• Informacje na temat:

    ciasta na zimno herbatnik

Artykuły na temat: ciasta na zimno herbatnik
  • Skład na 12 porcji: ● 1 kg twarogu trzykrotnie mielonego ● 200 g herbatników np. petit beurre ● 100 g masła ● 3 łyżki cukru pudru ● 2 galaretki owocowe w jasnym kolorze, np. morelowe, cytrynowe itp. ● 1 galaretka truskawkowa ● 500 g truskawek.

  • Cytrynowy sernik na zimno

    Składniki na 12 porcji: Ciasto: • 20 dag herbatników • 8 dag masła Masa: • 50 dag twarogu sernikowego • 30 dag serka homogenizowanego • 15 dag śmietany 30 proc. • 15 dag cukru pudru • 3 łyżki żelatyny • 2 cytryny • galaretka cytrynowa...

  • Przygotowanie: Herbatniki zetrzyj lub pokrusz drobno przy pomocy wałka do ciasta. Wsyp je do miski i dodaj miękkie masło. Wszystkie składniki zagnieć. Masę dociśnij do dna szerszego naczynia tak, aby powstała wyższa krawędź. Utrzyj krem z miękkiego masła i cukru. Dodaj roztopioną czekoladę i likier kokosowy. Pod koniec ostrożnie wmieszaj dobrze ubitą śmietanę...

  • W innej wersji możesz np. zrobić spód do sernika, układając w formie, obok siebie, zwykłe herbatniki. Przygotowanie: Twaróg utrzyj z żółtkami, stopniowo dodając cukier puder, miękkie masło i rum. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody, aby spęczniała. Po chwili rozpuść w ciepłej wodzie, lekko podgrzej i przestudź. Galaretkę przygotuj według instrukcji na opakowaniu, wymieszaj...

  • ...1. Herbatniki maślane rozdrobnij w blenderze albo rozkrusz wałkiem do ciasta. Dodaj do tego mniej niż pół kostki miękkiego masła lub margaryny. Wymieszaj...

  • Kolorowe ciasta

    Sernik na zimno z galaretkami Składniki na 10-12 porcji: 3 różnokolorowe galaretki, np. agrestowa, truskawkowa lub pomarańczowa, 300 ml mleka, 3 łyżki żelatyny, 35 dag serka homogenizowanego waniliowego, 350 ml śmietanki kremówki 30 proc., 1/2 szklanki cukru pudru, 1 opakowanie herbatników typu petit beurre lub okrągłych biszkoptów. Każdą galaretkę rozpuść w 350 ml wody. Gdy przestygnie...

  • Skład na 12 porcji: 125 g margaryny Kasia, 300 g pokruszonych herbatników lub biszkoptów, 1 tabliczka mlecznej czekolady, 3 tabliczki białej czekolady, 600 ml śmietanki 36%, 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżki żelatyny, wiórki z mlecznej czekolady.

  • ...: 17 dag herbatników typu petit beure, 2 łyżeczki cukru pudru, 7 dag masła. Krem: 4 białka, 7 dag cukru pudru, 10 dag uprażonych płatków migdałowych, 20 dag mrożonych wiśni (w sezonie świeżych), masło do formy, kilka wiśni do dekoracji. Przygotowanie: masło stop, lekko ostudź, herbatniki pokrusz, następnie zmiksuj je z cukrem pudrem oraz masłem. Formę do tart posmaruj masłem...

  • Ciasta bez pieczenia

    W charakterze "ciasta" wystąpiły dziś pokruszone ciasteczka.

  • Truskawkowy sernik na zimno

    Pomysl zaczerpnelam z jednego polskiego blogowiska kulinarnego, od Angie. Zmodyfikowalam go jednak nieco, uzupelnilam i hm pozostaje goraco polecic to niezwykle letnie ciasto! Spod: 200 g herbatnikow z czekolada u mnie Granola, z gorzka czekolada 70 g wloskich orzechow 60 g masla To razem miksujemy wi wykladamy na tortownice 22 cm srednicy. Ja uprzednio wylozylam spod tortownicy folia...

Przepisy na temat: ciasta na zimno herbatnik
  • Śmietanowiec na herbatnikach

    Składniki: 20 dag herbatników maślanych 1/2 kostki margaryny 4 szkl. śmietany kremówki 2 op. cukru waniliowego 3-4 łyżki cukru pudru 6-7 łyżeczek żelatyny 50 dag malin 1 op. cukru(...) oraz cukrem pudrem. Żelatynę rozpuść podgrzewając, ostrożnie połącz z bitą śmietaną. Wylej na spód z herbatników. Schładzaj 4 godziny. Maliny gotuj z cukrem żelującym 3-4 minuty. Zimną masę owocową...

  • Sernik na zimno

    Składniki: Ciasto: 20 dag herbatników 8 dag masła Masa: 50 dag twarogu sernikowego 30 dag serka homogenizowanego 15 dag śmietany 30 proc. 15 dag cukru pudru 3 łyżki żelatyny 2 cytryny galaretka cytrynowa Przygotowanie: 1 Herbatniki pokrusz, wymieszaj ze stopionym masłem. Ciastem wylep tortownicę, schłodź. Galaretki oddzielnie rozpuść, schłodź. Twaróg zmiksuj z serkiem homogenizowanym...

  • Pyszny sernik

    Ciasta na zimno, niewymagające pieczenia to idealne rozwiązanie dla zabieganych oraz początkujących kucharzy. Podpowiadamy, jak zrobić pyszny sernik za zimno. Jego przygotowanie zajmie zaledwie 30 minut, choć warto pamiętać, że zanim go podamy gościom, powinniśmy chłodzić ciasto przez ok. 120 minut.

  • Czekoladowa chmurka

    Sposób przygotowania 1. Czekoladę do dekoracji włóż do zamrażarki. Przygotuj spód: herbatniki przełóż do woreczka foliowego i kilkakrotnie przesuń po nim wałkiem do ciasta. Masło rozpuść, gdy przestygnie, połącz z ciasteczkami. Masą wyłóż tortownicę, wstaw do lodówki, by dobrze stężała.  2. Masa: żelatynę rozpuść w ciepłej kawie. Twaróg przepuść trzykrotnie przez maszynkę, połącz z ricottą...