• Informacje na temat:

    ciasto marchewkowe z orzechami i kremem

Artykuły na temat: ciasto marchewkowe z orzechami i kremem
  • ..., wyjmij ją z formy i przekrój poziomo na trzy części. Dolne dwie części posmaruj dżemem i kremem. Nałóż górną część, posmaruj resztą kremu i obsyp tartymi orzechami.

  • Składniki na 10-12 porcji: Na ciasto: 2/3 szklanki mąki, ½ szklanki cukru, po 1 łyżeczce proszku do pieczenia, sody oczyszczonej, cynamonu oraz przyprawy do piernika, ¼ łyżeczki soli, 1/3 szklanki oleju, 2 jajka, 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich, 1 łyżka wiórków kokosowych, ½ szklanki pokrojonego w kostkę jabłka, 1 szklanka startej marchewki (na średnich oczkach). Na polewę i dekorację...

  • ...z łyżeczką cynamonu i sody oczyszczonej oraz proszkiem do pieczenia. 2 Masę jajeczną połącz z marchewką i orzechami. Dodaj mieszankę mączną. Następnie, cały czas mieszając, dolewaj olej. Ciasto marchewkowe wlej do tortownicy. Piecz ok. 50 minut w temp. 160 st. 3 Mascarpone zmiksuj z twarogiem (mielonym) na gładki krem. Dosyp cukier puder do smaku (1/2-3/4 szklanki). 4 Ciasto przekrój na trzy...

  • ...składniki z pozostałych naczyń i zmiksuj. 4. Dodaj startą marchew i bakalie. Całość wymieszaj łyżką. 5. Wstaw ciasto do piekarnika na ok. 50 min. w temp. 180°C. 6. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, przestudź i wymieszaj z serkiem mascarpone. Przekrój ciasto i posmaruj je kremem w środku i na wierzchu. Możesz ozdobić ciasto marchewkami z masy cukrowej lub bakaliami.

  • .... Zagnieć sztywne ciasto i włóż je do lodówki na godzinę. Po wyjęciu z chłodziarki ciasto podziel na pół. Każdą część rozwałkuj na placek o grubości 5 mm. Jednym blatem wyłóż dno brytfanny, wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Posmaruj ciasto dżemem, przyłóż drugi blat i dociśnij. Piecz w nagrzanym piekar- niku w 180°C ok. 30 minut. Po upieczeniu pozostaw placek w formie, aby lekko ostygł...

  • Składniki na 12 porcji: Ciasto: 2 szklanki mąki tortowej • szklanka cukru • 1 i 1/4 szklanki oleju • 4 jaja • 5 marchewek • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • cukier waniliowy • przyprawa do piernika • 2 łyżeczki sody • szczypta soli • 20 dag orzechów włoskich. Krem: 1/2 l śmietany kremówki • 5 łyżek cukru pudru • 2 galaretki cytrynowe • pół szklanki wody.

  • Skład na 12 sztuk: ● 2 szklanki mąki ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia ● po pół szklanki cukru, mleka i oleju ● 2 jajka ● 2 marchewki ● łyżeczka cynamonu ● po 2 łyżki rodzynek i orzechów włoskich ● 150 g serka mascarpone ● 100 g śmietanki kremówki ● 2 łyżki cukru pudru ● 1/2 łyżeczki esencji waniliowej ● skórka starta z 1/2 cytryny

  • Składniki na 10-12 porcji. Ciasto: 1 i 1/4 szklanki oleju, 4 jajka, 1 szklanka startej marchewki, 2 szklanki mąki, 2 szklanki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, 2 łyżeczki cynamonu, 2 łyżeczki sody, po garści orzechów i rodzynek Polewa: 1 czubata łyżka kakao, 4 łyżeczki cukru, 1 łyżka masła, 2 łyżeczki zimnej wody...

  • Składniki na 10-14 porcji: Ciasto: 1 i 1/4 szklanka oleju (najlepiej neutralnego w smaku, np. z pestek winogron lub słonecznikowego),...

  • Marchewkowe muffinki z kremem

    Ozdób ciastka skórką startą z cytryny lub pomarańczy.

Wideo na temat: ciasto marchewkowe z orzechami i kremem
Przepisy na temat: ciasto marchewkowe z orzechami i kremem
  • Ciasto marchewkowe z orzechami

    ...wlej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 40 minut w temp. 180 st. C.  2. Mascarpone zmiksuj z cukrem. Rozpuść żelatynę, dodaj do serka i cukru, schłodź w lodówce. Ciasto przekrój i przełóż 1/3 kremu. Resztę kremu wyłóż na wierzch i boki. Obsyp orzechami. Udekoruj cukrowymi marchewkami. 

  • Marchewkowe pole

    Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki tortowej szklanka cukru 1 i 1/4 szklanki oleju 4 jaja 5 marchewek 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy przyprawa do piernika(...) natłuszczonej tortownicy, piecz 40 minut w temp. 180°C. 2. Śmietanę ubij z cukrem. Galaretki rozpuść. Tężejącą galaretkę dodaj do ubitej śmietany, ubijaj. Ciasto przekrój w poprzek, posmaruj placki...

  • Tort marchewkowy

    ...orzechów. Wyłóż masę do formy. 3. Piecz ciasto ok. 75 minut (sprawdź patyczkiem, czy jest suche w środku). Wyjmij z piekarnika i po 10 minutach wyjmij z formy. Odstaw, aby wystygło. 4. Ubij mikserem mascarpone z cukrem, skórką i sokiem cytrynowym. Przekrój ciasto w poprzek i przełóż warstwy kremem. Resztą posmaruj boki i wierzch. Posyp drugą połową orzechów laskowych.

  • ​Multicooker: Ciasto marchewkowe

    .... Nacisnąć przycisk START. 4. Kiedy program dobiegnie końca urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję KEEP WARM. 5. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu. Pozostawić ciasto w urządzeniu do ostygnięcia przy otwartej pokrywie. 6. W międzyczasie przygotować krem - masło utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę, dodać serek i sok z pomarańczy, zmiksować. 7. Ostudzone ciasto...

  • Wegetariańskie desery z wykorzystaniem bakalii

    ...i witaminy. Tradycyjne przepisy z odrobiną nowoczesności? Spróbuj koniecznie naszego wege sernika, czekoladowego musu i idealnego ciasta marchewkowego. Gwarantujemy, że będzie przepysznie i… słodko!

  • 12 najlepszych przepisów na pączki

    Tradycyjne i zupełnie nietypowe: Pączki po berlińsku, po lwowsku, chorwacku, pączki Mozarta, czekoladowe, marchewkowe i z różą. Wybierz przepis dla siebie! Idealne na Tłusty Czwartek!