• Informacje na temat:

    ciasto filo nadziewane

Artykuły na temat: ciasto filo nadziewane
  • Ciasto z legendami

    Nadziewane bitą śmietaną, twarożkiem lub kremem czekoladowym. Serwowane z orzechami włoskimi, rodzynkami bądź innymi bakaliami. Podawane również na słono z farszem mięsnym i grzybowym. Mowa oczywiście o cieście francuskim, które doskonale łączy się z wszelkiego rodzaju dodatkami.

  • Brick nadziewane serem i cukinia

    Danie, ktore mielismy dzis na kolacje. Brick to platy ciasta z maki pszennej i wody. Znane sa w kuchni zydowskiej i srodziemnomorskiej, sa troche podobne do platow Filo. Kupuje sie je w supermarkecie. To danie mozna wykonac tez uzywajac zwyklych cienkich nalesnikow lub nalesnikow ryzowych.   2 cukienie okolo 250 gr starlam na tarce, posolilam gruba sola i odstawilam na godzine. Nastepnie...

  • Mięso i owoce - dobrana para

    ...mrożonego ciasta filo (dostępne są w supermarketach, można je zastąpić mrożonym ciastem francuskim), 2 łyżki stopionego masła, 2-3 jabłka, sól, pieprz, kardamon Przygotowanie: 1. Mrożone płaty ciasta filo lub...