili con carne przygotowywane w pośpiechu może smakować paskudnie, ale wystarczy trochę...