• Informacje na temat:

    ciasto czekoladowe mleko kokosowe

Artykuły na temat: ciasto czekoladowe mleko kokosowe
  • ...1 Chipsy kokosowe rozsyp na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz 10 minut, aż ładnie się zrumienią. Wiórki kokosowe zrumień na rozgrzanej(...). Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, wymieszaj z sodą oraz 2/3 wiórków kokosowych. Wsyp porcjami do ucieranej masy. Dolej mleko. Całość dobrze wymieszaj mikserem. Na koniec do ciasta dodaj...

  • Składniki na 12 sztuk: 550 g masła, szczypta soli, torebka cukru waniliowego, 600 g cukru, 6 jajek, 300 g mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 50 g kakao, 200 g kwaśnej śmietany, 500 ml mleka, 500 g śmietany kremówki, 125 g kaszy manny, 325 g wiórków kokosowych, 250 g gorzkiej czekolady, 50 g oleju kokosowego, pralinki kokosowe w czekoladzie do dekoracji...

  • Ciasto czekoladowe

    Ciasto bezglutenowe.

  • ...wraz z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsypywać do ucieranej masy. Wlać mleko, przemieszać. 3. Do jednej trzeciej ciasta dodać wiórki kokosowe, przemieszać. Pozostałe ciasto wymieszać z czekoladą i przesianym kakao. Blachę (32x39 cm) posmarować tłuszczem. Na spodzie rozsmarować połowę ciasta czekoladowego. Łyżką rozkładać porcje ciasta kokosowego – tworząc „łatki”. Przykryć pozostałym ciastem...

  • Czekoladowo-kokosowy ucieraniec w łatki

    .... Wlać mleko, przemieszać. 3. Do jednej trzeciej ciasta dodać wiórki kokosowe, przemieszać. Pozostałe ciasto wymieszać z czekoladą i przesianym kakao. Blachę (32x39 cm) posmarować tłuszczem. Na spodzie rozsmarować połowę ciasta czekoladowego. Łyżką rozkładać porcje ciasta kokosowego - tworząc "łatki". Przykryć pozostałym ciastem czekoladowym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175

  • Składniki: 800 ml mleka, 2 łyżki budyniu waniliowego, 75 g cukru + 3 łyżki l 3 jajka, 75 g mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 300 g czekolady, 500 g śmietany kremówki, pojemnik kwaśnej śmietany, torebka cukru wanilinowego, 40 g oleju kokosowego,2 śmietan-fixy, 3 łyżki soku z cytryny, 9 bananów...

  • Składniki: 2 szkl. mąki, 3/4 szkl. cukru, 2 jajka, 1 op. cukru waniliow., sól , proszek do pieczenia, soda , 1/2 szkl. oleju, 1 szkl. mleka, bita śmietana, 15 dag wiórków kokosowych, czekoladowe dropsy, pisak i biały lukier...

  • Składniki na 10-12 porcji. Ciasto: 6 jajek, 6 łyżek mąki pszennej, 6 łyżek drobnego cukru, 10 dag drobnych wiórków kokosowych, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: 3 jabłka, 5 dag ryżu, 4 łyżki cukru, 400 ml mleka, 4-5 łyżek jogurtu naturalnego, 5 dag mlecznej czekolady, 10 dag biszkoptów. Do dekoracji: gotowe polewy z gorzkiej i z białej czekolady, białe i ciemne draże czekoladowe.

  • ...55 dag masła, szczypta soli, 1 op. cukru wanilinowego, 60 dag cukru, 6 jajek, 30 dag mąki, 1 torebka proszku do pieczenia, 5 dag kakao, 20 dag gęstej kwaśnej śmietany, 500 ml mleka, 50 dag śmietany kremówki, 12,5 dag kaszy manny, 2,5 dag wiórków kokosa, 25 dag polewy czekoladowej, 5 dag oleju kokosowego, tłuszcz do blachy...

  • Składniki na 20 porcji: 3 tabliczki gorzkiej czekolady, 1 i 1/4 kostki masła, 7 jajek, 1 torebka cukru wanilinowego, szczypta soli l 45 dag cukru, 35 dag mąki, 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia l 6 łyżeczek żelatyny, 75 dag mielonego twarogu, puszka (ok. 40 dag) mleka kokosowego, 1,5 opakowania śmietany kremówki, paczka chipsów kokosowych, 1 granat...

