• Informacje na temat:

    ciasta biszkopt z truskawkami i galaretka

Artykuły na temat: ciasta biszkopt z truskawkami i galaretka
  • BISZKOPT ● 10 jajek ● 350 g cukru ● 250 g mąki pszennej ● 100 g mąki ziemniaczanej ● szczypta soli. DO PRZEŁOŻENIA ● 600 g serka mascarpone ● 400 ml kremówki ● 100 g cukru pudru ● galaretka truskawkowa ●2/3 szklanki gorącej wody ●300-400 g truskawek.

  • Składniki na 12 porcji: Biszkopt: 10 dag maki tortowej, 10 dag cukru, 4 jajka, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, sól, masło i bułka tarta do formy. Krem i dekoracja: 50 dag truskawek, 2 szklanki mleka 3,2 proc., 25 dag masła, 2 galaretki truskawkowe, 1 opakowanie kremu do karpatki.

  • Składniki na 12 porcji: 4 jajka, 12 dag cukru kryształu, 15 dag mąki, 2 łyżki kakao, 40 dag śmietany 18 proc., 10 dag cukru pudru, 1 op. cukru waniliowego, 4 łyżeczki żelatyny, 40 dag truskawek, galaretka...

  • Składniki na 12-14 porcji. Biszkopt: 1,5 szkl. mąki pszennej, 6 jajek, 1 szkl. drobnego cukru, szczypta soli. Masa: 300 ml śmietany kremówki, 25 dag serka mascarpone, 2 łyżki cukru waniliowego. Dodatkowo: 60 dag truskawek, 2 galaretki truskawkowe, 15 ml lekko słodkiej herbaty, tłuszcz i bułka tarta do foremki.

  • Składniki na 18 porcji: Biszkopt: 30 dag cukru, 20 dag mąki tortowej ,9 jajek, 8 dag mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 150 ml wódki owocowej do nasączenia. Krem: 700 ml śmietanki 30-36 proc., 500 ml serka fromage frais (lub homogenizowanego) , 4 łyżeczki żelatyny, 1 łyżeczka aromatu waniliowego, 6 łyżek cukru pudru, 2 galaretki truskawkowe, 20 dag świeżych truskawek.

  • Składniki: •50 dag truskawek •1 op. żelatyny (5 dag) •20 dag gęstego jogurtu naturalnego •10 łyżek cukru •2 szkl. śmietany kremówki (36 proc.) •1 łyżka cukru pudru •1 op. (ok. 20 dag) podłużnych biszkoptów (tzw. kocie języczki) •1 op. galaretki truskawkowej...

  • SKŁADNIKI: • 1 kg truskawek • 1/2 l śmietany 30% • 2 śmietan-fixy • 2 galaretki truskawkowe Biszkopt: • 6 jajek • 1 szklanka mąki • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 3/4 szklanki cukru .

  • Składniki na 10-12 porcji: Na biszkopt: 5 jajek, ¾ szklanki cukru, ¾ szklanki mąki pszennej, ¼ szklanki mąki ziemniaczanej. Na krem: 50 dag jogurtu typu greckiego, 1 opakowanie galaretki cytrynowej, 200 ml wody, 1-2 łyżki cukru pudru. Ponadto: 50 dag truskawek, 70 ml śmietanki kremówki 30 proc., 7 dag posiekanej gorzkiej czekolady.

  • Składniki na 4 porcje: Ciasto: 6 jajek • szklanka mąki pszennej tortowej • 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej • 3/4 szklanki cukru. Krem: 2 szklanki mleka • 10 łyżek kaszy manny • 1/2 szklanki cukru • 30 dag mrożonych truskawek • galaretka truskawkowa • cukier puder.

  • Składniki na 12-15 porcji: Na ciasto kruche: 35 dag mąki pszennej, 10 dag cukru pudru, 20 dag masła, 1 łyżka kwaśnej śmietany 18 proc., 2 żółtka. Na biszkopt: 6 jajek, ¾ szklanki cukru, ¼ szkl. oleju, 1 i ½ szkl. mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżki wody. Ponadto: 2 galaretki truskawkowe, 50 dag truskawek, dżem pomarańczowy.

Przepisy na temat: ciasta biszkopt z truskawkami i galaretka
  • Wiosenne przysmaki

    Z truskawkami i rabarbarem.

  • Ptasie mleczko - przysłała Ewik

    ...3 galaretki (najlepiej różnokolorowe), 0,5 litra mleczka zagęszczonego, niesłodzonego, paczka herbatników lub biszkopt na dno, owoce do dekoracji.

  • Pyszności z serka mascarpone

    ...i wylać na nią masę. Piec w nagrzanym do 175 st. piekarniku przez 25-30 minut. Odstawić do ostudzenia. 12-16 malin odłożyć do dekoracji. Biszkopt przekroić, blaty skropić likierem, dolny posmarować konfiturą. Dolny blat włożyć do okrągłej formy do pieczenia ciasta, zamknąć obręcz. Na cieście ułożyć maliny. Mascarpone, twarożek, 50 g cukru, cukier waniliowy i 2-3 łyżki śmietany wyrobić na gładką masę...

  • Rolada truskawkowa

    ...jajecznej. Wymieszaj. Ciasto rozsmaruj na płaskiej blasze (32 x 39 cm) wyłożonej pergaminem. Piecz 15 minut w 200 st. C. Po wyjęciu biszkopt prze- łóż na ściereczkę. Usuń papier, zwiń razem ze(...), podgrzewając. Śmietanę ubij z resztą cukru. Potem wymieszaj z jogurtem, sokiem z cytryny i żelatyną. Biszkopt rozwiń, posmaruj tężejącą masą truskawkową i kremem jogurtowym. Zwiń. Roladę włóż do lodówki na...