• Informacje na temat:

    ciastka migdałowe białka

Artykuły na temat: ciastka migdałowe białka
  • Ciastka migdałowo-wiśniowe z czekoladą

    Te ciastka zachwycą twoich gości. Zrobisz je w niewiele ponad godzinę.

  • 30 dag mąki pszennej • 20 dag masła • 10 dag cukru • 2 jajka • szczypta soli • 20 dag migdałów • 6 łyżek cukru pudru

  • Składniki na ok. 30 sztuk: 25 dag cukru pudru, 3 białka, szczypta soli, 1 op. cukru waniliowego, 2 łyżeczki mielonego cynamonu, 40–50 dag mielonych migdałów (ze skórką), 15 dag konfitury malinowej.

  • DOBRA RADA Pieczenie ciastek bezowych jest dla Ciebie zbyt pracochłonne? Kopczyki z bitej śmietany z musem truskawkowym ułóż np. na dużych, okrągłych herbatnikach. Składniki na 14 porcji: białka z 5 jajek, 15 dag cukru kryształu, łyżka soku z cytryny, 6 łyżek zmielonych migdałów, 4,5 łyżki cukru pudru. Krem: 250 ml śmietany kremówki, torebka cukru waniliowego, 20 dag truskawek.

  • ...1. Schłodzone masło pokrój na kawałki. Dodaj cukier puder, cukier waniliowy, żółtka, przesianą mąkę i zmielone migdały. Wlej kilka kropli olejku migdałowego. 2. Przygotowane składniki posiekaj, a potem szybko zagnieć gładkie kruche ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń ją folią spożywczą i odłóż do lodówki na minimum 60 minut. Jeśli chcesz przyspieszyć proces schładzania (ciepłe ciasto będzie się...

  • Składniki na 4 porcje: 75 dag mielonego tłustego twarogu, 15 dag jagód (mogą być mrożone), 4 jajka, 50 ml likieru migdałowego, 8 dag miękkiego masła, 10 dag + 1 łyżka cukru, sól, 1 torebka cukru waniliowego, 5 łyżek mąki ziemniaczanej, 5 dag kruchych ciasteczek migdałowych, 1-2 łyżki konfitury morelowej, tłuszcz do posmarowania formy.

  • Przygotowanie: Białko jajka wlej do miseczki. Dodaj cukier puder, lekko ubij widelcem. Wisienki pokrój na kawałeczki. Wsyp do miseczki z białkiem. Dodaj płatki migdałowe. Dobrze(...) masę. Ciastka wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160ºC. Piecz około 20 minut. 3Kiedy ciastka wystygną, ostrożnie wyjmij je z foremek, usuń pergamin. Każde ciastko odwróć. Czekoladę połam...

  • ..., a następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Białka ubij na sztywną pianę. Delikatnie domieszaj do ciasta. Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie cienko rozsmaruj przygotowane ciasto. 2 Śliwki umyj, wytrzyj do sucha. Owoce rozetnij i usuń pestki. Połówki śliwek ułóż na cieście. Przygotuj kruszonkę: ciasteczka migdałowe pokrusz w malakserze. Okruszki wymieszaj z cynamonem i brązowym cukrem. Dodaj...

  • Migdałowa moc zdrowia

    ...się elastyczna, a to sprawia, że jest mniej podatna na rozstępy. Dodatkowo, migdały są bardzo dobrym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zawierają ponadto dużo wapnia, który stanowi ok. 20% ich masy(...) i zębów oraz potas, który odpowiedzialny jest za prawidłową pracę serca, usuwanie produktów przemiany materii oraz zaopatrywanie mózgu w tlen. Migdałowe śniadanie - Warto wzbogacić swoją codzienną...

  • Składniki na 16 porcji: 25 dag mielonego twarogu, 4 łyżki likieru migdałowego, 1 puszka moreli, 2 jajka, 4 łyżki cukru, 5 łyżek mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2/3 szkl. śmietany kremówki, 10 dag cukru pudru, 6 łyżeczek żelatyny, 1/2 szkl. soku pomarańczowego, 2 łyżki galaretki pomarańczowej.

Przepisy na temat: ciastka migdałowe białka
  • Makaroniki  z malinowym  musem i jagodami

    Te ciastka kuszą nie tylko smakiem, ale tez kolorem.

  • Jabłeczniki z żurawinową nutką

    Twaróg dokładnie rozgnieć w misce widelcem.

  • Wyjątkowo smaczne desery

    ...z ciastkami. Włożyć je do lodówki na 2-3 godziny. Piec w temperaturze 170 st. C około 16 minut, najlepiej z termoobiegiem. Wyjąć, wystudzić na blaszce. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, następnie(...) wiśniowego. Przeciwległe rogi ciastek złączyć pośrodku, ścisnąć - skleić. Na środku przykleić wisienkę. Ciastka przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i tylko ciasto posmarować jajkiem...

  • Jesienne desery na ciepło

    ...czekoladę. Do czekolady możesz ew. dodać niepełną łyżeczkę aromatu migdałowego lub likieru amaretto.  4. Masę czekoladową przelej do przygotowanych foremek. Foremki przełóż na gorącą blaszkę i piecz 8 minut, nie otwierając piekarnika. Wyjmij blaszkę, odczekaj parę minut i przełóż na talerzyki, odwracając ciastka do góry dnem. Udekoruj pokruszoną czekoladą, ew. też m Lemon curd z włoską...

  • Pyszności z serka mascarpone

    ...pieczenia, - 50 g mielonych migdałów, - 300 g malin, - 3-4 łyżki likieru migdałowego, - 100 g konfitury malinowej, - 350 g serka Mascarpone, - 300 g twarożku 20 proc. tłuszczu, - 2 opakowania cukru waniliowego, - 450 g śmietany, - 2 łyżki siekanych pistacji, - 6 pomadek marcepanowych, - 1 marcepanowy królik Przygotowanie: Białka z trzema łyżkami zimnej wody i szczyptą soli ubić na sztywną...