• Informacje na temat:

    ciasto mrożone

Artykuły na temat: ciasto mrożone
  • Żurawinę i jagody goji zalej wrzątkiem, odstaw na kilka minut. Odcedź, pokrój. Mąkę przesiej z cukrem pudrem i solą. Dodaj mleko i miękkie masło, wyrób. Dodaj żurawinę, jagody goji i posiekane orzechy, wyrób. Ciasto podziel na pół. Uformuj wałki o średnicy 3 cm. Owiń w folię spożywczą, włóż na około 25 minut do zamrażalnika. Ciasto odwiń z folii, pokrój na 1 cm plastry. Ułóż...

  • .... 2 Przygotowane składniki szybko zagnieć. Dużą formę do tarty wyłóż pergaminem i wylep ciastem, dociskając je palcami. Piecz 10-15 minut w temp. 180 stopni (z funkcją termoobiegu). 3 Mrożone brokuły wrzuć na(...) świeżo zmielonej gałki muszkatołowej. 4 Na podpieczone ciasto serowe wyłóż brokuły. Całość zalej masą jajeczną. Formę ponownie wstaw do piekarnika. Zapiekaj 20-25 min w temperaturze 160 st., aż masa...

  • .... 2. Następnego dnia zmrożone kostki brzoskwiniowe wyjmij z lodówki, przełóż do kielicha blendera lub do wysokiego naczynia. Dodaj naturalny płynny miód, sok wyciśnięty ze sparzonej cytryny oraz jogurt grecki. Całość zmiksuj na gładką masę. 3. Gotowy mus przełóż do pucharków lub szklaneczek, trzymaj w chłodzie. Ciasto francuskie ułóż na desce (jeśli używasz ciasta mrożonego, musisz je wcześniej...

  • ...tortownicą. Na jej środ ku postaw szklankę z żaroodpornego szkła. Babka będzie jak z kominka. Ciasto ucierane (piaskowe) z owocami możesz piec dwojako. Albo na ciasto wyłóż owoce. Albo owoce delikatnie wymieszaj z ciastem i tak przelej do blaszki. Jakie wziąć owoce? Wszelkie jagodowe: jagody, borówki amerykańskie, maliny, jeżyny (także mrożone – bez rozmrażania!) albo pokrojone...

  • Ciasto: 5 jajek, 5 łyżek cukru, 5 łyżek mąki, szczypta soli, łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: 2 op. kisielu truskawkowego, 3 op. galaretki truskawkowej, 500 ml śmietany kremówki, mrożone jagody, maliny lub inne dowolne owoce.

  • Składniki na 12 porcji: 50 dag wydrylowanych wiśni (mogą być też mrożone), 1 szklanka mąki tortowej, 5 jajek , 3/4 szklanki drobnego cukru, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki oleju słonecznikowego, 2 łyżki płatków migdałowych, masło i bułka tarta do formy, sól, cukier puder i listki świeżej melisy do dekoracji.

  • Kolorowe ciasta

    ...na ok. 20 sztuk: Na ciasto: 175 ml mleka, 1 jajko, 45 dag + 2 łyżki mąki, 1 dag suchych drożdży, 5 dag cukru, 25 dag masła. Na nadzienie: 70 dag wiśni (świeże lub mrożone), 3-4 łyżki cukru, 4 płaskie(...) powtórz trzykrotnie. Rozmrożone wiśnie wymieszaj z cukrem i mąką ziemniaczaną. Ciasto podziel na 4 części. Każdą rozwałkuj na prostokąt o grubości 5 mm i wytnij mniejsze prostokąty. Jedną połowę...

  • Sześć sposobów na dobre mrożenie

    ...zamrażarki. Z kolei torebki łatwiej tam umieścić, bo niezamrożone produkty bez problemu dopasowują się kształtem do wyznaczonego miejsca. 2. Podział na porcje  Pamiętaj, aby powtórnie nie mrozić dań wyjętych(...) można blanszować, choć niekoniecznie (skraca to potem ich przygotowanie). Bez blanszowania mrozimy zioła (krojone lub nie). 4. Podpisuj mrożonki  Zamrożone jedzenie często tak się zmienia, że trudno...

  • Przygotowanie: Jajka rozbij. Białka ubij, dosypując cukier waniliowy i 50 g zwykłego cukru. Pianę z białek połącz z żółtkami, mąką pszenną i ziemniaczaną. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłóż pergaminem i rozsmaruj ciasto. Piecz w 175°C przez 15 minut. Biszkopt wyjmij z formy i wystudź. Ananas obierz, wytnij twardy środek, odkrój kilka plasterków do dekoracji i włóż je...

