• Informacje na temat:

    ciasto biszkoptowe

Artykuły na temat: ciasto biszkoptowe
  • Ciasto biszkoptowe

    Pyszne cytrynowe ciasto z bitą śmietaną.

  • ...ciasto szpatułką. 3. Tortownicę o średnicy 24 cm wysmaruj tłuszczem i wysp bułką tartą. Wlej przygotowane ciasto. Na wierzchu ułóż połówki śliwek (skórkami do dołu) lekko wciskając je w ciasto. Piecz około 45 minut w temperaturze 180°C. Schłodzone ciasto oprósz obficie cukrem pudrem. Rada: Możesz sama zrobić domowy cukier waniliowy. Do słoika wsyp 2 szklanki cukru, dodaj ziarenka wyskrobane...

  • Przygotowanie: Białka i 30 g cukru ubijamy na sztywną pianę. Miksując, stopniowo dodajemy żółtka i resztę cukru, a pod koniec skórkę z cytryny, cukier waniliowy i przesianą mąkę. Ciasto przelewamy do natłuszczonej i wysypanej mąką brytfanny. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 25 minut w temperaturze 180ºC. Biszkopt wyjmujemy i przekrawamy. Dolną część...

  • Składniki na 12 porcji: Ciasto: 4 jaja • 4 łyżki mąki • 4 łyżki cukru • 3 łyżeczki kakao • aromat cytrynowy. Krem: opakowanie budyniu waniliowego • 100 g masła • 250 ml mleka.

  • Biszkoptowa szarlotka

    ...cynamonem. 4. Piekarnik rozgrzej do temperatury 170 stopni. Do przygotowanej formy wlej ciasto biszkoptowe. Wrzuć 1-2 łyżki rodzynek. Ułóż posypane cynamonem jabłka. Możesz je lekko powciskać. Formę wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz ciasto około 30 minut. 5. Przed wyjęciem zrób tzw. próbę suchego patyczka. Gotowe ciasto pozostaw na chwilę w formie, a następnie wyjmij i przełóż na talerz. Odstaw do...

  • ...sztywno, pod koniec dodając cukier. Wciąż miksując, dodawaj po jednym żółtku. Na koniec dodaj suche składniki, delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto przelej do prostokątnej formy wyłożonej papierem do(...). Ciasto wstaw do lodówki. Przed podaniem ciasto pokrój w kwadraty a następnie w trójkąty. Udekoruj agrestem i czekoladową posypką. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 30 minut. Sztuka: 260 kilokalorii...

  • ..., powoli, po łyżce wsypuj cukier oraz cukier wanilinowy. Zmniejsz obroty miksera i dodawaj po 1 żółtku. Następnie, łyżka po łyżce, wsypuj suche składniki, mieszając ciasto łopatką. Foremki w kształcie serc lub formę na muffinki posmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą. Wlej ciasto. Piecz 12-15 minut w temp. 175°C. 2. Maliny włóż do rondelka, dodaj 2 łyżki wody, gotuj aż się rozgotują. Przetrzyj przez...

  • ...zimnej wody. Wszystkie składniki zmiksuj na gładkie ciasto. 2. Przygotowane ciasto biszkoptowe przelej do formy w kształcie motyla. Piecz 15-17 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 st. Wyjmij i pozostaw do ostudzenia. Jeśli nie masz specjalnej formy, upiecz ciasto w dużej tortownicy i nożem wytnij kształt motyla. 3. Budyń (słodzony) przygotuj według przepisu podanego na opakowaniu...

  • ...i proszkiem do pieczenia. Przełóż ciasto do tortownicy i piecz w temperaturze 160° C ok. 40 minut. Gdy się upiecze, poczekaj, aż wystygnie i wyjmij. Umyj tortownicę, wysmaruj olejem i wysyp cukrem pudrem. Następnie wyłóż ciasto. Utrzyj miękkie masło z połową cukru pudru, cukrem wanilinowym, sokiem z cytryny i twarogiem. Żółtka ubijaj z resztą cukru w gorącej kąpieli wodnej, aż powstanie gęsta...

  • ...paski. Układam równą warstwę na papierze na blasze, posypuję rodzynkami, budyniem, cynamonem i cukrem. Na owoce ostrożnie wylewam ciasto biszkoptowe. 4 Ciasto piekę 20-30 min w temp. 180°C. Gorące...

