• Informacje na temat:

    ciabatta z miesem

Artykuły na temat: ciabatta z miesem
  • Składniki na 8 porcji: 1 chleb ciabatta, 60 dag mielonej karkówki, 2 duże pomidory, 1 średnia cebula, 1 spory pęczek bazylii, 2 małe ząbki czosnku, 3 czubate łyżki masła, 15 dag sera mozzarella, 2 łyżki oliwy, sól, pieprz. Przygotowanie: 65 min; Porcja: 410 kcal.

  • Składniki: 8 udek kurczaka, 16 dag masła, 4 ząbki czosnku, 250 ml białego wina, 6 gałązek natki, 6 gałązek rozmarynu 36 gałązek tymianku, 8 liści szałwii, 100 ml kremówki , sól, pieprz, 4 bułki typu ciabatta, olej.

  • Składniki: 750 g mielonego mięsa drobiowego + szklanka bułki tartej + cebula + jajko + 1/2 szklanki listków bazylii + sól, pieprz do smaku + kulka mozzarelli (200 g) + 8 plastrów wędzonej szynki

  • ...rozkrojonych bułkach rozkładaj pomidory i sałatę. Rozprowadź śmietanę. Połóż kotlet. Posyp szczypiorkiem i papryką. Czas przygotowania: 60 minut 310 kcal/1 porcja Co to jest? Ciabatta – włoski biały chleb. Bochenek jest wydłużony, szeroki i płaski (po włosku ciabatta oznacza kapeć). Pita – okrągłe, pszenne, płaskie placki, popularne w krajach Bliskiego Wschodu. Wrap – kanapka z okrągłego...

  • Fasolka ze schabem w ostrym sosie pomidorowym

    W rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju. Porcjami obsmażać chleb na złoty kolor. Doprawić solą i pieprzem, osączyć na papierze kuchennym. Pokrojone w kostki mięso smażyć na oleju 4-5 minut, dodać drobno pokrojony czosnek, cebulę i chili. Dodać posiekany tymianek, pomidory, bulion i fasolę. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Podawać z chlebkiem ciabatta.

  • Składniki na 4 porcje: 80 dag wołowiny na pieczeń (np. z udźca), 8–10 szalotek, 2 średnie cukinie, 2 ząbki czosnku, 4–5 gałązek rozmarynu, 3 łyżki oliwy, 4–5 łyżek pesto (ze słoika), 1 i 1/3 szkl. bulionu warzywnego (może być z kostki), 10–12 małych pomidorków, sól, pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: 4 ciabatty, 2 małe ananasy lub jeden większy, limonka, czerwona cebula, pęczek pietruszki, czerwone chili, 3 łyżki oleju, sól, cukier, pieprz, 400 g filetów z kurczaka, curry, kurkuma, pół zielonego ogórka

  • Zwany oberżyną lub miłosną gruszką, pochodzi z Indii. Od stuleci uprawia się go na całym świecie.

  • Ten zielony owoc pochodzi z Ameryki Środkowej i uprawiali go już Aztekowie. Dziś znanych jest prawie 20 jego odmian.Upiększa i działa odmładzająco.

  • Zaskakujące odsłony znanych smaków

    ...coś zmienić, by nadać tej potrawie nowy sznyt? Oczywiście! Nietuzinkową odmianą będzie "opakowanie" parówki chrupką, zgrillowaną bułką typu ciabatta lub podpieczoną bułką wieloziarnistą. Zamiast parówki...

Przepisy na temat: ciabatta z miesem
  • Modne kanapki na ciepło

    Są najpopularniejszym posiłkiem na śniadanie i kolację. Zwykle ich nie doceniamy – robimy na szybko i zjadamy w biegu. Ale kanapka nie musi być wcale nudnym posiłkiem. Można przygotować ją na wiele sposobów: na słodko, słono, z mięsem, bez mięsa, na ciepło lub zimno. Coraz częściej wychodzimy poza schematy i po kanapkowe inspiracje sięgamy do innych krajów np. słonecznych Włoch. Jeśli należysz więc do miłośników południowego klimatu, a bez kanapki nie wyobrażasz sobie choćby jednego dnia, to...

  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    "Ta książką jest niesamowita. Gotuję z nią prawie codziennie. Co za zmiana! Największym sukcesem jest to, że mój mąż zrzucił 22 kg. Jestem z niego niesamowicie dumna!". To zdanie Nicholi Beard, która mówi o książce "Kudłaci kucharze". Chcesz schudnąć, ale lubisz jeść? Prezentujemy wam pięć przepisów z tej właśnie książki. Dietetyczne jedzenie jeszcze nigdy nie smakowało tak dobrze!