• Informacje na temat:

    ciasto marchewkowe z mascarpone w tortownicy

Artykuły na temat: ciasto marchewkowe z mascarpone w tortownicy
  • Składniki na ciasto: 2 szklanki cukru, 2 szklanki mąki tortowej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, łyżeczka cynamonu, 1 płaska malutka łyżeczka soli, 4 jajka, niepełna szklanka oleju, 4 szklanki startej surowej marchewki. Na masę: 2 opakowania serka mascarpone (ok. 500 g), 1/2 kg twarogu na sernik, 6 łyżek cukru pudru (można więcej, wedle uznania).

  • Składniki: 4 marchewki, 10 dag orzechów, 3 jajka, 7 łyżek cukru kryształu, 20 dag mąki, cynamon, soda oczyszcz., 1/2 op. proszku do pieczenia, 100 ml oleju, 50 dag mascarpone, 25 dag twarogu, lukier, cukier puder.

  • Ekspert radzi: Marchewka

    Doświadczona mistrzyni kulinarna, Hanna Szymkiewicz, radzi, jak uzyskać najlepsze ciasto marchewkowe.

  • Składniki• 4 duże jajka • 200 g drobnego cukru • 180 g roztopionego w garnuszku i ostudzonego masła • 300 g mąki pszennej • łyżeczka proszku do pieczenia • 1/2 łyżeczki sody • łyżeczka przyprawy do piernika • 400 g marchwi, obranej i startej na drobnej tarce • 60 g wiórków kokosowych uprażonych na suchej patelni. Krem: • 500 g serka mascarpone • 3 łyżki śmietany 36% • 4 łyżki likieru kokosowego...

Przepisy na temat: ciasto marchewkowe z mascarpone w tortownicy
  • Ciasto marchewkowe z orzechami

    Sposób przygotowania 1. Jajka zmiksuj z olejem. Mąkę przesiej i połącz z cukrem, przyprawą, proszkiem do pieczenia i sodą. Wsyp do jajek i zmiksuj. Dodaj połowę orzechów, marchew i wymieszaj. Masę wlej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 40 minut w temp. 180 st. C.  2. Mascarpone zmiksuj z cukrem. Rozpuść żelatynę, dodaj do serka i cukru, schłodź w lodówce. Ciasto przekrój...