  • ...miseczki wlej śmietanę, wbij jedno jajko, wymieszaj starannie. 3. Przygotowaną masę jajeczno-śmietanową wlej do ciepłego farszu z pora i kurczaka, wymieszaj. Ciasto francuskie rozłóż na posypanej mąką stolnicy (mrożone musisz wcześniej rozmrozić). 4. Wykrój z ciasta cztery kółka o średnicy foremek do zapiekania (odrysuj od dna foremki) oraz kolejne cztery o średnicy o kilka centymetrów...

Zdjęcia na temat: ciasto mrożone
Wideo na temat: ciasto mrożone
  • Ciasto z pianką i malinami

    Składniki na formę 26×12 cm: Na kruche ciasto: ~ 2,5 szklanki mąki pszennej ~ 1 łyżeczka proszku do pieczenia ~ 3 łyżki cukru pudru ~ 5 żółtek ~ 250 g zimnego masła Na piankę: ~ 5 białek ~ 1/2 szklanki oleju ~ 1 szklanka cukru ~ 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru ~ 450 g malin lub innych owoców (mogą być mrożone) ~ cukier puder do oprószenia

  • Przepis na tradycyjną chałkę

    delikatne, słodkie, puszyste ciasto drożdżowe, które znane jest u nas od setek lat: świetnie sprawdza się jako przekąska z gorącymi napojami! W kilka minut można zrobić ją samodzielnie w domu - wtedy będziecie mieli pewność, że jest świeża, a nie przyrządzona z mrożonego ciasta, które czasem można spotkać w sklepie. Zobaczcie, jak prosto zrobić tradycyjną chałkę w domu!

Przepisy na temat: ciasto mrożone
  • Cała prawda o mrożonym pieczywie

    Wokół pieczywa krąży wiele mitów. Jednym z najmocniej zakorzenionych jest ten, że wypiekane z mrożonego ciasta chleby i bułki są niezdrowe. Podobno zawierają substancje konserwujące i tracą na wartościach odżywczych oraz smakowych. W ramach kampanii Chleb Dobry sprawdzamy jak jest naprawdę!

  • Zasady mrożenia żywności, które musisz znać

    ...przed zamrażaniem, jak i po rozmrożeniu.  Podstawowe zasady mrożenia mięsa Do mrożenia nadaje się każde surowe mięso, pod warunkiem, że nie było wcześniej rozmrożone. Proces ten powinien odbywać się(...). W zamrażarce możesz też śmiało trzymać gotowe ciasto np. na pizzę czy szarlotkę.  Mrożenie owoców i warzyw Zdarza się, że bigos czy gulasz po rozmrożeniu jest jeszcze smaczniejszy. W przypadku...

  • Ciasto drożdżowe z owocami

    ...) płatki migdałów do dekoracji Kruszonka: 100 g mąki 50 g masła 60 g cukru Dodatkowo: 500 g truskawek, czereśni, poziomek, wiśni - można wykorzystać mrożone owoce(...) minimum 6 godzin, a najlepiej na całą noc. 2. Po tym czasie dodać przesianą mąkę i dokładnie wyrobić (mieszadłem miksera lub ręką). Ciasto wyrabiać przez około 15 minut lub do czasu aż będzie...

  • Jabłka pod kruchym ciastem

    .... Wydrążyć owoce, uważając by nie przebić  ich na wylot. Do wnętrza jabłek  wsypać łyżeczkę cukru i ulubione bakalie. Mrożone ciasto pociąć na wąskie paski. Z pasków ułożyć szachownice na wierzchu owoców. Zapiekać ok. 10 minut w rozgrzanym piekarniku (tak, aby ciasto zdążyło się upiec). Upieczone jabłka można udekorować sosem karmelowym.

  • Śliwkowe ciasto z kruszonką

    Składniki na 12 porcji: Ciasto: 2 jajka 2 szklanki kaszy manny 2 szklanki kefiru 5 łyżek cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 50 dag mrożonych śliwek(...), wymieszaj, dodaj cukier i jajka, zmiksuj na małych obrotach. Odstaw na godzinę. Ze składników na kruszonkę zagnieć ciasto, zawiń w folię, włóż do lodówki. Śliwki wymieszaj z cukrem, odstaw. Zlej sok...

  • Jak zrobić domowe ciasto na pizzę?

    Domowe ciasto na pizzę najlepsze! Pizza wcale nie cieszy się obecnie szczególnie dobrą opinią – uważna jest za niezdrową kaloryczną, naszpikowaną konserwantami, barwnikami i spulchniaczami… Właśnie(...) pizzę, która zawsze wychodzi Ciasto do pizzy jest wyjątkowo łatwe do zrobienia i nie powinno przysporzyć Ci większych problemów. Oto kilka prostych składników, dzięki którym stworzysz rewelacyjne...

  • Charlotte o smaku "kawa mrożona" (bez pieczenia)

    W Polsce pod nazwą szarlotka kryje się kruche ciasto z jabłkami, ale klasyczna Charlotte russe to pyszny krem zastygły w formie z biszkoptów.