Wideo na temat: ciasto biszkoptowe
  • Prosty tort biszkoptowy krok po kroku

    Bartosz Adamski odpadł z programu "MasterChef". Czym się teraz zajmuje? Razem z jurorką programu przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" tort biszkoptowy. Jak upiec takie ciasto?

  • Sposoby na udane ciasta

    Przygotowanie ciasta biszkoptowego, kruchego i drożdżowego potrafi sprawić wiele trudności. W kuchni "Dzień Dobry TVN" blogerka kulinarna Marieta Marecka pokazała i wyjaśniła, jak zrobić idealne ciasta i ciasteczka. Na stole w programie pojawiły się takie wypieki jak: biszkopt, kruche maślane ciasteczka oraz ciasto drożdżowe z bakaliami i lukrem różanym.

  • Wykwintny biszkopt z brzoskwiniami i bitą śmietaną

    Przepis na biszkoptowe ciasto z musem brzoskwiniowym i bitą śmietaną to wyjątkowa propozycja dla wszystkich, którzy cenią sobie proste w przygotowaniu, ale przepyszne desery, które idealnie(...) syropie, a wszystko pokryte zostało wyborną, delikatną ubitą śmietanką. Całość nie tylko smakuje wybornie, ale i wygląda zjawiskowo. Przepis na takie biszkoptowe ciasto z brzoskwiniami i śmietanką to

Przepisy na temat: ciasto biszkoptowe
  • Biszkoptowe owsianki

    Lekkie ciasto z porzeczkami...

  • Biszkoptowa rolada porzeczkowa

    Sposób przygotowania 1. Żółtka utrzyj z połową cukru kryształu. Białka ubij na sztywną pianę z resztą cukru. Połącz masy, delikatnie wmieszaj mąkę z kakao. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz w temp. 180 st. ok. 12 minut. Ciasto przełóż na wilgotną ściereczkę i razem z nią zroluj.  2. Porzeczki opłucz, osącz, odszypułkuj. 150 ml kremówki ubij na sztywno. Wymieszaj z jogurtem...

  • Placek biszkoptowy

    .... 2. Następnie dodaj żółtka oraz powoli mąkę, delikatnie wymieszaj i dodaj olej. Ciasto przełóż na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na nim połóż rabarbar (możesz dodatkowo oprószyć go cukrem drobnym...

  • Ciasta bez pieczenia. Dekoracje z Instagrama

    Ciasto bez pieczenia - prosto, szybko i fotogenicznie! Zastanawiasz się, w czym tkwi sekret ciast bez pieczenia? Otóż ich popularność zależy nie tylko od fenomenalnego smaku, ale też w dużej(...) rozmaite masy, nadzienia, polewy czy owoce. Ponadto nadają chrupkości, kształtu oraz charakteru każdemu deserowi. Kochamy je za ich wdzięk i charyzmę. Herbatniki rządzą! Biszkoptowe marzenie Warto...

  • Rolada biszkoptowa z kiwi

    Sposób przygotowania 1. Jajka rozbij, żółtka oddziel od białek. Białka ubij. Żółtka utrzyj z 2/3 szkl. cukru, dodaj pianę z białek i mąkę z proszkiem. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 20 min w 180 st. Piecz 20 minut. Biszkopt przełóż na ściereczkę i razem z nią ciasno zwiń. Wystudź.  2. Kiwi obierz, pokrój na kawałki, gotuj 5 minut. Zmiksuj, przetrzyj. W gorącym musie...

  • Rolada biszkoptowa

    ...desce rozłóż lnianą ścierkę, posyp ją przesianym cukrem pudrem. Formę ułóż do góry dnem, wyłóż ciasto na ścierkę, usuń papier. Zwiń je wraz ze ścierką w roladę wzdłuż dłuższego boku, odstaw do...

  • Ciasto z jabłkami Siostry Anastazji

    Zobacz przepis Siostry Anastazji na ciasto z jabłkami w biszkopcie z polewą czekoladową.

