• Informacje na temat:

    ciasta ucierane z mrożonymi truskawkami

Artykuły na temat: ciasta ucierane z mrożonymi truskawkami
  • Ciasta z budyniem

    ...kremem budyniowym. Wierzch ciasta posmarować lukrem. Wstawić na godzinę do lodówki. Schłodzoną kremówkę pociąć na 6 porcji. Udekorować pistacjami i plasterkami cytryny. Torcik serowy z truskawkami(...)Waniliowa kremówka z lukrem Składniki na 6 porcji: 6 płatów mrożonego francuskiego ciasta (po ok. 4,5 dag każdy), 400 ml + 5 łyżek mleka, 1 torebka budyniu waniliowego, 3 łyżki cukru, 3 łyżki...

  • ...gładkie ciasto. Ew. przypraw do smaku solą. 2. Z ciasta uformuj wałek, pokrój go na ukośne kawałki. W garnku zagotuj wodę ze szczyptą soli. Wrzuć kluski, gotuj, aż wypłyną. Wyjmij łyżką cedzakową...

  • Naleśniki na słodko

    Ciasto naleśnikowe powinno odpocząć, odstawmy je na 20-30 minut, żeby mąka napęczniała. Dzięki temu ciasto będzie aksamitne, a naleśniki gładkie. Zamiast mleka można do ciasta zastosować piwo, a wodę zwykłą zastąpić gazowaną. Żeby uniknąć smarowania patelni tłuszczem, do ciasta dodaję dwie łyżki stopionego i ostudzonego masła albo oleju. Waniliowe z bakaliami i cytrusami Składniki na...

  • Wyniki testów blenderów firmy Philips

    ...dzieci, toteż  z powodu dużej ilości składników pomogłam sobie wysoką misą do ucierania ciasta, ale napoje z mniejszych  ilości składników, dla dzieciaków (np. bananowy: 2 banany, szklanka mleka...

  • Słodkości od serca

    ...koniec dodaj cukier puder. Odłóż odrobinę śmietany do dekoracji (najlepiej wstaw ją do lodówki), resztę połącz z truskawkami oraz żelatyną. Gotową masę wylej na blachę (wcześniej wyłóż ją aluminiową(...). Możesz dodać do ciasta także zmieloną gałkę muszkatołową. Ciasto wyrabiaj dłońmi - powinno być gładkie. Następnie rozwałkuj je partiami na bardzo cienkie placki. 2. Przygotuj dwie foremki...

Przepisy na temat: ciasta ucierane z mrożonymi truskawkami
  • Kluski z sosem owocowym

    ...wymieszaj na gładkie ciasto. Ew. przypraw do smaku solą. 2. Z ciasta uformuj wałek, pokrój go na kawałki. W garnku zagotuj wodę ze szczyptą soli. Wrzuć kluski, gotuj, aż wypłyną. Wyjmij łyżką cedzakową...