• Informacje na temat:

    ciasto francuskie ser gorgonzola

Artykuły na temat: ciasto francuskie ser gorgonzola
  • Składniki: rolka ciasta francuskiego ● 3-4 średnie gruszki ● 50 g sera gorgonzola ● 50 g orzechów włoskich ● łyżka masła.

  • Składniki na 4 porcje: 3 cebule, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka cukru, 2 łyżki octu balsamicznego, pół łyżeczki soli, pół łyżeczki pieprzu, 1 ciasto francuskie, po 6-8 dag sera brie i gorgonzola, 2 łyżki posiekanego świeżego estragonu.

  • Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego, masło do posmarowania foremek, zioła. Masa serowa, 2 główki czosnku , 20 dag sera ricotta, 10 dag sera gorgonzola, łyżka soku z cytryny l pieprz, sól, oliwa...

  • Składniki: 22 dag ciasta francuskiego, jajko, 2 łyżki śmietany 18-proc., 6 dużych pomidorów, sól, pieprz, tymianek. Pesto: pół pęczka bazylii, gałązka rozmarynu, 1/3 szklanki oliwy, 5 czarnych oliwek, 3 łyżki ziaren słonecznika, 2 ziarna karda monu, ząbek czosnku, 5 dag sera gorgonzola. Przygotowanie: 1. Pesto: składniki zmiksuj, przypraw do smaku solą i pieprzem. 2. Ciasto...

  • Gruszki na cieście francuskim

    Składniki Opakowanie ciasta francuskiego, 3 gruszki, jajko do posmarowania, 10 dag sera gorgonzola, 1/2 szkl. orzechów włoskich, pieprz kolorowy świeżo mielony. Do dekoracji: natka pietruszki.

  • Składniki na 8 porcji: 1 op. (450 g) mrożonego ciasta francuskiego, 2 małe cebule, 20 g masła 20 g mąki, 300 ml mleka, sól, pieprz, 1 jajko, ząbek czosnku, 2 łyżki oleju, 450 g mrożonego szpinaku, mielona gałka muszkatołowa, 100 g pieczarek, 100 g wędzonego filetu z piersi indyka, 100 g sera gorgonzola...

  • Składniki na 9 porcji: ■ rolka ciasta francuskiego ■ 3 gruszki ■ jajko do posmarowania ■ 10 dag sera gorgonzola ■ pół szklanki orzechów włoskich ■ świeżo mielony kolorowy pieprz ■ natka pietruszki.

  • Składniki: 3 cebule, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka cukru, 2 łyżki octu balsamicznego, po pół łyżeczki soli i pieprzu, 1 rolka ciasta francuskiego, 6 dag sera brie, 6 dag sera gorgonzola, 2 łyżki posiekanego estragonu .

  • Księga smaków: Kurki

    ..., odrobinę tłuszczu i białka. Witaminy z grupy B, C, D, E, beta-karoten i minerały występują w kurkach w małych ilościach. Na francuskim cieście Zaskocz gości pysznym daniem! Gotowe ciasto francuskie(...). Kwaśną śmietanę połącz z odrobiną zupy i wlej do garnka. Dopraw i dodaj grzyby z cebulą. Z makaronem W rondlu rozgrzej masło. Wsyp 30 dag kurek i duś je z cebulą, aż woda odparuje. Ser gorgonzola...

  • Królowa roszponka

    ...roszponkę, truskawki, winogrona, ser i orzechy włoskie. Całość polej sosem, a przed podaniem posyp danie chrupiącym boczkiem.  Pierożki z roszponką  Zacznij od rozmrożenia ciasta francuskiego(...) czerwoną. Skrop ją oliwą i przypraw do smaku. A jeśli lubisz sery, zielone listki wymieszaj z pokruszonym serem pleśniowymi gruszką.  Na bogato Listki roszponki, truskawki oraz winogrona umyj i osusz...

Przepisy na temat: ciasto francuskie ser gorgonzola
  • Pora na pora

    ..., dodając do starofrancuskiego przepisu paprykę. Nie wiadomo dlaczego, ale większość kucharzy chcąc popisać się swoim kunsztem, często wybiera pora jako główny składnik potrawy. Nie ma w tym oczywiście(...) ledwo co okrzepł a jego liście są niebieskawo zielone. Takie pory myjemy pod bieżącą wodą, dość długo i starannie. Przycinamy i układamy w nasmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu. Przesypujemy serem...