  • Rolada biszkoptowa z kremem

    .... Piecz przez 15 minut w 170 ºC do lekkiego zrumienienia. 3. Na upieczone, gorące ciasto połóż kuchenną ściereczkę i zwiń z nią ciasto w roladę, odrywając jednocześnie papier (ściereczka zostaje w środku). 4. Gdy ciasto ostygnie, zrób krem. Śmietankę wlej do miski, dodaj cukier puder i śmietan-fixy. Ubij na sztywno. Dodaj krem krówkowy, miksuj jeszcze chwilę. Następnie rozwiń ciasto, usuń...

  • Sernik na biszkoptowym spodzie

    Sposób przygotowania 1. Białka ubij, dodaj żółtka, cukier,mąkę. Ubijaj około 15 minut.Wylej do formy, piecz 20 minut w temperaturze 180°C. 2. Sok z pomarańczy zagotuj z cukrem, dodaj rozpuszczoną żelatynę, rozpuść. Przecedź. Schłodź.Galaretki rozpuść w dwóch szklankach wody, ostudź, wymieszaj z serkiem i mandarynką. Wyłóż na ciasto.Schłodź, udekoruj.

  • Biszkoptowa rolada porzeczkowa

    ..., delikatnie wmieszaj mąkę z kakao. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz w temp. 180 st. ok. 12 minut. Ciasto przełóż na wilgotną ściereczkę i razem z nią zroluj. 2. Porzeczki opłucz, osącz(...) do przygotowanego kremu. 3. Wystudzone ciasto rozwiń, posmaruj kremem. Rozłóż porzeczki. Biszkopt ponownie zroluj i owiń w folię spożywczą. Odstaw do lodówki do stężenia. W tym czasie białą polewę...

Dyskusje na temat: ciasto biszkoptowe
  • wykorzystanie reszty biszkoptowego ciasta

    witam, mam do Was pytanie: wczoraj pieklam biszkoptowe ciasto do tortu i zostal mi jeden blat. macie pomysl jak mozna go wykorzystac, ale nie przekladajac kremem ? z gory dziekuje i pozdrawiam :))

  • Re: Ciasto biszkoptowe

    wyglada na zakalec i niem kremu śmietanowo-cytrynowego,czy to ciasto z przepisu??

  • Re: Pękające ciasto

    Nie jest to śmieszne, gdyż to prawda. Moje pierwsze ciasto to nie był jakiś skomplikowany wypiek, było to po prostu babka typu zamieszaj i upiecz. Dlaczego nie potraficie w to uwierzyć? Na YouTube można zobaczyć jedenastolatka pokazującego jak zrobić ciasto biszkoptowe. Film bardzo amatorski, ale jest.

  • Re: Ciasto biszkoptowe

    Przepis dla mnie podejrzany. Na pewno nie jest przepis na biszkopt. Wyjdzie raczej gniot ( zdjęcie to biszkopt z zakalcem ). Krem też do bani. Szkoda produktów i roboty.

  • Re: Ciasto nalesnikowe twarde.

    http://smaker.pl/przepisy/ostatnio-dodane/przepis/nalesniki-biszkoptowe,28174 Proponuje spróbować biszkoptowych naleśników- są naprawdę mięciutkie:))

  • Re: Śladami słynnych polskich wypieków

    Ciasto biszkoptowe na żółtkach? Co to za slang?

  • poszukuje przepis na ciasto ze slonecznikiem!

    Jadlam pyszne ciesto biszkoptowe , przekladane masa z mleka z puszki (gotowanego) , wymieszanego z roztopionym na masle slonecznikiem! Rewelacja! Jesli ktos moze mi pomodz i poslac ten przepis to bede bardzo wdzieczna. Dziekuje bardo !

  • Re: Ulubione ciasta Polaków. Ile mają kalorii?

    bzdury leszcze raz bzdury ...jedyne ciasto bezpieczne dla wszystkich to drożdżowe sernik bez kruszonki oraz biszkoptowe...technolog żywienia

  • Re: Pomocy

    Ciasto czekoladowe. Nie biszkoptowe. Bez czekolady, tylko kakao.

  • Re: Mazurek inny niż wszystkie

    Tutaj jest przepis na ciasto biszkoptowe i ono ma niewiele wspólnego z wielkanocnymi mazurkami.Tradycyjne mazurki piecze się z ciasta kruchego.