• Informacje na temat:

    ciasta smazone na patelni

Artykuły na temat: ciasta smazone na patelni
  • ...odstawiam na 10 minut. W tym czasie ze śliwek usuwam pestki i owoce kroję na ćwiartki. Patelnię o średnicy 24 cm smaruję olejem. Na dnie układam śliwki i zalewam ciastem. Smażę pod przykryciem na bardzo małym ogniu ok. 10 minut. Jeśli w przykrywce patelni jest dziurka, zatykam ją folią spożywczą, żeby powietrze nie uciekało. Gdy góra ciasta się zetnie, odwracam placek i dosmażam z drugiej strony...

  • Pizza z patelni

    Składniki na ciasto: 15 dag mąki, 100 ml wody, łyżka oliwy z oliwek, po płaskiej łyżeczce: oregano i bazylii, czosnek granulowany, szczypta soli. Dodatki: 3 plasterki salami, 3 plasterki sera mozzarella, koncentrat pomidorowy, odrobina suszonej bazylii i oregano, patelnia o śr. ok. 30 cm.

  • Pizza z patelni

    .... Pomidor pokrój w plastry. Ser pokrój w kostkę. W miseczce wymieszaj koncentrat pomidorowy, ketchup, wodę, sól i zioła.  2. Ciasto rozwałkuj na 2 okrągłe placki. Patelnię rozgrzej i przełóż do niej...

  • Smażone sajgonki na ostro

    ....  3. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Wyłożyć mielone mięso, smażyć 6 minut, ciągle mieszając. Dodać cebulę, paprykę, orzeszki, smażyć jeszcze 2 minuty. Doprawić solą i 1/2 łyżki sosu chili. Odcedzony makaron pokroić na kawałki, dodać do mięsa i warzyw, wymieszać.  4. Rozmrożone płaty ciasta do spring rollsów napełnić nadzieniem, zawijać jak krokiety (wyjdzie 16 sztuk).  5. Olej mocno rozgrzać...

  • Pizza z patelni

    ...w plastry. Ser pokrój w kostkę. W miseczce wymieszaj koncentrat pomidorowy, ketchup, wodę, sól i zioła. Ciasto rozwałkuj na 2 okrągłe placki. Patelnię rozgrzej i przełóż do niej placek. Smaż ok. 3 minuty...

  • ...wanilinowy oraz cynamon, wymieszaj. Dodaj ubite białka, delikatnie wymieszaj na jednolitą masę. 2. Z ciasta wilgotnymi dłońmi uformuj kulkę, delikatnie oprósz mąką a następnie spłaszcz. W ten sam sposób przygotuj placuszki z pozostałego ciasta. Na patelni rozgrzej olej, włóż placuszki. Smaż z obu stron na złoty kolor. Usmażone serniczki ułóż na papierowym ręczniku kuchennym, by osączyć je z nadmiaru...

  • Sposób przygotowania: 1.Truskawki płuczę, usuwam szypułki. Kilka kroję w plasterki, a resztę miksuję. Mus przekładam do garnka. Dodaję cukier żelujący. Gotuję dżem wg przepisu na opakowaniu cukru. 2.Żółtka ucieram z cukrem. Białka ubijam, łączę z żółtkami. Do masy przesiewam mąkę z proszkiem, mieszam. 3.Rozgrzewam patelnię z teflonu. Nakładam porcje ciasta...

  • ...małym ogniu na suchej patelni po 8-10 min z każdej strony. Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1 zł.

  • ...1. Filety oprósz solą i pieprzem, każdy podziel na dwie części. Z mąki, proszku do pieczenia, mleka i jajka zrób gęste ciasto naleśnikowe. 2. Na głębokiej patelni rozgrzej tyle oleju, by śledzie smażyły się w głębokim tłuszczu. Zanurzaj je w cieście i smaż na złoty kolor. Osączaj na papierowym ręczniku. Podawaj z ulubioną surówką.

  • Prosto z patelni

    Przedstawiamy proste w przygotowaniu, szybkie i niezwykle apetyczne: dania z patelni!

Zdjęcia na temat: ciasta smazone na patelni
Przepisy na temat: ciasta smazone na patelni
  • Serniczki z patelni

    ...z cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Dodaj do sera, dobrze wymieszaj. Maliny oprósz mąką ziemniaczaną i delikatnie domieszaj do ciasta na serniczki.  3. Z ciasta uformuj, najlepiej rękami oprószonymi mąką, niewielkie, okrągłe placuszki. Rozgrzej tłuszcz na patelni , kładź po kilka placuszków. Po 2-3 minutach, gdy się już zrumienią, przełóż je na drugą stronę, smaż kolejne 2-3 minuty...

