• Informacje na temat:

    chlebki do gulaszu

Artykuły na temat: chlebki do gulaszu
  • Składniki: 400 g grzybów, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju, sól, pieprz, 2 łyżki mąki, 400 ml bulionu, 4 chlebki, 100 g sera żółtego.

  • Składniki: 4 cebule, 60 dag goleni wołowej, 2 łyżki smalcu, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, łyżka słodkiej papryki w proszku, sól, czarny pieprz mielony, 1/2 łyżeczki tłuczonego kminku, kawałek czerstwego pieczywa do zagęszczenia, łyżeczka suszonego majeranku, 2 ząbki czosnku, czerwona papryka, 6 pieczarek, łyżka oleju, 4 okrągłe bochenki chleba, świeży majeranek oraz dymka do dekoracji.

  • Skład na 4 porcje: ● 600 g wołowej pręgi, łopatki, goleni lub karkówki ● 4 cebule ● 2 łyżki smalcu ● 2 łyżki koncentratu pomidorowego ● 1 łyżka słodkiej papryki w proszku ● sól i pieprz do smaku ● 1/2 łyżeczki kminku ● 2 ząbki czosnku ● 1 czerwona papryka ● 6 dużych pieczarek ● 1 łyżka oleju ● listki natki pietruszki i posiekana dymka do dekoracji

  • Składniki: 50 dag wołowiny z łopatki lub udźca, 4 małe, okrągłe chlebki, 30 dag wędzonego boczku, 30 dag gotowanych ziemniaków, duża cebula, łyżka słodkiej mielonej papryki, sól, pieprz mielony, 8 ziarenek czarnego pieprzu, 4 ziarenka jałowca, listek laurowy, 5 dag smalcu, ok. 2 łyżek mąki tortowej, 2 białka.

  • Gulaszowa zupa w chlebie

    Składniki: 2 czerwone papryki, 40 dag wołowiny, 2 cebule, 1-2 ząbki czosnku, mąka, 2 łyżki smalcu, 150 ml wina, 2 ziemniaki, chili lub ostra pasta do gulaszu 3mielona słodka papryka, sól, pieprz, kminek, 6 chlebków...

  • Siedem powodów, dla których warto jeść banany

    Pod ich grubą skórką kryje się bogactwo witamin i minerałów. Banany leczą wrzody żołądka i łagodzą stres.

  • Ślimaki świętojańskie

    ...orzechy zmienią kolor na ciemnobrązowy lub czarny, wkłada się je do słoików, zalewa octem z cukrem i przyprawami. Świetnie pasują jako dodatek do gulaszu, wędlin czy mocno dojrzałych serów. Podano(...) konstrukcje zwane "su cohone 'e frores". To chlebki uformowane w figurki kur i kogutów, wbija się w duży kołacz upieczony z tego samego ciasta chlebowego. Błogosławione podczas mszy są potem rozdawane...

  • Kulinarna podróż do Chorwacji

    Kuchnia chorwacka jest bardzo różnorodna. To połączenie włoskich i greckich smaków z ostrą węgierską nutą.

  • Pyszne zupy na rozgrzewkę

    ...minut. Następnie do zupy dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, po czym gotuj zupę jeszcze 20 minut. W tym czasie przygotuj chlebki. Odkrój w każdym wierzch, wydrąż środek pozostawiając co najmniej...

  • Pyszna rozgrzewka

    ...ok. 15 minut, od czasu do czasu mieszając. 4. Przygotuj chlebki. W tym celu odetnij wierzchnią część pieczywa, która potem posłuży za "przykrywkę". Miąższ chleba wydrąż, środek posmaruj roztrzepanym białkiem. Chlebki podpiecz 15 min w piekarniku w temp. 130° C. Zaraz po wyjęciu wlej do środka danie i od razu podawaj. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 55 minut Porcja: 545 kalorii Świat...

Przepisy na temat: chlebki do gulaszu
  • Gulasz warzywny z kiełbaskami i parówkami

    ...obierz, opłucz, pokrój w kostkę i ugotuj na parze. Posyp solą. Dodaj je do gulaszu, delikatnie zamieszaj. Z chlebków odetnij wierzch, wydrąż je. Do wnętrza wlewaj gorący gulasz, udekoruj świeżym...