• Informacje na temat:

    ciasto kruche z masa brzoskwiniowa

Artykuły na temat: ciasto kruche z masa brzoskwiniowa
  • ...1. Masło rozpuścić w rondelku, wystudzić, wymieszać z pokruszonymi herbatnikami, zagnieść jak ciasto, masą wyłożyć boki i dno keksówki wyłożonej folią spożywczą. Wstawić do lodówki na ­godzinę. 2. Owoce odsączyć z syropu. Połowę brzoskwiń pokroić w kostkę, resztę w plasterki...

  • ...śmietanę, ubij. Masę wylej na ciasto. Ułóż połówki brzos kwiń. Piecz 20-30 min w tej samej temp., aż masa się zetnie. Posyp uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi. Przepis przysłała Aleksandra(...), jedno jajko i pięć łyżek cukru wyrób na gładkie ciasto. Uformuj kulę, włóż na godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkuj, wyłóż nim natłuszczoną formę (najlepiej okrągłą). Ponakłuwaj widelcem. Wstaw do...

  • Składniki: porcja kruchego ciasta z 25 dag mąki. Masa: 10 dag kandyzowanej skórki pomarańczowej, 25 dag kon fitury brzoskwiniowej. Dodatkowo: puszka masy kajmakowej, 5 dag białej czekolady, garść orzechów włoskich, masło do formy.

  • Brzoskwiniowy placek z kokosem

    ...pszennej, 1/2 szklanki cukru, 20 dag masła, 5 żółtek oraz wiórków kokosowych szybko zagnieć ciasto. Rozdziel je na dwie części. Z jednej uformuj kulę, zawiń w folię i włóż do zamrażalnika. Drugą(...) masłem. Dodaj 2 całe jajka, sok z cytryny, proszek budyniowy oraz kaszkę. Masę serową rozsmaruj na spodzie z kruchego ciasta. Rozłóż cząstki brzoskwiń (kilka możesz odłożyć do dekoracji). Pozostałe...

  • ...1 Mąkę pszenną posiekaj z zimnym masłem. Zrób w masie wgłębienie. Umieść w nim 1 żółtko, szczyptę proszku do pieczenia, cukier puder oraz śmietanę. 2 Z przygotowanych składników szybko zagnieć ciasto. Uformuj kulę, owiń ją folią spożywczą i odstaw na minimum 30 min do lodówki, aby się schłodziło. 3 Po tym czasie ciasto rozwałkuj na cienki płat. Wyłóż nim tortownicę o średnicy 24 cm. Odetnij...

  • Niezawodne ciasta

    ...z cukrem pudrem. Dodaj zimne twarde masło i posiekaj wszystko szybko ostrym nożem. Następnie dodaj żółtko i śmietanę i szybko zagnieć spójne, ale nie gładkie ciasto (kruche ciasto powinno mieć grudki(...) galaretką. Sernik wstaw do lodówki na 2 godziny. 5. Przed podaniem posyp posiekanymi orzechami pistacjowymi. Ciasto trzymaj w lodówce. Przygotowanie (bez czasu chłodzenia): 30 minut Porcja: 280

  • Składniki na ciasto: 25 dag mąki, 12,5 dag margaryny, 2 żółtka, łyżka śmietany, szczypta soli, cukier waniliowy. Masa serowa: 50 dag sera 3-krotnie mielonego, op. cukru waniliowego, 2 białka, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 25 dag rozmrożonych jeżyn, 2 łyżki zielonej herbaty brzoskwiniowej, cukier zwykły i brązowy...

  • Trzy tarty

    Brzoskwiniowa Składniki na 6-8 porcji: 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego, 5-6 brzoskwiń, 3 łyżki mielonych migdałów, 10 dag konfitury morelowej, 3-4 łyżek brązowego cukru, tłuszcz do formy, mąka do oprószenia stolnicy. Ciasto francuskie rozwinąć, pozostawić w pokojowej temperaturze, aż rozmarznie. Brzoskwinie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Rozciąć, usunąć...

  • Z tęsknoty za latem

    ...porcję żelatyny - z konfiturą morelową. Obie masy odstaw do lodówki. 4. Na placku ułóż lekko zastygłą konfiturę morelową. Wstaw ciasto do lodówki, poczekaj aż masa zastygnie i wtedy nałóż brzoskwinie(...), uformuj z niego kulę, zawiń je w folię i włóż do lodówki na 30 min. Po tym czasie podziel ciasto na dwie części, każdą rozwałkuj na cienki placek i piecz 20 minut na osobnych blachach wyłożonych...

  • Marcepanowa pisanka

    ...i posiekaj nożem, aż powstaną drobne grudki. Zagnieć kruche ciasto. Zawiń w folię i włóż przynajmniej na godzinę do lodówki. Z pergaminu wytnij szablon w kształcie jajka. Wyjmij ciasto z lodówki(...)Składniki: Ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki, 3/4 kostki miękkiej margaryny, 2 żółtka,2 łyżki cukru waniliowego Wierzch 30 dag marcepana, 20 dag dżemu pomarańczowego do przełożenia, różnokolorowe...