  • Bukiet z… patelni

    Jeśli jeszcze nie jadłeś, koniecznie spróbuj

  • Smażone pierożki

    Ulubione ciasto na pierogi (może być opakowanie cienkiego ciasta do pierożków wonton – większość hipermarketów i sklepów z asortymentem azjatyckim, ok. 7-8 zł lub zwykłe ciasto na pierogi – pierożki wtedy najpierw ugotujesz, a później obsmażysz) Sposób przygotowania 1. Mięso pokrój lub zmiel. Na patelni na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę, dodaj starte lub posiekane pieczarki...

  • Warzywa smażone w cieście

    ...cedzakową i osącz na papierowym ręczniku.  Krążki cukiniowe Sposób przygotowania 1. Migdały zrumień na suchej patelni, mieszając, przestudź. Potem zmiel je w młynku do orzechów. Cukinie umyj...

  • Warzywne ciasto

    ...serową. Lekko przemieszaj widelcem. Sernik piecz ok. 50 minut w temperaturze 175 st. C.  Rolada szpinakowa Sposób przygotowania Na mocno rozgrzaną patelnię wrzuć nierozmrożony szpinak...

  • Świąteczne ciasta

    .... Dodaj sok z cytryny i wymieszaj. Na patelnię wlej wodę, wsyp cukier i podgrzewaj, aż zbrązowieje. Dodaj masło, jabłka i smaż 10 minut. Wsyp rodzynki i wymieszaj.  2. Ciasto podziel na dwie części. Jedną rozwałkuj i wylep nią natłuszczoną formę. Wyłóż jabłka. Drugą część ciasta podziel na 2 części. Jedną rozwałkuj, potnij na paski i ułóż na wierzchu, robiąc kratkę. Resztę ciasta rozwałkuj, wytnij...

  • Przysmaki z ciasta francuskiego

    ...1. Filet skrop sokiem z cytryny, posól, popieprz i odstaw na godzinę w chłodne miejsce.  2. Na patelni rozpuść łyżkę masła, dodaj posiekany czosnek. Dodaj umyty szpinak, zamieszaj, przesmaż. Skrop sokiem(...) kolor.  Paszteciki z pieczarkami i rumianą cebulką Sposób przygotowania 1. Na patelni rozgrzej łyżkę masła, wrzuć drobno posiekaną cebulę. Gdy się ładnie zrumieni, dodaj drobno pokrojone...

  • Słone ciasto z fetą i bakłażanem

    Zwykle nie znamy zbyt wiele sposobów na wykorzystanie bakłażana. Grillujemy go, pieczemy albo faszerujemy. A jest to także fantastyczny dodatek do ciasta, pełnego ziół i wzbogaconego serami(...). Witaminy C, A i witaminy z grupy B warzywo zawiera w niewielkich ilościach. Do przygotowania wytrawnego ciasta potrzebujemy: 400 g małych bakłażanów, 200 g fety, 150 g mąki, 3 jajka, 120 ml śmietanki...

  • Żurawinowe ciasto z kurczakiem

    Przygotowanie: 1. Piersi kurczaka myjemy i kroimy w cienkie paski, następnie na patelni rozgrzewamy masło i przez ok. 3 minuty smażymy kurczaka. Cebulę siekamy w drobną kostkę i dodajemy do kurczaka, podsmażamy przez chwilę. Następnie dodajemy łyżkę mąki i dokładnie mieszamy. 2. Dodajemy musztardę i śmietanę i do wszystkich składników wlewamy bulion. Kiedy sos będzie miał gęstą konsystencję...

  • Minitarty z ciasta francuskiego

    Składniki: 450 g dowolnych grzybów 200 g mielonej wołowiny opakowanie ciasta francuskiego jajko, roztrzepane łyżka oleju 2 młode cebulki, posiekane 50 g masła łyżeczka listków świeżego tymianku 1/4 szklanki śmietany sól, pieprz Przygotowanie: 1. Rozmroź ciasto. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Wyłóż blachę papierem do pieczenia. Z ciasta wykrój osiem kół o śr. 12