• Informacje na temat:

    ciasta biszkoptowe na duza blache

Artykuły na temat: ciasta biszkoptowe na duza blache
  • Składniki na 12 porcji: 4 duże morele 3 jajka 1/2 szkl. cukru 6 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki żelatyny 1 szkl. śmietany kremówki 1/2 tabliczki białej czekolady

  • Niezawodne ciasta

    Bardzo smaczne i niezwykle proste w przygotowaniu. Te ciasta zawsze się udają.

  • ..., by mus nieco stężał. Śmietankę ubij na sztywno, dodaj tężejący mus, delikatnie wymieszaj. Masę przełóż do rękawa cukierniczego i wypełnij nim biszkoptowe muszelki. Przygotowanie: 40 minut. Sztuka...

  • Składniki na 12 porcji: 4 jajka 12 dag mąki tortowej 12 dag cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Do przełożenia: ½ l śmietanki kremówki 30 proc. 4 łyżki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny 6 dużych brzoskwiń

  • Owocowy raj

    Czas na papierówki, czereśnie, jagody. Rozkoszujmy się smakiem ciasta z owocami, na które tak długo czekaliśmy.

  • Słodka niespodzianka

    Galaretka dodana do ciasta to żadna nowina. Ale wypieki z kisielem to już kulinarna ciekawostka.

  • .... Po wyjęciu ciasto powinno być miękkie. Przygotuj deskę i czysty papier do pieczenia wielkości placka biszkoptowego. Upieczony placek czekoladowy odstaw na kilka minut, aby ostygł. Oprósz go kakao(...). Na jednej krawędzi śmietany rozłóż maliny wzdłuż całego ciasta. Za pomocą papieru do pieczenia zwiń je i wstaw do lodówki. Przed podaniem lekko oprósz roladę kakao. Czas przygotowania: 60 minut...

  • Kolorowe torty

    ...jabłek. Częścią odłożonego kremu posmaruj także boki ciasta. Ostatnią porcją kremu nadziej szprycę i udekoruj ciasto kremowymi gwiazdkami. 3. Tabliczkę czekolady zetrzyj na tarce i posyp nią gotowe...

  • .... Udekoruj wisienkami i schłódź. Zamiast ajerkoniakiem esy floresy na wierzchu ciasta możesz zrobić z rozpuszczonej ciemnej czekolady lub gotowej polewy. Efekt będzie jeszcze lepszy!

  • Rolada - biszkopt na okrągło

    Sztuka rolowania Główne składniki Podstawowymi składnikami ciasta biszkoptowego są: jaja, mąka pszenna (najlepsza tortowa) oraz cukier (najlepiej puder). Ponieważ w trakcie ubijania piany z białek(...) ciasto biszkoptowe wykładamy na ściereczkę potrzepaną cukrem (spód ciasta się do niej nie przyklei) i od razu zwijamy w rulon (zimne ciasto połamie się w trakcie rolowania). Gdy ostygnie, rozwijamy...