• Informacje na temat:

    ciasta na podluznych biszkoptach

Artykuły na temat: ciasta na podluznych biszkoptach
  • ...truskawkowo-jogurtową. Spód i bok tortownicy wykładam biszkoptami.Nakładam krem. Wierzch ciasta wygładzam łyżką. 3. Odłożone truskawki kroję na kawałki. Układam na cieście. Wstawiam do lodówki na 2 godziny. Galaretkę rozpuszczam w 1 i 1/2 szklanki wrzątku, studzę, potem wylewam na wierzch ciasta. Schładzam dalej jeszcze przez 3 godziny.

  • ...ciasta przełóż kremem oraz owocami. Schładzaj 2 godziny. Wierzch oprósz kakao. Kakao możesz wymieszać z drobno zmieloną kawą. Przygotowanie ok. 80 min 1 porcja zawiera ok. 450 kcal.

  • Składniki na 12 porcji: Ciasto: 4 jajka, 6 łyżek cukru, 10 dag mąki krupczatki, 4 łyżki mąki ziemniaczanej, skórka z 1/2 cytryny, mąka do poprószenia ciasta, Nadzienie: 4 żółtka, 15 dag cukru pudru, 1/2 kg tłustego twarogu, 2 cukry waniliowe, 1,5 opakowania kremówki, 30 dag porzeczek...

  • ...dżemem, przykryj środkowym ciastem. Rozsmaruj masę śmietanowo-owocową, przykryj trzecim krążkiem ciasta. Wierzch i boki posmaruj resztą śmietany, posyp owocami. Płatki migdałowe upraż na złoty kolor na...

  • .... Formę wysmaruj olejem, wyłóż folią spożywczą i ponownie włóż do niej ciasto. Czerwone i zielone kulki winogron poodrywaj z gałązek, umyj, osusz i poprzekrawaj na połówki. Nie wyjmując ciasta...

  • Składniki na 10 porcji: Na biszkopt: 4 jajka, 100 g cukru, 1 opakowanie cukru wanilinowego, 100 g mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Ponadto: 300 g czarnych porzeczek, 4 łyżki cukru, 7 łyżeczek żelatyny, 120 g jogurtu naturalnego, 400 g śmie tanki kremówki 30 proc., ½ opakowania galaretki z czarnej porzeczki.

  • ...suche składniki, wymieszaj. 2. Podłużną formę (keksówkę) posmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą lub wyłóż papierem. Wlej 1/3 ciasta, rozłóż połowę batoników. Na to wylej 1/3 ciasta, rozłóż pozostałe...

  • .... Podłużną foremkę posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą. Wlej ciasto. Piecz ok. 45 min w temp. 190°C. Ciemny biszkopt: ubij białka na sztywno z cukrem. Dodaj pozostałe składniki ciasta, wymieszaj(...) paski, ale najpierw ciemny, potem jasny, ciemny. Pokryj je kremem. Wierzch i boki ciasta posmaruj resztą kremu, udekoruj. Wstaw do lodówki, aby zastygło. Wszystkie łasuchy czekają na nie z wielką...

  • Ciasto "Piękny Cygan" z czekoladą i makiem

    ..., kakao i jogurt. Podgrzewam chwilę, mieszając. 5. Galaretki przygotowuję wg przepisu na opakowaniu. Układam warstwy ciasta: spód makowo-orzechowy, połowa kremu, tężejące galaretki, biszkopty, druga...

  • Ciasta z truskawkami

    ...truskawkowym, przykryć drugim plackiem. Odstawić do stężenia. 3. Ubić śmietanę kremówkę, obficie nałożyć na wierzch ciasta, udekorować wiórkami białej czekolady, truskawkami i listkami mięty. Sernik(...). Ciasto wstawić na 30 minut do lodówki. Konfiturę podgrzać. Zdjąć obręcz tortownicy. Na wierzchu ciasta ułożyć truskawki, polać je konfiturą. Truskawkowe tiramisu Składniki na 12 porcji: 12

Przepisy na temat: ciasta na podluznych biszkoptach
  • Pyszności z serka mascarpone

    ...konfiturą. Dolny blat włożyć do okrągłej formy do pieczenia ciasta, zamknąć obręcz. Na cieście ułożyć maliny. Mascarpone, twarożek, 50 g cukru, cukier waniliowy i 2-3 łyżki śmietany wyrobić na gładką masę...

  • Pachnąca rolada

    Składniki: 6 jajek 20 dag cukru 1 cukier waniliowy 17 dag mąki pszennej 5 dag mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 op. błyskawicznego kremu karpatkowego 1 łyżka kakao 1/2 szkl. soku jabłkowego 50 ml rumu pokruszone herbatniki do posypania ciasta Przygotowanie: 1. Żółtka utrzyj z cukrami. Wsyp obie mąki połączone z proszkiem. Dodaj ubite białka...

  • Mandarynkowa fantazja

    Te słoneczne, orzeźwiające delicje to recepta na przedwiosenną chandrę. Poprawiają humor lepiej niż jakiekolwiek pastylki!

  • Tiramisu

    Polecamy przepis na pyszne, domowe tiramisu.