• Informacje na temat:

    ciasto drożdżowe z ananasem

Artykuły na temat: ciasto drożdżowe z ananasem
  • Placek z ananasem i kruszonką

    ...​Zanim upieczesz placek, do surowego ciasta drożdżowego możesz dodać rodzynki lub inne bakalie, które lubisz.

  • ...mleko z drożdżami i zagnieć ciasto. Przykryj je i odstaw na 30 minut do wyrośnięcia. Stop 170 g masła. Do drugiej miski wsyp resztę mąki, 120 g cukru i wiórki. Wlej masło i rozcieraj składniki palcami na kruszonkę. l Wyrośnięte drożdżowe zagnieć i rozwałkuj. Przełóż do blachy i posyp kruszonką. Piecz 20 minut w temperaturze 175 °C. Żelatynę namocz i odstaw. Ananas pokrój, a zalewę zachowaj...

  • Porcje 20 Przygot. 85 min Cena 0,95 zł Kalorie 246 kcal Z agnieć ciasto, podziel na dwie części. Większą częścią wylep blachę. Nałóż zimne uprażone z kaszą jabłka i pokrojone ananasy. Posyp porzeczkami, pokryj ciastem. Piecz 50 min w 180˚C. Przepis przysłała Justyna Radzbanek z Łodzi...

  • Wymarzone, prosto z pieca!

    Placki drożdżowe albo z ciasta francuskiego. Obłożone tak, jak lubisz...

  • Naleśniki na słodko

    Drożdżowe, zapiekane czy tradycyjne? Albo z bakaliami i owocami?

  • ...1. 200 ml letniej wody, wymieszaj z łyżeczką soli, łyżką oleju, szczyptą cukru i drożdżami. Stopniowo dodawaj mąkę, zagnieć ciasto. Uformuj z niego kulę, zawiń w folię, odłóż do lodówki na 15 min(...), osusz, a następnie przekrój na połówki 3 pomidorki koktajlowe. Wyrośnięte blaty drożdżowe posmaruj sosem pomidorowym z kukurydzą i posyp startym żółtym serem. 4. Na każdej drożdżowej buźce ułóż po...

  • Ciasto: 30 dag mąki, 3 łyżki oleju, 150 ml mleka, 1/4 kostki drożdży, pół łyżeczki cukru, jajko, białko. Nadzienie: 30-35 dag kiszonej kapusty, po pół szklanki rosołu i białego wytrawnego wina, cebula, łyżka masła, 2 ziemniaki, 3-4 plasterki ananasa z puszki, laska kiełbasy, sól, pieprz, 10 dag startego żółtego sera.

  • Tylko odrobina słodyczy

    .... 4. Masę przełóż do wyłożonej pergaminem formy keksowej (wypełnij ją co najwyżej w 2/3). Piecz godzinę w 180° C. Pergamin usuń dopiero, gdy ciasto zupełnie ostygnie. Jeszcze ciepłe posyp cukrem pudrem(...) ciasto, łatwo odstające od ręki. Ciasto wyrabiaj około 10 minut. Ponownie przykryj i zostaw w cieple do wyrośnięcia na 30 min. 3. Następnie ciasto ponownie zagnieć i podziel na 6 porcji. Z każdej uformuj...

  • Zaskakujące odsłony znanych smaków

    ...przygotowaną pizzę włóż do piekarnika i poczekaj aż rozkoszny sos całkowicie stężeje, a ciasto na brzegach stanie się chrupiące. Gdy tylko zasmakujesz kruchego, czekoladowego placka od razu pokochasz jego...

  • Nie martw się o zapas

    ...: kruchego, drożdżowego czy francuskiego (wykorzystaj je maksymalnie w ciągu 2-3 miesięcy). Upieczone ciasta najlepiej przechowywać w temperaturze pokojowej owinięte ściereczką lub w pojemniku. Te...