Przepisy na temat: ciasto czekoladowe mleko kokosowe
  • Ciasto czekoladowo-kokosowe

    ...) natłuścić. Nałożyć połowę ciemnego ciasta. Jasne ciasto (z kokosem) nakładać łyżką (tak, aby  były odstępy między porcjami), następnie nałożyć resztę ciemnego ciasta. Piec w 175 st. C ok. 25 minut...

  • Babka kokosowa

    Składniki: Ciasto: 34 dag mąki pszennej 2/3 szklanki mleka 10 dag cukru 5 dag masła po 5 dag wiórków kokosowych i rodzynek 2 dag drożdży 2 żółtka aromat rumowy Polewa czekoladowa: 5 dag mlecznej czekolady po łyżce mleka i margaryny Dodatkowo: tłuszcz do formy wiórki kokosowe Przygotowanie: Przygotuj ciasto: rozkrusz drożdże, dodaj czwartą...

  • Czekoladowa tarta z kaszy gryczanej z truskawkami

    Bez glutenu, rafinowanego cukru i produktów zwierzęcych.

  • Tradycyjne ciasta z Polski

    ...ziemn. ●3-4 łyżki cukru ●jajko lub mleko do smarowania i cukier do posypania Przygotowanie: 1. Szybko zagnieć ciasto. Zawiń w folię, włóż do lodówki na godzinę. Do czereśni dodaj mąkę ziemn(...) ●60 g cukru; owoce: ok. 500 g jeżyn lub malin ●bułka tarta Przygotowanie: 1. Zagnieć szybko ciasto i wstaw je do lodówki na ok. 1,5 godz. Po tym czasie wylep nim blaszkę (25x25 cm), wyłożoną...

  • 6 ciast z ciasta ucieranego (piaskowego)

    Podajemy przepis podstawowy na ciasto ucierane i sześć propozycji wypieków jakie możesz z niego przygotować.

  • Piernikowe kule

    Sposób przygotowania 1. Wszystkie ciastka i ciasta drobno pokrusz, a jeszcze lepiej zmiel w maszynce do mięsa z sitkiem o drobnych oczkach. Okruszki wsyp do miseczki. Zagotuj razem: mleko, masło i kakao. Przestudź je, potem wymieszaj z pokruszonymi ciastami, dżemem i kremem. Dodaj przyprawę do pierników.  2. Wszystkie składniki zagnieć na jednolitą masę . Uformuj z niej zgrabne kulki. Zanim...

  • Pyszne ciasto. Piekę je od wielu lat i ciągle wszystkim smakuje. Ponieważ jednym z głównych składników jest mak, piekę je również na Boże Narodzenie, ponieważ u mnie w domu nie ma wielu amatorów makowca, a mak na święta musi być. Składniki na ciasto : - 9 białek, - 1 1/2 szklanki cukru, - 1 1/2 szklanki maku suchego, - 1 1/2 szklanki wiórek kokosowych, - 1 łyżka proszku do pieczenia, Z białek...

  • Kostki ananasowo-czekoladowe

    ...marcepanowej, - 4 łyżki cukru pudru, - 4 łyżki likieru kokosowego, - 4 łyżki konfitury ananasowej, - 300 g gorzkiej czekolady, - 10 g kandyzowanego mango, - 50 g tłuszczu kokosowego, - łyżka kakao(...). Blachę (32x39 cm) wyłożyć papierem, wylać ciasto i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez ok 12 minut. 100 g ananasa drobno posiekać. Masę marcepanową,cukier puder, likier kokosowy i ananasa...

  • Tofu - niby bez smaku, ale jakie uniwersalne

    ...- Tofu nie ma swojego smaku, więc chłonie to, co mu damy - mówi PAP Life Marta Dymek. Dzięki temu danie możemy serwować na wiele sposobów - w wersji wytrawnej, np. marynując w zakwasie buraczanym, czy na słodko, np. używając go, jako bazy do musu czekoladowego.

  • Nowy krem tortowy Delecta!

    Kremy tortowe do przekładania i dekoracji wypieków w szybki sposób przemienią każdy biszkopt, bezę czy kruche ciasto w dostojny i elegancki deser na specjalną okazję. Dzięki nowemu Kremowi tortowemu o smaku waniliowym Delecta domowe ciasta i desery zamienią się w prawdziwe dzieła sztuki ot tak… prosto z serca!