  • Ciasto z kurczakiem

    ...tymianku 150 g mrożonego groszku Przygotowanie: Mąkę, masło, 1 jajko, sól i 3 łyżki wody wyrobić na kruche ciasto. Ciasto zawinąć w folie spożywczą i wstawić na 1 godzinę do lodówki. Marchewki(...) i grubości 0,5 cm. Jajko rozdzielić. Brzeg ciasta posmarować białkiem. Ciasto nałożyć na formę docisnąć brzegi. Z pozostałego ciasta uformować warkocz i nałożyć na ciasto. Posmarować roztrzepanym żółtkiem...

  • Strudel z ciasta francuskiego z kiszoną kapustą

    Z mrożonego ciasta francuskiego.

  • Ciasto gruszkowo-orzechowe

    Z mrożonego ciasta francuskiego.

Dyskusje na temat: ciasto mrożone
  • Re: Halogen Oven przepisy.

    ) Zamrożone filety posolić, posmarować olejem. Położyć na ruszcie. Piec w temp. 250 stopni przez ok. 25 minut. CIASTA PIZZA ciasto na pizz« w proszku, ser twardy 50g, woda 190g, przecier pomidorowy(...) położyć na folii na niskim ruszcie. Temperatura pieczenia 1800C, 20 min. HAMBURGERY Z DROBIU paczka mrożonych hamburgerów z drobiu Rozmrożone hamburgery wyjąć z opakowania, położyć na kawałkach

  • Re: Cała prawda o mrożonym pieczywie

    Podpisujesz się piekarz? No ciekawe. Sam dla siebie zarobiłem ciasto na placek drożdżowy i połowę upiekłem normalnie po wyrośnięciu, a drugą połowę przed wyrośnięciem zamroziłem. Po tygodniu wyjąłem z zamrażarki i rozmroziłem w temp. ok.23-25oC. Trwało parę godzin, ale ciasto się rozmroziło i wyrosło, po upieczeniu rodzina nie rozpoznała, że było mrożone. Podobna sytuacja z ciastem na chleb

  • Mrożone owoce i biszkopt

    Mam zamiar upiec biszkopt z owocami,ale mam tylko owoce mrożone.Jeśli dodam mrożone owoce do biszkoptu to czy ciasto mi wyrośnie?

  • Re: Czemu straszą nas chlebem?

    Pani Ewo, Kto Pani płaci za takie głupoty? Ciasto mrożone rok? Proszę zamrozić ciasto na rok i coś z niego wypiec. Życzę powodzenia!!!

  • Re: ciasto francuskie

    Nie zrozumiałam: kupujesz gotowe ciasto francuskie (np mrożone) do samodzielnego upieczenia (i takie Tobie rośnie jak drożdżowe) czy do tej pory w ogóle kupowałaś gotowe już upieczone, a teraz zrobiłaś sama od a do z ?

  • Re: Czemu straszą nas chlebem?

    najgłupszy artykuł jaki czytałem chleb był i będzie zawsze w diecie większości ludzi i to nie on jest szkodliwy a to co na nim położymy , chleb tuczący? bzdura jakich mało, mrożone ciasto na chleb bzdura jakich mało przecież piekarnie na bieżąco pieką dziennie chleb więc po co mrozić mają mrozić ciasto? no chyba że kupuje ktoś ,,wyrób pieczywo podobny z zachodu w hipermarkecie "

  • Re: Mrożone owoce i biszkopt

    Dziękuje pięknie za podpowiedz ;)) Właśnie wyjęłam ciasto z pieca. Wyrosło ładnie i nie opadło.Jeszcze raz dzięki.

  • Re: Czemu straszą nas chlebem?

    Ciasto głęboko mrożone, nie jest złem wcielonym, byle z umiarem. Paczkami też się opychamy głównie na tłusty czwartek, nie robimy tego codziennie. Z chlebem, bardziej ufam dyskontowemu, foliowanemu za złoty sześćdziesiąt, niż z piekarni za sześć, i więcej złotych. Od lat jadam pół kilograma dziennie, bez żadnych zdrowotnych problemów.

  • Re: Mrożone owoce i biszkopt

    ciasto wyrośnie tylko owoce trzeba odmrozić, wysuszyć na papierowym ręczniku, a potem obtoczyć w mące i dodać do ciasta, życzę udanego wypieku!

  • Re: Ziarno prawdy

    sieci to pieczywo (w zasadzie ciasto ) głęboko mrożone, które faktycznie może być nawet z chin ale do niedawna w jednej z sieci było sprzedawane pieczywo z rumuni. O ile zamrozimy chleb którego zakupiliśmy za dużo i po jakimś czasie odmrozimy to nic się takiego nie dzieje, mrożenie jest naturalnym sposobem konserwacji , aleee mrożone ciasto które po rozmrożeniu musi "wyrosnąć" i z tego dopiero